Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, mám hrozně silnou a bolestivou menstruaci, nevíte nekdo co na to zabírá, mám v sobe asi 3 brufeny, udělala jsem asi 100 cviku poodle internetu a nic nepomáhá. dostávám takové křeče že se nemohu hýbat, vůbec newím co mám dělat nemáte nekdo neco? ![]()
@Jůř teplé obklady, ale musí to být suché teplo, třebas dečka nebo tak, termofor,,, ne útěrka namočená v horké vodě…(nevím proč to tak je, ale to mi doporučovala kdysi babička a fakt to fungovalo) a nebo panák něčeho ostřejšího (ale po těch brufenech radši ne)…
místo brufíku líp funguje Valetol, ale to je myslím na předpis
Příspěvek upraven 31.05.13 v 23:00
Jo tak obklady už mám za sebou… a nic nemužu si s ničím pomoc♥
@Jůř Já mám na bolestivou menstruaci od dr. předepsaný Algifenový kapky a fakt pomáhaj…zkus se příště optat..jinak nevím vlez si do vany teplo by mohlo na chvíli pomoct? ![]()
@Jůř ještě mě tak napadá, kamarádky kdysi měla taky problémy a někdo (nevím jestli dr. nebo kdo) ji říkal ať hodně pije, tím se to prý trošku naředí a líp to odchází a míň to bolí… ale nevím jestli je to pravda…
Jak já tohle znám
pomohly jen kapky Tramabene (ale ty jsou na předpis, nebo aspoň byly) a nebo Algifen
A taky mi pomáhalo nahřívat a schulit se do klubíčka a nic nedělat
Mě pomáhá Algifen, ručník ohřát v mikrovlne, a pak ležet stočená do klubíčka.
Mě jedině algifenové kapky a bolestivou ji mam díky endometrioze.
Jak tu pisi holky, tak teplo, a mit pro podobne pripady doma tejpy www.emtape.cz. Zkus jist! nemyslim to v legraci, zkus jist a pit, hlavne ovocne stavy a cistou vodu.no a jinak si zajet za lekarem
Ahoj me bolesti dost zmirnila antikoncepce a mam ji i slabsi, ale stejne prezivam prvni dva dny na ibalginech a jinak me pomahala sprcha a lezeni na brise s kolenama pod sebou skrcenejma a jeden cas jsem noci proparila na pocitaci nemyslela jsem tolik na bolest a rychle to uteklo ![]()
Jak píše @MINKA22 mohla by to být endometrióza
Jestli se ani nemůžeš hýbat, tak to normální není.
Tak tohle Ti hned nepomuze, ale treba Te povzbudim do budoucna. Ja mela taky menstruaci bolestivou jako blazen, ale ibalginy mi nastesti zabraly. Ale hlavne: bolesti jsem se uplne zbavila po prirozenem porodu. Takze doporucuju rodit a to prirozene
Moc jsem nepomohla ja vim.