Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
@Kakika no asi budu muset na malou take přitvrdit ale zas nechci aby se bala a ona když chce tak tu pusu neotevře vubec ![]()
@irca11 Držím heslo, že čištění zubů je jediné povolené domácí násilí
Jako ideální to asi nebude, ale syn si nechal čistit krásně zuby už na roce (předtím taky protestoval). Holka je tedy zásadovější, skoro bych měla strach, že jí ten odpor vydrží do puberty
, ale já vím, jaké mám starosti se zuby já a nerada bych, aby mi jednou vyčetla, že jsem se měla líp starat ![]()
Ahoj maminky dnes jsem si všimla, ze synovi roste další zub za zubem. Ještě mu ani jeden nevypadl. Stezoval si ze ho zub bolí, ale prikladala jsem to tomu, ze se mu dole jeden kyve. Bohužel dnes jsem za ním obevila zub další. Setkali jste se s tím nekdo? K zubaři jdeme zítra, ale zajímá mne jak se tohle bude dál řešit. Chci aby měl syn rovne zuby. Pomuzou mu rovnatka ? Nebo jak se mu to srovna. Bude mu 6 let.
děkuji
@Anonymní píše:
Ahoj maminky dnes jsem si všimla, ze synovi roste další zub za zubem. Ještě mu ani jeden nevypadl. Stezoval si ze ho zub bolí, ale prikladala jsem to tomu, ze se mu dole jeden kyve. Bohužel dnes jsem za ním obevila zub další. Setkali jste se s tím nekdo? K zubaři jdeme zítra, ale zajímá mne jak se tohle bude dál řešit. Chci aby měl syn rovne zuby. Pomuzou mu rovnatka ? Nebo jak se mu to srovna. Bude mu 6 let.děkuji
Vím o spoustě dětí, kterým rostou druhé zuby a první ještě drží. Pokud by ten druhý rostl křivě, tak vám ho vytrhnou (ten mléčný samozřejmě), supr, že jdete zítra ![]()
Nás zubařka upozorňovala, že když uvidím, že se klube zub za mléčným a ten mléčný se netváří na vypadnutí, tak máme hned přijít. Myslím, že by ho vytrhla.
Syna má ted venku první zub, když jsme ho vytrhli (visel už jen na kousíčku), tak jsem vzadu objevila už proříznutý zub. Je hodně vzadu, roste mimo řadu. Doufám, že se to spraví samo.
Dceri sice vypadl zub, nez zacal rust druhy, ale zase ta mezera na ten druhy byla tak mala, ze se tam ten prvni vubec nevesel a zacal rust napric, uplne v silenym smeru. Vsichni me uklidnovali, ze se to srovna, prislo mi NEMOZNY, aby se to srovnalo samo, a kupodivu ano. Jak rostl, mezera se zvetsovala a uz je naprosto rovne
A trvalo to tedy pomerne dlouho.
Mne takhle rostly zuby v detstvi, vytrhli mi okamzite mlecne, druhe zuby pak clovek vetsinou dostrka na sve misto jazykem jen tak mimochodem, protoze na patre vadi. Rovnatka jsem dostala az v 15 na mirne doladeni, jen na noc.
pokud se ten první zub ještě ani nekýve, tak se musí vytrhnout násilím. Pokud se aspoň kýve, tak ho nechají at ten první vypadne sám. ( každý den večer, s ním kývat, nebo říct dceři at i přes den jazykem si ho rozkývává..
@jessikka píše:
Nás zubařka upozorňovala, že když uvidím, že se klube zub za mléčným a ten mléčný se netváří na vypadnutí, tak máme hned přijít. Myslím, že by ho vytrhla.Syna má ted venku první zub, když jsme ho vytrhli (visel už jen na kousíčku), tak jsem vzadu objevila už proříznutý zub. Je hodně vzadu, roste mimo řadu. Doufám, že se to spraví samo.
jj synovi začali druhé rust až hodně teda po vypadnutí prvních a taky rostli hodně křivo..srovná se to během toho růstu, takže jakmile doroste uplně, bude rovný, ale během toho růstu je to křivé..taky jsem se hodně bála..
Zrovna vcera jsem synovi nasla za mléčnou spodni jedničkou novou. Trošku se mu kyve, objednani jsme k zubaři za měsíc, takže necháváme tak. Nechci, aby mu trhala zubarka, když to nebude absolutně nutné
Nám takhle vyrostly spodní jedničky, byli jsme u zubaře a řekla, že to máme nechat být, že kdyby tak do dvou měsíců nevypadly, tak máme přijít. Vypadly a nové zuby se krásně srovnaly na místo. Druhou fotku jsem našla náhodou, ale snad bude pro srovnání stačit
asi selfie
Příspěvek upraven 08.04.19 v 09:35
@pikola píše:
Nám takhle vyrostly spodní jedničky, byli jsme u zubaře a řekla, že to máme nechat být, že kdyby tak do dvou měsíců nevypadly, tak máme přijít. Vypadly a nové zuby se krásně srovnaly na místo.
Tak js syn jeden zub přesně rostenej . Děkuji jsem klidnější. Nechci aby měl křivé zoubky .
@Anonymní píše:
Tak js syn jeden zub přesně rostenej . Děkuji jsem klidnější. Nechci aby měl křivé zoubky .
Já jsem se taky nejdřív lekla, ale doktorka byla úplně v klidu, že není potřeba to trhat, jen kdyby to trvalo nějak dlouho. Pokud se ten starý už aspoň trochu kýve, vypadne brzy. Naše si je vytrhla sama.