Nedokrvení mozku, obě strany

Anonymní
14.10.15 11:56

Nedokrvení mozku,obě strany

Dobrý den, potřebovat bych poradit. Přítelovi dělali sono mozku a zjistili nedokrvení mozku na obouch stranách co to znamená? Dnes si byl pro výsledky u svý obvodní a ta mu řekla že musí k neurochirurgovi a že mu řekne víc že ona tomu nerozumí.

K tomu neurochirurgovi jde až za týden, já co jsem se dočetla tak to vypadá že prodělal menší mozkovou příhodu, co jsem hledala na netu, jinak žádný papír od doktorky nedostal.

Prosím anonymně chodí tu spoustu známých a nechci aby se o nás nikdo bavil, děkuji za pochopení.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
14.10.15 12:01

Dodatek co ví je jedině cituji:drobní hypodensní okrskyfrontalně a okcipitalně vpravo

• Citovat
  • Upravit
5473
14.10.15 12:03

Tomu nějak nerozumím. Asi nešlo o sono mozku, to u dospělých přes lebku moc nejde (u dětí se dělá přes neuzavřené švy). Pokud ho posílá k neurochirurgovi, tak mě napadá spíš, jestli nebyl na sonu krkavic (tepen zásobujících mozek, vyšetřují se na krku) a nenašli mu významné zúžení cév, které by už bylo indikované k operaci. Máš asi jen částečné informace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
14.10.15 12:04

Dočítám, to bylo asi CT mozku, ne? Ale na základě tohoto zas nechápu ty neurochirgy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.10.15 12:13

@Samamama jj asi ct mozku, on říkal že sono ale asi ct

• Citovat
  • Upravit
4086
14.10.15 12:54

Predpokladam, ze ma zuzene cevy, ktere zasobuji mozek a proto ten neurochirurg, který to bude řešit. Pokud je to opravdu ono, bude ho nejspise cekat vysetreni tepen tzv. Angiografie a na základě výsledku buď operace, nebo při té angiografii rozšíření cévy balonkem a zavedení stentu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.10.15 13:04

@akcinaj díky moc, aspon nějaké info, vůbec nevíme totiž co čekat, myslela jsem si že to bude nejspíš na operaci

• Citovat
  • Upravit
4086
14.10.15 13:07
@Anonymní píše:
@akcinaj díky moc, aspon nějaké info, vůbec nevíme totiž co čekat, myslela jsem si že to bude nejspíš na operaci

No fakt zalezi co ku najdou, ta angiografie je nejpresnejsi. Ct a sono muzou ukazovat zuzeni vetsi nebo naopak mensi. Taky se muze stat, ze zuzeni Nebude nejak velke a nebudou delat nic nez tu angiografii. To takhle bez zpravy a bez niceho nikdo nevi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9741
14.10.15 17:30

Tak ať mu PL natočí EKG a důkladně vyšetří krev (zejména počet krevních destiček a srážecí časy). Nevím, kolik je vašemu milému let, ale pokročilá ateroskleróza v raném věku by mohla být následkem i jiných onemocnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.10.15 18:01

@Doctus EKG mu dělali nedávno, prý vyšlo v pohodě, krev mu brali asi před třemi měsíci taky v pohodě, ale nevím na co všechno to bylo, už pár měsíců marodí s vyhřezlou ploténkou, rehabilitace ani nic jiného nepomáhá, a na operaci to ještě není plus dále má časté migrény, ale to vypadá že je asi od krční páteřě, doktoři si ho přehazují jako horký brambor, je mu 48let

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.10.15 18:03

Ještě bych měla asi napsat, je drobný a váží opravdu málo a může sníst cokoli chce a nepřibere, nevím jestli to s tím souvisí, má 55kg a měří 172cm, a to jí skoro pořád.

• Citovat
  • Upravit
9741
14.10.15 18:04

Přišel by vhod celý popis snímků z výpočetní tomografie (CT).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí