Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj, mám syna, 14 měsíců. Má plně vyrostlých 11 zubů, 3 vykukující, ale ještě ne zcela vyrostlé špičáky a jeden špičák se chystá na prořezání. Všechny zuby zvládal v pohodě, ale špičáky jsou opravdu u nás něco jinýho.
Včera začal mít teplotu, rýmu, trochu kašel. Strašně slintá, v postýlce má na prostěradle kola..já nejprve myslela, že vykašlává hleny, ale ne, slintá.
Dnes měl 38,4, rýma, pokašlával, měl červené ucho, tak jsem ho sbalila a jela na pohotovost, že má zánět ucha, tam ho poslechli - dýchání čisté, v krku taky nic, na ORL v pořádku, uši v pohodě.
Doktor mi řekl, že jen viroza, nebo růst zubů, na ORL druhý doktor, když mu viděl do pusy, řekl, že si myslí, že je to od zubů.
Ale takto to opravdu nikdy neprožíval - může mít z toho teplotu, rýmu a kašel dohromady? Řve ze spaní.
Příjde mi, že se mu ulevilo po Paralenu čípku, čekám, až bude 9, abych mu ho mohla zase dát, má se dávat po 6 hodinách.
Jen se bojím, aby se z toho nevyklubalo něco jinýho. Nezažila jsem to s ním ještě, myslíte, že opravdu tohle vše od růstu zubů být může?
Díky
Může a samozřejmě nemusí. Malá si z těch osmnácti zubů co má prožila asi tři. Poslední dvojku, špičák a jednu stoličku. Ostatní v pohodě.
Od rustu zubu muze byt teplota, ryma, slintani ( velke), dite se dozaduje vetsi pozornosti. Take kdyz rostou zoubky tahaji se za usi maji cervene tvare. Myslim ze pokud doktori nevideli nic vazneho bude to asi od tech zoubku ![]()
@Mysis píše:
Od rustu zubu muze byt teplota, ryma, slintani ( velke), dite se dozaduje vetsi pozornosti. Take kdyz rostou zoubky tahaji se za usi maji cervene tvare. Myslim ze pokud doktori nevideli nic vazneho bude to asi od tech zoubku
Ano, ty tváře sedí taky, měl je dnes úplně rudé.
@Mysis Já právě mám podezření, že on kašle z toho velkého slintání, že mu to u spaní vadí, zakašlává se více ve spánku, když je vzhůru, téměř vůbec.
@Lo píše:
@Mysis Já právě mám podezření, že on kašle z toho velkého slintání, že mu to u spaní vadí, zakašlává zakuckave spánku, když je vzhůru, téměř vůbec.
Nase mala je ji teda o dost min zacala pokaslavat a slintala. Tak nsem bezela k dr ze ma kasel a ona ze to prave kasel neni. Ze pry je to z toho slineni. Ze se zakuckava. Ale upoznila ze pokid by teplota byla vyssi nez 38,5 uz to nelze svadet na zuby. My davame Nurofen ten nam zabira rychle
@Lo maleho ted trapi jeden zoubek uz asi mesic, predtim vsechny zoubky bez jakehokoliv problemu. Ted mu tece z nosu, kasle, sem tam se k tomu prida horecka a hlavne je protivny, slinta a porad si okusuje prstiky. Od kamaradky holcicka mela horecky, rymu a kasel kazdy mesic a po 4 mesicich vykoukl prvni spicak. Talze co dite, to jiny prubeh a nezbyva nic jineho, nez to pretpret!!!
Špičáky a stoličky jsou nejbolestivější a bývá nejhorší průběh
těžko říct, co je přímo od zubů a co se k tomu přidružilo, dítě je oslabené a může kašel chytit…naše mudra vždycky říká, že horečky 39 už nejsou od zubů a naše dětí - obě - vždy takhle vysoko, malá zahleněná, rudé tváře a teď také pokašlává ![]()