Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Osobni zkusenost u ditete nemam, ale pokud bych mela tu sanci mu to takto „zprijemnit“ sla bych do toho ![]()
Šanci mám, dříve jsem pracovala v zubním odvětví:-), ale to se toto nepoužívalo:-(nemám tudíž zkušenosti…
Ahoj,
kolik je dcerce?
Mě také trhaly skoro všechny mléčné zuby, některé i z kořenem. Sám se mi vykýval jen jeden přední, resp. dva, druhému však pomohla mamka tak, že mi ho vyrazila.
Popravdě když se mi potom kýval jeden z posledních, necítila jsem se dobře, bála jsem se, že ho polknu a tak. Nakonec mu taky pomohla zubařka.
Všechno jsem přežila jen s injekcí a zmrzlinou jako odměnou. Jako starší mě čekalo trhání dvou stálých čtverek (obě zaráz) a vyřezání jedé, co mi rostla pod jiným zubem. Nervy jsem - jak jsem byla starší - měla, ale dá se to přežít, nebolí to, škubne to. Nejhorší je, když potom člověk zajede do dírky po zubu jazykem - ten pocit je dost nepříjemnej.
Mám zkušenost. Malá byla při trhání v pohodě, krásně to vydržela a to se jí v té puse doktorka hrabala dost dlouho. Při pokusu o vyšetření bez entonoxu byla před tím nepříčetná, ale to byla i jiná doktorka. Tady to bylo naprosto v pohodě. Doporučuju
Jde mi o to, že jí možná budou muset ještě trhat mléčné pětky, kvůli rovnátkům, nechci, aby měla po třeba nevydařeném trhání strach ze zubaře, jasně, že to zvládne s injekcí, jen mám tuto možnost a sháním o tom informace…
Pro Antonie Bolavá: a jak na to reagovala? Za jak dlouho to už na ní nebylo znát? děkuju moc…
@Anonymní píše:
Pro Antonie Bolavá: a jak na to reagovala? Za jak dlouho to už na ní nebylo znát? děkuju moc…
byla po tom taková klidná, pořád si chtěla ještě dýchnout
Musí se to přidýchávat celou dobu při zákroku, protože to rychle přestává působit. Než jsme došli k autu tak bylo po entonoxu a teprve začala řvát
Mohu se zeptat zda-li opravdu za použití entonoxu trhání zubů nebolí?? ![]()
Ahoj, ráda bych se s Vámi poradila, dcerku čeká trhání dvou mléčných zubů, jeden z nich se vůbec nekýve, tudíž půjde i s kořenem, dcerka je docela nervák, nemáte někdo prosím zkušenost s použitím Entonoxu u dětí u zubaře???Jak dítě reagovalo? Děkuji moc za zkušenosti…