Androgenní alopecie

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
4.6.11 00:18
Ciccone píše:
Aloe vera myslím koncentrát, ten jsem pila každé ráno.
Teď už si ho dám jen asi 3× týdně a Revitalon už neberu 3denně ale jenom 1. Vlasy mi padají o malinko víc než když jsem brala všechno, ale je to už normální vypadávání a nikde žádné kolečka.
Teď asi budu zkoušet postupně vysazovat, začnu s aloe. Myslím, že mi asi pomohlo omega3, protože já moc nemusím ryby a jím je opravdu jen proto, že bych je měla jíst, a nedonutím se k nim tak často jak bych měla. A právě jsem se dočetla, že rybí tuk dobrý proti lámavosti vlasů.

A to Omega 3 jsi brala kolik jeden denně nebo víc?

• Citovat
  • Upravit
143
4.6.11 10:16

Každý výrobce má jinou doporučenou denní dávku. Někdo 1tbl denně, někdo i 2-3tbl 3× denně. Já jsem brala většinou 1-2 denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
730
12.6.11 21:24

Dobrý den !
Jsem maminkou 1,5 letého chlapečka Toníka!Alopecie totális!Narodil se měl obočí řasičky ,vlásky zatím nikdy,jen při urputném hledání najdete velice jemnoulinké chloupky po hlavince!řasičky a obočí vypadalo velmi brzo po narození,mimo jiné má těžkou formu atopie a imunodeficitu!budu moc ráda za každé info …v našem rodu je uplně první s tímto oemosněním !sama jsem hledala je to o duševní pohodě ,zdaravotním stavu… ale tahle mrcha má v každé formě ráda recidývu§Prostě věrná kámoška na celý život!!!Myslíte ,že mám šanci ty vlásky alespoň jednou pohladit? Vždycky ,když mám nádherný sen ..zdá se mi že je Toník ve vaně a já mu myju plavé kudrnaté vlasy šamponem..on ječí abych mu na ně nesahala… a pak se vzbudím !políbím tu bosou hlavinku…ani nevíte jak je mi ho líto a jak moc ho miluju ..mám srach s ostatních lidí,dětí aby se mu nesmáli..ach jo!!! :cry: :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.6.11 07:36

Mám alopecii areata.Již několik měsíců,chodila jsem na dusík,dávala všelijaký vodičky,chodila na záření sluníčkem a pořád se kolo pleše zvětšuje.
Kdo má zkušenost,že se to vždy spraví?Nebo jsou i případy,kdy vlasy vyladají všechny a nedá se s tím nic dělat?Moc se toho bojím.
Už jsem měla na plešce ježečka slabounkatých vlasů a ty opět vypadaly.Takže mě to rozhodilo.
JInak mám pocit,že vlasy jsou celkově úplně jiné než bývaly,jsou slabounkaté a ty co padají jsou takové bez života.Úsplně jiné,než když vypadnul vlas dříve.Ale obděry krve jsou OK:

• Citovat
  • Upravit
Tattiana
1.7.11 13:35

jo mě taky pak rostou slabounké a hlavně šedivé vlásečky… Jedno místo už mi zarostlo a na druhé straně mám další, opět s chmýřím porostem… Většinou mi uprostřed 1-2 původní vlasy zůstanou a kolem dorůstá to jemné chmýří, které pak zhoustne, ale zůstane to jemněší než původní husté vlasy. Mám pevné husté vlasy, momentálně po 5letech dlouhých nakrátko.

Jinak ještě cítím po celé hlavně prořídlá místa, ale ne kolečka… Vlasy teda padají dost, ráno, po umytí, večer… Na polštáři po ránu…

Hodně štěstí a pevné zdraví!

• Citovat
  • Upravit
730
1.7.11 16:23

Mohu se zeptat jak dlouho touhle nemocí trpíte?je šance že Toníkovi narostou alespoň ředounké slabé vlasky? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
6.7.11 12:34
jan1610 píše:
Mohu se zeptat jak dlouho touhle nemocí trpíte?je šance že Toníkovi narostou alespoň ředounké slabé vlasky? :-)

Někomu se tahle nemoc objeví v dětství pak má 10-15 let klid, a pak se objeví znova. U alopecie totalis opravdu nevím jaká je naděje. Doporučuju se zeptat tady http://www.vicevlasu.cz/ je tam opravdu hodně lidí, kteří tento problém řeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
2.11.12 21:12

Můj 5 letý syn taky trpí alopecií… ve třech letech se mu udělaly kolečka a do roka byl bez vlasů. Od narození měl hrubé, drobivé nehtíky na nohách postupně i na rukách, obočí a řasy zatím má a doktorka mi řekla, že dokud má řasy a obočí, že tam je šance že by mu vlásky mohly narůst… v krvi měl těsně nad nebo pod normou cukr, a vysoké hodnoty atopu, který nemá projev na kůži. Jsme z tohoto postižení rozhozená celá rodina a taky hledáme jakmu pomoci, ale po prochození všech doktorů co snad jsou jsem dospěla jen k beznaději a víry v zázrak jak tady píše jan1610… zkoušeli jsem snad všechno možné a nejvíce nám viditelně pomáhal Revalid sérum, po kterých se hned probouzely vlasové cibulky, ale to co mu narostlo, znovu vypadalo… dáváme Revalid tobolky na polykání a alespoň se mu zpevnily ty drobivé nehty, chystáme se vyzkoušet to aloe a budem věřit v zázrak… všem vám přeji co největší spěch s bojem s touto hroznou diagnózou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
730
2.11.12 21:23

