Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Vedel by mi to niekto preložiť?
U:pravidelného tvaru E:3mm A:vlavo s 20mm olikulom, vpravo v Duglase 41×26 ďakujem vopred ![]()
Uterus - děloha - pravidelného tvaru, endometrium vysoké 3 mm, v levém vaječníku 20 mm folikul, zbytek nevím, promiň
Ještě jsem našla toto Douglasův prostor – slepý prostor v malé pánvi ohraničený zpředu dělohou, zezadu konečníkem a vystlaný pobřišnicí, excavatio rectouterina. Může do něj zatékat patologický obsah břišní dutiny krev, hnis. D. p. lze nabodnout z horní zadní části pochvy a event. obsah odebrat k dalšímu vyšetření krvavý obsah např. při prasknutí mimoděložního těhotenství. U hnisavých zánětů může vyprázdnění hnisu urychlit vyléčení. Srov. kuldoskopie. Angl. Douglas’ cul-de-sac
@DrahomiraB tak já tipuju, jo? U=uterus=děloha, E=endometrium, A=nevím, ale folikl 20 mm znamená, že bude každou chvíli ovulace. A v Douglasově prostoru (v malé pánvi) je něco 41×26?? To ale netuším co je ![]()
Ďakujem Vám velmi pekne baby
ale je mi divné že tá ovu ked Ms prišla včera ešte aj 30 DC
mna porazí dufam že to nebude nič vážne
ešte raz velmi pekne ďakujem moja Dr. už v ambulancii nebola tak musím zajtra preto ma to zaujíma hned takto dopredu ![]()