Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat jestli máte někdo zkušenosti s amnézií.
Muž mé kamarádky minulý měsíc omdlel, chvilku byl v bezvědomí ale neměl žádný úraz hlavy, ani otřes mozku. Když se probral tak byl zmatený, nevěděl jak se jmenuje a udával rok 2011. Tvrdí že si ty 4 roky vůbec nepamatuje. Před tou nehodou měli v manželství dost vážné problémy a měli se rozvádět. Kamarádka mu to věří, ale já si myslím že lže proto aby ji u sebe udržel, protože sám se o sebe nepostará.
Myslíte si že je to možné? Máte někdo zkušenosti?
Díky za odpovědi
Ne milenka jsem nebyla…
Ale myslím si že je blbost aby zapomněl na 4 roky života když neměl ani úraz hlavy a ani otřes mozku.
A co řekli doktoři, proč omdlel? Nebyla to slabá mrtvička? A když omdlel, tak spadl jak? Nebylo to na hlavu?
Prý byl vyčerpaný, do hlavy se uhodil, ale měl tam maličkou bouličku a jak říkám neměl ani lehký otřes mozku. Doktoři jí na to řekli že mozek je moc složitý na to aby jí řekli jestli si to jen nevymýšlí ( u nás v nemocnici je takovéto konstatování normální, když něco neví řeknou že je to složité…)
@najka675 Tak ono to složité je, ne? Jak bys ho chtěla usvědčit že kecá? Detektorem lži? Taky je možné, že tomu tvoje kamarádka věřit chce a tŕeba je ráda, že se rozvádět nemusí ![]()
Klidne to mohla být TIA a ta by se při vyšetření nemusela prokázat. myslím, že to blbost není
Určitě mozek složitý je, o tom žádná. Rozvádět se chtěla ona ne on
proto si myslím že lže, je strašný manipulátor.
Můžu se zeptat co to je TIA?
Teď byl u Krause Rostislav Konopa, doporučuju ke zhlédnutí.
Ale to je jen btw…
Jinak mám případy amnézie i ve svém okolí, ale vždycky po úrazu ![]()
Já myslím, že pokud lže, tak dříve či později se to pozná. Takže si možná koupí nějaký čas navíc, ale dlouhodobě lhát nedokáže, stačí malá drobnost a je to. Ledaže by si časem „zázračně“ vzpomněl. ![]()
@lady_mimoza píše:
Já myslím, že pokud lže, tak dříve či později se to pozná. Takže si možná koupí nějaký čas navíc, ale dlouhodobě lhát nedokáže, stačí malá drobnost a je to. Ledaže by si časem „zázračně“ vzpomněl.
Přesně to jsem mu říkala taky
no uvidíme jak to dopadne, třeba opravdu nelže a jenom mu křivdím…
No, a neni to třeba věc tvojí kamarádky? Když s ním bude chtít být, tak s ním bude. A je jedno jestli tobě se to líbí, nebo nelíbí. Je to jejich život, jejich manželství. Pokud se bude chtít opravdu rozvést, tak i kdyby lhal a vymýšelel si, tak ona by to dřív nebo později poznala. ![]()
Nech to osudu. ![]()
@lebi píše:
Teď byl u Krause Rostislav Konopa, doporučuju ke zhlédnutí.Ale to je jen btw…
Jinak mám případy amnézie i ve svém okolí, ale vždycky po úrazu
Taky jsem to chtela napsat, ten dil byl SUPER. Borec chlap. Ale i tam to bylo po urazu, pomerne dost vaznym urazu.
@Azeretereza píše:Že? Já si to vůbec nedovedu představit…
ten dil byl SUPER. Borec chlap.
@najka675 píše:
Určitě mozek složitý je, o tom žádná. Rozvádět se chtěla ona ne onproto si myslím že lže, je strašný manipulátor.Můžu se zeptat co to je TIA?
TIA je tranzitorní ischemická ataka. jedná se vlastně o malou mrtvici která mže dělat problémy ale sražinina se většinou sama rozpustí a vyšetření jí nezobrazí