Markika

Dobrý den!
Hodně to utíká! Toníčkovi budou za měsíc 3 roky! Vlásky stále nemá! Řasičkyjen mrnavounké slabounké asi 2mm dlouhé a řeďounké! Atopie se trochu ztáhla, už to není tak děsivé! Trpí hyperkeratozou kůže! Má tvrdé konečky prstů, pod nehtíky! Ty mu musím stříhat jen rozmáčené, jinak plače bolestí! Tvrdá kůže se mu udělla ještě na ploskách nohou! Do hloubky praská! Jinak je to šikovný klouček, jediným čím se liší od ostatních je ta bosá hlavinka! Je můj a je to vyjímečný malý velký muž :srdce: :srdce: :srdce:!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
2.11.12 21:35

@Markika Bratrance dcera je také bez vlasů. Už 10 let. Nyní je jí 20 let. Sjezdili vše možné či nemožné, bez úspěchu. Lékař v Praze sdělil, že je silný atopic, brala vakcínu, nevysadila, do toho očkování a zánět žaludku a natropilo to takovou paseku. Občas má období, kdy trochu vlasy narotou, chmíří, ale brzy vypadá.
Já mám už po třetí v životě plešku-poprvé zarostla sama, podruhé jsem jezdila víc jak půl roku 4 x týdně na sluneční záření. A nyní jezdím na leptání-a úspěšně. Ale mluvila jsem s primářkou na kožním a ta mě sdělila, že pokud vlasy vypadaly po celé hlavě, tak šance na to že znova narostou je mizivá. Když je jen kolečko, tak je úspěšnost větší. Ale nikdy nikdo nezaručí, že mě nevypadají jednou vlasy všechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
730
2.11.12 22:10

Alopecie

Já ještě pořád čekám na pubertu! Jestli se to pohne vlivem hormonů… :nevim: ale pokud nepohne! Nevadí! Je to kluk…náš, můj! Máme ho moc rádi! Snažím se v něm podporovat aby se za to nestyděl, bral to jako normální! Už si uvědomuje, že je tíím jiný! I dětem okolo něj, když se ptají vysvětluju, že se to někdy stane…ale že to nevadí! Moc si přeju aby tím netrpěl, a bral to sportově! Je neuvěřitelně veselá a hravá povaha! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
2.11.12 22:17

@jan1610 Neboj,on to zvládne i bez vlásků. Terka je holka a také to zvládá. Zpočátku asi ne-byla zvyklá na dlouhé vlasy, nosila culíky, různé účesy…trvalo docela dlouho, asi dva roky, než si připustila, že je to stav trvalý a šátky vyměnila za paruku.
I přes svůj handicap je v kolektivu oblíbená, chodí plavat, nemá zábrany v tom, aby chodila s klukem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
730
2.11.12 22:46

Děkuju!

Tohle je to, co potřebuju slyšet! Musím říct, že pokud by se neobnovila tahle diskuse???Prostě ..asi sem se smířila! Dřív jsem stále hledala, bulela..!Asi je to i tím, jaký je, jakou má povahu! Všechno trápení už dokázal zplatit :srdce: :srdce: :srdce:!Je to úžasný stvoření, veselý, hravý mrně! a za každou větu typu: Miluju tebe mámo, Honzu taky mijujeme a Miláčka(to je táta )!!!Bych se rozkrájela láskou, teču jak nanukáč! a pokud bych mohla vrátit čas a pomyslně si vybrat svoje děti …bude to zase stejný…bezváhání! Co bych si bez těch svých chlapů počala :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alopecie totalis
9.3.13 15:21

Můj syn

Obdivuji všechny maminky, které se s tímto problémem tady dokázali nejen otevřít ale i vypořádat. Sama bohužel vím, jaké to je a můj syn má tu nejhorší formu Alopecie, takže už nemá částečně řasy a obočí.
Byla jsem překvapena, kolik lidí a dětí je imunitním onemocnění postiženo. V ČR jich asi moc není, jelikož jsem založila na facebooku skupinu uživatel, kde se mohou předávat rady a zkušenosti a zároveň se tak vzájemně povzbuzovat a dodávat naději na lepší zítřky. Pokud bude jakákoliv maminka chtít, ráda ji uvítám na stránkách :hug: Alopecie Universalis :hug: pouze je nutné aby byla uvedena fotografie, kde se prokáže, že se jedná o tuto nemoc. Jelikož mám uzavřenou skupinu uživatel, děkuji.

maminka Lenna

• Citovat
  • Upravit
36504
9.3.13 19:26

Holky, co máte chlapečka, nezoufejte. Vždyť dneskaje u mužských trend nemít na hlavě nic, mě osobně se tito kluci a muži, mladí i starší, moc líbí. Vypadají totiž mužně, chlapácky. Znám mladého muže se stejnou chorobou, který si z nemoci udělal přednost. Nosí piráta, vypracovaná figura, stylové motorkářské oblečení, vypadá výborně. Je zajímavý, nepůsobí tuctově, hodně ženských se za ním otáčí(mimochodem, nikdy o ně neměl nouzi, spíš naopak).Obočí ani chlupy na těle na něm nikdo nepostrádá ( dnes se holí na těle i zdraví chlapi).Tak, až klučíci trochu vyrostou a poberou rozum, pracujte s touto zajímavou módou. Je to dlouhodobý trend, jistě se nezmění. Mimochodem, vlasatý Bruce sexy vůbec nebyl. Prostě pracujte i s jejich sebevědomím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek