Zuby navíc u dvouleté

1570
12.5.14 14:24

Zuby navíc

Krásný den všem, chtěla bych se zeptat jestli je tu někdo, kdo má zkušenosti s tím, že mu u jeho dítěte zjistili vyrostlé zoubky navíc? Dnes jsem byla s malou jsou jí 2 roky a levé horní „dvojky“ jsou dvě…zubařka řekla, že to občas u malých dětí bývá, ale ted se s tím nic nedělá. To docela chápu, ale chtěla bych se zeptat jak to pak u těch starších dětí co mají stejný problém postupuje dál?
Abych věděla na co se jednou psychicky a fyzicky připravit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2242
12.5.14 14:29

Kamarádka to měla u druhých zubů a ten druhý ji trhali až někdy kolem 18ti let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1570
12.5.14 14:37

Zubařka mi o tom nic říct nechtěla, ale počítám s tím, že pokud ji to takhle vyroste i v trvalých dospěláckých zubech tak to trhat budou muset :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
12.5.14 15:36

Dcera měla nadbytečný mléčný zub, v trvalém chrupu se už neobjevil…
Zubařka řekla to samé- někdy se to stává, nic jsme neřešili…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1570
12.5.14 17:31

Děkuju :)a řešili jste pak v pozdějším věku rovnátka? No zajímá mě to jelikož si myslím, že by třeba mohl ovlivnit rust trvalých zubu a nějak je posunout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
12.5.14 21:47

Rovnátka jsme řešila a nedořešili. Přes poctivé nošení, náprava nebyla znatelná, tak jsme to ukončili.
Jestli na to měl zub nadbytečný zub, těžko říct.
Dcera měla navíc horní 2, takže dvě 2 na jedné straně, nahoře tudiž 11 zubů a v trvalém chrupu měla ortodontickou vadu, že přední jedničky byly vtočené dovnitř. Já to mám obdobně, takže fakt těžko říct, zda to bylo tím zubem navíc či vrozenou vlohou po mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1570
13.5.14 07:47

Aha malá má zrovna tu jednu dvojku vrchní taky navíc, vrchní jedničky jsou zatím rovné, jedna je jakoby užší. Trojky zatím nejsou tak se uvidí jak to bude dál. Mám z toho docela strach, jelikož já sama sem si se zuby užila svý. Mám úzké patra takže zuby sice všechny byli, ale jaksi se mi tam nevešli tak se hodně pokřivili. Hodně mi jich trhali. Naši v nošení rovnátek u mě nebyli moc důslední, takže jsem to řešila až v dospělosti…to víte každá ženská se chce líbit a když přijdete ráno k zrcadlu a koukáte na křivé zuby není to nic příjemného. Rovnátka jsem nosila docela dlouho na pevno a ted mám na noc nasazovací spíš to je už jen proto, aby se mi ty srovnané zuby zase nekřivily, jelikož to pořád pracuje. Měla jsem hodně křivou vrchní jedničku. U těch menších dětí se dávají rovnátka nasazovací, jelikož ten chrup pořád roste a někdy mi to přijde zbytečné, jelikož ta náprava není znát a pak stejně doporučí rovnátka na pevno…Třeba manželuv bratranec nosil rovnátka nasazovací asi 3roky a ted mu budou dělat na pevno, jelikož ty nasazovací neměli žádný efekt :nevim:někdy mi prostě přijde, že všechno tady tohle naše zdravotnictví je jeden velký byznis :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
13.5.14 15:25

Přesně tak a velký souhlas s tím, že i v tom zdravotnictví se točí vše jen kolem peněz…je to smutné. :mrgreen: :cert:
Hlavu vzhůru, snad ten zoubek nebude mít u Vás žádné „následky“ a malá bude mít zoubky jako perličky a kdyby neměla nic se neděje- buď se to dá spravit rovnátky a nebo já vůbec nemám nic proti tomu, pokud má někdo zuby trošku „jinak“, pokud to není zdravotní a estetický problém.
Syn má větší mezeru mezi předními jedničkami a to jsem odmítla řešit úplně po zkušenostech s dcerou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.