Ambulantní porod

350
10.8.10 10:10

Ambulantni porod

Ahoj všem,
tak trochu přemýšlím nad ambulantním porodem.
Máte s tím někdo zkušenosti ? Jak to šlo a jak to brala porodnice (konkrétně Podolí) ?
A jak vám to pak šlo s mimi doma ?
Jinak mám samozřejmě již zajištěného pediatra i PA na návštěvy po porodu doma.
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
IMI
2766
10.8.10 10:14

nevim, jak moc ambulantni mas na mysli, ja mohla jit po 6-ti hodinach, ale sla sem po 24. taky k nam chodila Pa na navstevy kazdej den a super. myslim, ze te nemuzou v porodnici drzet, nebude se jim to libit, budou nesouhlasit, ale to je asi tak vsechno, co proti tomu muzou delat. jenom bych to nelamala pres koleno, pokud bude nejakej problem. navic uvidis, jak se budes cejtit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
350
10.8.10 10:17

Tak přesně jak píšeš.. uvidím, jak se budu cítit, ale když vše půjde ok tak bych ráda šla tak max. druhý den.
Co mě zajímá je, jak to pak šlo s mimi doma.. Na to se právě hodně různí názory.. že na šestinedělí je stále někdo kdo poradí apod. Ale často se stává, že každá sestra má zase jiný názor a člověk je pak z toho vedle..
Doma radí jen PA, má osobnější vztah, je doma klid, člověk může mít mimi u sebe jak chce apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IMI
2766
10.8.10 10:39

u prvniho sem byla akorat otravena a chtela sem uz domu, sla sem az za 2 dny kvuli klesti. je pravda, ze starsi byl teda urvany nespavy miminko, ale s tim ti stejne nikdo neporadi. U druhyho bych sla domu hned, ale musela sem cekat tech 6 hodin a to uz vyslo na vecer, tak sem si rekla, ze pres noc zustanu, kdyby nahodou chtel zacit kricet a tak. Ale bzl v pohode a sestry sem vlastne nepotrebovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IMI
2766
10.8.10 10:43

Jo ale co sem cetla, tak udajne rodicku pustej celkem bez kecu, ale dite neradi, budou tvrdit, ze se to nesmi. Smi, rozhodujes za dite, normalne na reverz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
350
10.8.10 10:50

Jo, jo, to mám už celkem pozjišťované, že na odchod mám právo. Počítám s tím, že budu muset podepsat jak jsem nezodpovědná matka ;)
Prý pomáhá papír od pediatra, že převezme dítě do péče. To už mám také :-)
Předem s tím ale mávat nebudu.. uvidím, jak se budu cítit a jestli bude mimi ok, nechci nic riskovat.
Ale představa té pohody doma, kdy taťka s námi může být jak chce a budu jíst dobré jídlo kdy chci a kolik chci (v Podolí prý strava nic moc a i dávají celkem málo - na podporu kojení to asi není úplně ono.. :-/).
Jediné co si říkám je, abych pak doma nějak neplašila, že nevím co s mimi :-) Ale snad budou pudy fungovat a PA bude ochotně na telefonu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IMI
2766
10.8.10 11:23

Po pravde? u prvniho sem mela pak takovou honicku, ze sem stejne nejedla. Chlap mel teda 2 tejdny dovolenou ale i tak. Slyset brecet vlastni miminko je k nevydrzeni. Casem sem zjistila, ze holt nekdy brecet musi, jinak bych se vyparila. Ale je fakt, ze v porodnici sem stejne nejedla, byly to blafy a zustat tam treba tejden, to si neumim predstavit. hele sranda byla, ze kdyz se narodil druhej, tak chlap povida asi pul hodinky po porodu, ze jde teda do auta pro autosedacku a pojedem domu. PA mu rekla, ze by teda bylo dobry aspon tech 6 hodin pockat. Po 6-ti hodinach uz ho euforie presla a byl rad, ze zustanem pres noc, fakt sem se bala, ze budeme mit druhyho urvanka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101679
10.8.10 12:21

