Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dnes jsem se objednala na oční, ale jdu tam až 2.11. Už nějakou dobu si všímám, že když třeba sedím proti světlu, tak vidím před očima světlé skvrny. Když jse šero, ten problém vůbec nemám. Teď už mi vadí i bílá plocha na monitoru nebo světlý displej na mobilu. Mám tendence to rozmrkat, ale samozřejmě to vůbec nepomáhá. Nemáte podobnou zkušenost, co by to mohlo být?
Mě to přijde normální. Já musím mít ztlumený displej na mobilu i na notasu jinak mi to strašně vadí. Vadí mi třeba když je zaplá telka a není rozsvícený světlo, přijde mi, že mě to moc oslnuje. Prostě asi jsme obě citlivější na takový záření. Anonym kvůli zdravoním informacím.
Mám to podobně, ostré světlo mi vadí, v noci mě oslňují protijedoucí auta, podsvícení displejů mám ztlumené na minimum, televizi jsme radši ani nekoupili. U mě jde o jakousi „vadu“, která se dědí u nás v rodině, na světle jsem slepá jak krtek a ve tmě a šeru vidím dobře třeba i v lese. Mám to tak od mala, takže jsem to s doktorem nikdy neřešila, jsem na to už zvyklá.
Taky musím svítit, když jsem na počítači nebo hraje televize, vadí mi i šero.