Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky. Nedávno jsem sem psala příspěvek ohledně nízkého amh. Měli jsme naplánované klasické ivf, bohužel u mě nedorazila ms ani po snaze vyvolání hormony. Po dalsim vyšetření se přišlo na FSH přes 64…..klasická meze je do 34…tudíž jsem pravděpodobně na začátku přechodu nebo už v něm…vzhledem k nízkému amh….s ivf jsme skočili a přešli na jinou kliniku kde budeme zkoušet minimální stimulaci…klasika stimulace prý u mě nemá ani efekt. Genetiku máme za sebou z tohoto hlediska jsem v pořádku. Vím ze bych se měla řídit radami lékařů ale nemáte někdo zkušenosti s vysokým fsh a nízkém amh něco co by mohlo pomoct aby alespoň ta nízká stimulace přinesla jedno vajíčko….nebo nějaké vaše příběhy se šťastným koncem…jsme už zoufalá je mi teprve 25
Objednej se na endokronologii at ti srovnají štítnou žlázu bez toho se stejně nehneš, ale to ti snad řekli ne? a řeší to?
@ka2ka stitnou mám v pohodě, všechny testy mám v pohodě kromě těchto dvou hodnot
Kamarádka teď řeší v podstatě to stejný. Jen je už starší, takže nemá tolik času. Jí doktor doporučil darovany vajíčka. Teď zkouší nějakou hormonální stimulaci, ale že prý i kdyby se někde nějaký zapomenutý vajíčko našlo, tak není moc velká šance, že by bylo zdravý. Ale samozřejmě chtějí to napřed zkusit takto, i když moc šance není.
@Kopretina96 píše:
Ahoj holky. Nedávno jsem sem psala příspěvek ohledně nízkého amh. Měli jsme naplánované klasické ivf, bohužel u mě nedorazila ms ani po snaze vyvolání hormony. Po dalsim vyšetření se přišlo na FSH přes 64…..klasická meze je do 34…tudíž jsem pravděpodobně na začátku přechodu nebo už v něm…vzhledem k nízkému amh….s ivf jsme skočili a přešli na jinou kliniku kde budeme zkoušet minimální stimulaci…klasika stimulace prý u mě nemá ani efekt. Genetiku máme za sebou z tohoto hlediska jsem v pořádku. Vím ze bych se měla řídit radami lékařů ale nemáte někdo zkušenosti s vysokým fsh a nízkém amh něco co by mohlo pomoct aby alespoň ta nízká stimulace přinesla jedno vajíčko….nebo nějaké vaše příběhy se šťastným koncem…jsme už zoufalá je mi teprve píše: Více
Ahoj. Asi tě nepotěšim…s podobnými hodnotami jsem šla do car a bylo mi jasně doporučeno darovane vajíčko, šance na vlastní se prý s těmito hodnotami blíží nule - u mě se jednalo o předčasné ovariální selhani. Poslechla jsem a jsem šťastná, že jsem to udělala. Do 13 měsíců od první návštěvy jsem měla miminko.