Já o tom taky malinko uvažuju, nechám tomu volný průběh, uvidíme jak to bude probíhat. Mizerné jídlo apod. je mi fuk, spíš se bojím toho, aby se netvářili jako že všechno musí být podle nich a já musím poslouchat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8413
10.8.10 21:01

To by se mi také líbilo…být hned s miminkem doma. Ale u prvního porodu se to zvrtlo v akutní císař…tak si moc vyskakovat nemůžu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
350
10.8.10 21:10

Tak já zatím také jen teoretizuji.. jelikož jsem ve 36tt a mimísek pořád pohodlně zadečkem dolů :-D
Takže kdo ví jak to nakonec bude.. ale pevně věří, že brzy udělá kotrmelec :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
10.8.10 21:20

Já bych domu nešla. Bála bych se. Měla jsem horší konec těhu a malá se narodila zdravá jen tak tak. Ale v Podolí jsme si zaplatili nadstandard. Byla tam přes dvě noci se mnou moje maminka a jsem jí za to neskonale vděčná. Nebyla jsem skoro schopná dojít na WC natož se o malou starat a nechtěla jsem, aby se o ní staraly sestry :mrgreen: , chtěla jsem jí mít u sebe. Přes den tam se mnou byl manžel, přišel děda, teta a byla jsem ráda. Bylo to jako doma až na to jídlo. U druhého a třetího to budu chtít taky tak. Rodila jsem v pondělí a domu jsme šli v pátek a super :palec:

• Citovat
  • Upravit
1429
4.3.13 17:48

Ahoj holky,
jenom ze zvědavosti bych se chtěla zeptat, pokud by se mi podařilo podruhé otěhotnět a vybrala bych si ambulantní porod, a byli by jsme oba v pořádku, pustili by nás domů. Ale co pokud by doma nastala nějaká komplikace, jsou povinni nás potom ošetřit? Omlouvám se jestli to zní jako hloupý dotaz, ale vždycky jsem si myslela, že když podepíšu reverz nacokoliv, tak že mě pak jako pacienta s tím samým neošetřijou :nevim:
Děkuji moc, nějak mě to začalo zajímat :)
(vlastně mě to zajímá ohledně porodu doma, co když tam se něco zkomplikuje?)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
4.3.13 17:55

@soleile samozřejmě, že tě ošetří. Tam jde spíše o to, že kdyby se něco stalo a ty se s nima chtěla soudit, tak budeš mít smůlu. Oni se tím chrání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
4.3.13 17:56

Co máš na mysli, třeba že tě nechají vykrvácet přede dveřmi porodnice a budou nad tebou stát a říkat Kyš, kyš, my jsme ti to říkali, teď s tebou za trest nic neuděláme… :jazyk:
Jediná komplikace při komplikacích je, že vás nevezmou zpět na šestinedělí, prý kvůli infekčnosti, ale dítě by bylo hospitalizované na dětském oddělení a tam samozřejmě ten komfort není takový, teda jak kde, ale v některých nemocnicích nemají možnost ubytovat matku s dítetem a mají tam třeba jen ubytovnu, kam matka na noc odchzí atd.
Asi nejčastější komplikace je silná žloutenka a nutnost „svícení“. Já jsem kvůli zkalené vodě šla po 48h, neměla jsem chuť pak řešit novoše s nějakou infekcí, doktorka neměla problém, jen chtěla mít jistotu, že malej nebude mít žloutenku, jinak třeba vůbec neřešila, že malej ještě pořád ubírá na váze, což bylo fajn, protože co dělat jsem věděla, kde se případně prodává UM jsem věděla též. Poměrně dost lpěla na papírku od dětské pediatry, že dětská přebírá to a to dítě k tomu a tomu datu. Podepisovala jsem reverz na pupeční pahýlek, protože ho chtěli ukroutit :cert: Rodila jsem v Příbrami, bydlím v Praze, takže kdyby třeba se mu ten pupečník podebral, tak bych to stejně řešila v Praze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí