Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@jan1610 timto postizenim trpi pritel a myslim si ze zadnou ujmu na psychice neutrpel. Sice je obcas videt ze ho jeho vada trosku trapi ale pro me je to chlap ktereho miluji od prvni chvile co ho znam. Mimochodem mame 5m holcicku a ta ma vlasku habadej
![]()
@kolje píše:
jo to věřím, moje sestra taky vysadila a začaly ji padat, do půl roku se jí to spravilo naštěstí, jo jo doktoři.....no comment, já ten problém mám několik let, už tenkrát jsem to řešila, ale nikdo mi nic neporadil nepomohl, akorát psychologa a nakonce jako, no jak vám to vypadne tak paruka no…taky čtu všemožné, takže o tom problému vím víc než doktoři, teď si vyběhávám doktory od endokrinologie, tam mi vyšl vyšší testosteron, takže mě poslala na CT a td, z toho pak vyplynuly další nálezy jako cysty, takže jsem nabrala směr gynekolog- vyvrátil, že cysty tam nemám, že ve vajéčnících probíhají dynamické jevy a změny co tam jsou teď, tam pak být nmusí, i ty cysty, jsem měla nález kolem 2 cm, žekl, že to je normální, že se řeší cysty od 4 cm, takže po gynekologické stránce zatím prý v pořádku, no na Ct mi ještě vyšla steatoza jater- ztučnění jater, doktor nechápe z čeho, jsem drobná, štíhlejší, …tak čekám na výsledky krve a taky mi řekne názor na antikoncepci a andocur( snížení testosteronu, už jsem o tom četla, docela to zatěžuje játra) z jeho pohledu,…je to běh na dlouho trať, tak jako káždá, si říkám proč zrovná já, jak vidím, jak si někdteré holky barví hlavu všelijak a halvu plnou vlasů by mě trefilo, a já se furt stárám o sebe, jak n ejlépe to jde a asi to je k ničemu, a jsem strašný cholerik a pesimista
Ahoj Kolje, prosím, pomohlo Ti něco? Bojuji s androgenní alopecií a nedávám to…
@naty21 Stačí držet nízkosacharidovou, bezlepkovou, bezmléčnou dietu, cvičit hormonální jógu minimálně 4× týdně a vlasy ti mezi 3- 12 měsícem přestanou padat. Když to vše budeš dodžovat a k tomu se otužovat, a nikdy dietu neporušíš, narostou ti zpět nové a hormony se srovnají sami. Proč to dělá málo lidí, tu dietu je těžké držet. Tak asi tak.
@Anonymní píše:
Ahojte všichni,
mám problém s padáním vlasů, kožní mi diagnostikovala androgenní alopecii, máte někdo zkušenosti s tímto? Postupy, postřehy, co Vám pomohlo, jak to řešíte, tipy…
Androgenni je horsi nez areata. Vlasy nikdy nedorostou tak jak by meli. Cim je clovek starsi, tim horsi to je. Pouze smirit se stim.Nic jineho nezbyva. Nevim co to vyvolava.Ale muzes jist zdrave, pouzivat ruzne prirodni sampony.Nic nezabere Vyhozene penize.Za ty roky trapeni, uz jsme to vzdali. ![]()