Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
vim ze ananas ovlivnuje chut spermatu, ale funkci na antikoncepci jsem v zivote neslysela a ani v navodu o tom nepisou ![]()
Cha cha, tak tos mě docela pobavila
Účinnost antikoncepce ovlivňují pouze antibiotika. Tzn., že snižují její účinnost. ![]()
O tom jsem v životě neslyšela a podle mě bys neměla věřit každé pitomosti. Věř příbalovému letáku a nedej na babské řeči.
Díky, díky.
Hned se cítím líp. Jsem na tohle hodně ujetá, asi bych to neměla tak moc prožívat.
Jen tak mimochodem, grepová šťáva opravdu ovlivňuje účinek některých léků, to rozhodně není žádná fáma a člověk, který by pil grepovou šťávu například při užívání léků na cholesterol nebo na tlak se může krásně předávkovat, protože se pak ty léky úplně jinak metabolizují. Ale na vstřebávání antikoncepce ananas opravdu vliv nemá.
Ano ano přesně jak píše Puclik, grepy, pomela atd. opravdu zesilují nebo zeslabují účinky některých léků. Tuším že firma Infopharm vydala seznam lékových interakcí, zkus pogooglit na jejich stránkách. Ale zrovna ananas a antikoncepce jsem taky nikdy neslyšela, vadí snad třezalka… ![]()
Ahoj znovu, tak na internetu to není, ale známá má k tu databázi koupenou a našla mi to - tvoje antikoncepce se co se týče potravin (nemluvím teď o lécích) nemá užívat společně s již zmiňovaným grepem, třezalkou a tučnou potravou. Ta tučná potrava je u všech HA, myslím, že kvůli játrům. Tedy ananas nevadí ![]()
Nasinka: Moc ti děkuju, už jsem docela klidná. Byla jsem v lékárně, ale tam nic moc nevěděli, tak jsem chvilku přemejšlela, jestli si nemám jít pro postinor, ale pak jsem si řekla, že to už je docela šiblý.
TAk jsem to nechala a uvidíme, snad dobrý. ![]()
Díky
Dobrý den,
mám možná trochu divný dotaz, ale ráda bych se zeptala, jestli jste někdo některá neslyšela o tom, že by ananas mohl ovlivňovat účinnost antikoncepce? Vzala jsem si Katyu a asi 15 minut na to mističku ananasu, tak mě to napadlo. Koluje spousta řečí o grepech a podobně, tak jsem se trochu vyděsila..
Díky za názory.