Amnézie u dospělého

7
16.10.15 17:39

Amnézie u dospělého

Dobrý den,

chtěla jsem se zeptat jestli máte někdo zkušenosti s amnézií.
Muž mé kamarádky minulý měsíc omdlel, chvilku byl v bezvědomí ale neměl žádný úraz hlavy, ani otřes mozku. Když se probral tak byl zmatený, nevěděl jak se jmenuje a udával rok 2011. Tvrdí že si ty 4 roky vůbec nepamatuje. Před tou nehodou měli v manželství dost vážné problémy a měli se rozvádět. Kamarádka mu to věří, ale já si myslím že lže proto aby ji u sebe udržel, protože sám se o sebe nepostará.
Myslíte si že je to možné? Máte někdo zkušenosti?
Díky za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Nafrněná
16.10.15 17:43

A ty jsi byla jeho milenka na kterou se nepamatuje, co? :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
7
16.10.15 17:47

Ne milenka jsem nebyla… :D Ale myslím si že je blbost aby zapomněl na 4 roky života když neměl ani úraz hlavy a ani otřes mozku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
16.10.15 17:53

A co řekli doktoři, proč omdlel? Nebyla to slabá mrtvička? A když omdlel, tak spadl jak? Nebylo to na hlavu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
16.10.15 17:56

Prý byl vyčerpaný, do hlavy se uhodil, ale měl tam maličkou bouličku a jak říkám neměl ani lehký otřes mozku. Doktoři jí na to řekli že mozek je moc složitý na to aby jí řekli jestli si to jen nevymýšlí ( u nás v nemocnici je takovéto konstatování normální, když něco neví řeknou že je to složité…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
16.10.15 18:02

@najka675 Tak ono to složité je, ne? Jak bys ho chtěla usvědčit že kecá? Detektorem lži? Taky je možné, že tomu tvoje kamarádka věřit chce a tŕeba je ráda, že se rozvádět nemusí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
16.10.15 18:04

Klidne to mohla být TIA a ta by se při vyšetření nemusela prokázat. myslím, že to blbost není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
16.10.15 18:05

Určitě mozek složitý je, o tom žádná. Rozvádět se chtěla ona ne on :)proto si myslím že lže, je strašný manipulátor.

Můžu se zeptat co to je TIA?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
510
16.10.15 18:17

Teď byl u Krause Rostislav Konopa, doporučuju ke zhlédnutí. ;) Ale to je jen btw…
Jinak mám případy amnézie i ve svém okolí, ale vždycky po úrazu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.10.15 18:23

Já myslím, že pokud lže, tak dříve či později se to pozná. Takže si možná koupí nějaký čas navíc, ale dlouhodobě lhát nedokáže, stačí malá drobnost a je to. Ledaže by si časem „zázračně“ vzpomněl. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
16.10.15 18:24
@lady_mimoza píše:
Já myslím, že pokud lže, tak dříve či později se to pozná. Takže si možná koupí nějaký čas navíc, ale dlouhodobě lhát nedokáže, stačí malá drobnost a je to. Ledaže by si časem „zázračně“ vzpomněl. :lol:

Přesně to jsem mu říkala taky :D no uvidíme jak to dopadne, třeba opravdu nelže a jenom mu křivdím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
16.10.15 18:27

No, a neni to třeba věc tvojí kamarádky? Když s ním bude chtít být, tak s ním bude. A je jedno jestli tobě se to líbí, nebo nelíbí. Je to jejich život, jejich manželství. Pokud se bude chtít opravdu rozvést, tak i kdyby lhal a vymýšelel si, tak ona by to dřív nebo později poznala. :)
Nech to osudu. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
16.10.15 18:34
@lebi píše:
Teď byl u Krause Rostislav Konopa, doporučuju ke zhlédnutí. ;) Ale to je jen btw…
Jinak mám případy amnézie i ve svém okolí, ale vždycky po úrazu :think:

Taky jsem to chtela napsat, ten dil byl SUPER. Borec chlap. Ale i tam to bylo po urazu, pomerne dost vaznym urazu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
510
16.10.15 18:39
@Azeretereza píše:
ten dil byl SUPER. Borec chlap.
Že? Já si to vůbec nedovedu představit…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
16.10.15 18:53
@najka675 píše:
Určitě mozek složitý je, o tom žádná. Rozvádět se chtěla ona ne on :)proto si myslím že lže, je strašný manipulátor.Můžu se zeptat co to je TIA?

TIA je tranzitorní ischemická ataka. jedná se vlastně o malou mrtvici která mže dělat problémy ale sražinina se většinou sama rozpustí a vyšetření jí nezobrazí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí