AMH a antikoncepce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
110
2.10.24 06:39

AMH a antikoncepce

Ahoj holky,
Spíš jen tak pro zajímavost, by mě zajímalo, zda užívání hormonální antikoncepce výrazně ovlivňuje negativně hladinu AMH?
S antikoncepci je cyklus přeci jen umělý a k přirozenému má hodně daleko. Klesá i přesto AMH? :think: V 26 letech jsem měla hodnotu 1,7, lékař říkal, že podle tabulek je hodnota na můj věk nižší, než by měla být, nicméně to není nic, co by viděl jako problém na otěhotnění - to se taky stalo, teď jsem ve 30tt. Spíš přemýšlím, čím se budu chránit po porodu, druhé bychom mooooožna chtěli až třeba za pět roků. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2284
2.10.24 07:21
@Karinananka píše: Více

Ano, pokud užíváte HA, nejste v cyklech, jak je pro ženu přirozené. Podle typu HA jste buďto ve stavu jako v těhotenství, tedy 21 dní progestin, 7 dní placebo, polkes spusdí krvácení. A nebo v umělém přechodu, 3 týdny syntetický estrogen a progestin, týden vynechané - spustí krvácení. V obou případech neovulujete, netvoří se žluté tělísko, to neprodukuje progesteron a jeho deficit se postupně prohlubuje. Co se týká ovlivněné AMH antikoncepcí - ano, může to HA ovlivnit - cituji ze stránek BENU Lékárna - „pokud užíváte hormonální antikoncepci, její účinek může zkreslovat (snižovat) hladinu AMH v krvi. Snížené hodnoty ukazují na nízkou pravděpodobnost otěhotnění. Pokud je hladina AMH v krvi velmi nízká, značí neplodnost. Hladina AMH se během cyklu výrazně nemění, můžete testovat kdykoliv během cyklu“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí