Amalgámová plomba když nechci platit

31
18.5.14 20:54

amalgámová plomba

Nevíte někdo, zda je možné ještě u zubaře získat takové ty amalgámové plomby a zda je ještě pořád hradí pojišťovna? mám 211 a vím, že dříve byly zdarma a platili se jenom ty bílé. potřebuji na horní stoličky a nechci platit za ty bílé, když stejně nebudou vidět. děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26270
18.5.14 20:57

Ahoj, každý zubař co má smlouvu s pojišťovnou ti musí nabídnout i výplně na pojišťovnu, proto tu smlouvu má. Pokud ti ji nenabídne, tak porušuje smlouvu a můžeš si na něj na své pojišťovně stěžovat.
Pravda je ta, že ti ji může nedoporučit s tím, že je pro danou situaci nevhodná a naopak ti doporučit nějaký „nadstandart“, např. „lepší“ amalgám s vyšším obsahem stříbra anebo tu bílou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
18.5.14 20:59

Mám 211 a amalgámu plnou hu*u :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487
18.5.14 20:59

Určitě se dělají a jsou hrazené pojiš5ovnou. Doktoři vám budou tvrdit, že ten, co Vám tam dají je lepší, ale není. Je to jen jeden a oni si našli takový trik, aby se jim opět sypaly peníze!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4875
18.5.14 21:01

@Terina89 neni jen jeden, opravdu existuje lepsi amalgam, je to i zpusobu priprsvy a michani. Nekteri doktori ten obyc ani nemaji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487
18.5.14 21:02
@Fífule píše:
@Terina89 neni jen jeden, opravdu existuje lepsi amalgam, je to i zpusobu priprsvy a michani. Nekteri doktori ten obyc ani nemaji

Je opravdu jen jeden. Pracuji u zubaře. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
18.5.14 21:03

@Fífule nemají, ale i tak musí poskytnout pacientovi výplň na pojišťovnu.
Máš asi na mysli dózovaný, jinak se to někde ještě míchá rtuť a prášek v kůži. Pěknej humus pro sestřičky, že ty rtuťové výpary dýchají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
18.5.14 21:05

Oni jsou hrazene pojistovnou? Jsou to ty cerny? Mam jich plnou hu…bu a muj zubar chtel za jednu 372kc! A za jednu dokonce 1500 kc lrotoze jsem mela ulomeny zub a nekrozu dasne takz cast zubu mesela jit jeste pryc? :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
18.5.14 21:06

Když to míchá sestra, měl by být zadarmo, ten dózovaný, který míchá přístroj je placený, rozdíl j
e ve způsobu přípravy, přístroj namíchá přesne složení.,,,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487
18.5.14 21:07

@Malaga Jo to je bezva, to jsem dělala měsíc, když se nám rozbil amalgamátor :mrgreen: Jinak v těch kapslík je to stejný, jako to, co se míchá ručně. Jen ty kapsle stojí víc peněz, tak musím odměrkou do každé kapsle dávat určitý počet dávek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
18.5.14 21:09

@Mysis ono to je spíš tak, že ti dr řekne, že pojišťovna proplácí jen nekvalitní a jen jednu dávku a že zubař, aby se vešel do kalkulace, tak má na to jen 10-15 minut času, za který se nedá vhodná výplŇ zhotovit, jako třeba, že ti ji pořádně nevyartikuluje a nevyleští, že jí prostě jen „mázne“…a ty si připlácíš za ten jeho čas, který tomu on věnuje a který mu dle něho pojišťovna neproplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5549
18.5.14 21:10

@Malaga Třeba mě bylo řečeno, že amalgán na pojišťovnu nemají, protože si to musí sami dávkovat a na to nemají čas :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
18.5.14 21:10
@Terina89 píše:
@Malaga Jo to je bezva, to jsem dělala měsíc, když se nám rozbil amalgamátor :mrgreen: Jinak v těch kapslík je to stejný, jako to, co se míchá ručně. Jen ty kapsle stojí víc peněz, tak musím odměrkou do každé kapsle dávat určitý počet dávek.

Pockej tedy…mjzu se zeptat kdyz muj zubar dava tu klasickou plombu cernou sedou nebo co je to za barvu neni to ta bila tak neni normalni aby za to vybiral lenize? Pac ja sama nsem mu oznamovala ze lroste nemuzu vyhkdit jen tak 1500 za jednu plombu a pak za dalsi 372! Po jedne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487
18.5.14 21:11

Holky, kdyby jste viděli, co všechno zubaři proplácí pojišťovna a hlavně kolik, tak se vám chce brečet :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
18.5.14 21:13

@Terina89 tak hlavně když mícháš rúčo, tak je to od oka a když je to dozovaný zak dáš z kelímku 1:1 placičku a rtuť ve folii :), ale to znáš :)
A co se týká ceny tak 1 dávka toho dózovaného vyjde na 17 Kč, to si může najít každý. Když potřebuješ náhodou 2, tak si v tom za necelých 35 Kč. Takže asi tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.