Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@jdukolem no zajimalo by mne, jak se da lecit jinak nez A? Ty bohuzel beru uz dlouho, ale nyni i pres AD se mi vse vratilo jako pred lety. Leky mi dr. navysila, ale zatim nejak bez efektu. ![]()
@Anonymní píše:
@jdukolem no zajimalo by mne, jak se da lecit jinak nez A? Ty bohuzel beru uz dlouho, ale nyni i pres AD se mi vse vratilo jako pred lety. Leky mi dr. navysila, ale zatim nejak bez efektu.
psychoterapii jsi měla? - bez té se nehneš z místa pokud bereš AD už dlouhodoběji, měla bys mít i nacvičené relaxační techniky jak to zvládnout - př dýchání…jinak efekt navýšení se projeví asi za nějakou dobu - počítej nejméně 14 dní… dala ti nějaký neurol nebo lexaurin jako 1. pomoc nebo jen navýšila AD?
také vyzkoušet přidat magnézium a vit B, meduňku,
@jdukolem k psycholozce jsem chodila, ale nevim zda to byla psychoterapie
jinak teda zkousim autogenni trenink a nic moc. Ano neurol mam.
@Anonymní píše:
@jdukolem no zajimalo by mne, jak se da lecit jinak nez A? Ty bohuzel beru uz dlouho, ale nyni i pres AD se mi vse vratilo jako pred lety. Leky mi dr. navysila, ale zatim nejak bez efektu.
Řešili jste, co to vyvolalo? Jestli je to biologický nebo podmíněný nějakým upozaděným traumatem?
@Anonymní píše:
@Nabot ano to jsme resily, je to podminene traumatem
A už sis to v sobě vnitřně vyřešila, nebo je stále „živé“? Asi by bylo potřeba se na to znovu zaměřit, protože AD potom v takovém případě neřeší příčinu.
Znám takový případ. Po psychoterapii to vymizelo. AD ani nebylo potřeba.
@Anonymní píše:
@Nabot to uz mi rikalo vice lidi, vyresit to v sobe, ale jak?
Nad tím by se měla zamyslet doktorka…místo toho, aby navyšovala dávky.
Tohle je těžký, já vím. V tom případě, který jsem zmiňovala, stačilo prostě uvědomit si ten problém (ta osoba si nebyla vědomá toho, čeho se podvědomě bojí…). Někdy ale tohle nestačí. Psychika (a podvědomí zvlášť) je mrcha. Můžeš si neustále opakovat, že už tomu rozumíš (=tomu, co tě brzdí, níčí atd…) a tudíž bys to měla zvládnout, ale ta „hlubší nahrávka“ má stejně vždycky poslední slovo. Vyřešit to ale určitě jde. Zkus zauvažovat o změně doktora. Třeba jste se nedostaly až na dřeň…
@Nabot a tohle ma semnou resit psycholog nebo psychiatr? K psycholozce jdu v utery, jdu k ni po dlouhe dobe, tak jsem sama zvedava.
Jsem tu nová s panickou poruchou. Teprve třetí týden užívám AD Elicea a Frontin. Za týden mám jít na kontrolu k lékaři.
Ahoj, je tu prosim nekdo, kdo trpi panickou poruchou? Mela bych par dotazu