Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky,
máte prosím zkušenost s vodičkou Locoid Lotion? Malýmu není ještě ani měsíc a má ekzem na obličejíku, tak to mám jednou denně potírat nejvíc postižená místa. Jen se bojím abych mu to nenanesla nějak moc…Děkuju Vám ![]()
Je to kortikoid, slabý, ale přece. Takže asi tě upozornili, že po několikadenním užívání musí být zase několikadenní pauza.
Podle mě na začátek čím slabší vrstvu dáš, tím líp… a fakt jenom na ty nejhorší místa.
Malá měla osypaný obličej v pěti týdnech, taky nám to kožní předepsala s tím, že opravdu tenkou vrstvu. Já se toho hrozně bála, tak to mazal manžel. Stačí fakt slaboučko a brzy vyrážka zmizí. ![]()
Přesně jak píše Elik, jen mě doktor říkal, že pauza by měla být jednou tolik - tzn.při např.týdnu užívání 2 týdny pauza…Ale tak co doktor, to jiná rada..
My jí máme používat 5.dní a za 10.dní na kontrolu…Děkuju Vám
Jsem strašnej posera ![]()
Veru-nka píše:
My jí máme používat 5.dní a za 10.dní na kontrolu…Děkuju VámJsem strašnej posera
To tě chápu, my měli Locoid crelo a taky se mi to moc nechtělo používat…Jakmile se to malému jen trochu zlepšilo, přestala jsem..To je dva měsíce zpět.No a dnes jsem zas letěla k doktoru, protože malej se osypal úplně všude, bříško pokryté pidipupínky, je to děs
Takže jí musíme používat znova ![]()
xangel87- Jéé, tak to mě mrzí…sama jsem hotová z vyrážky co má…natož kdyby se to konečně zlepšilo a vrátilo se to i na bříško atd…
Držim palečky, ať má malej vyrážku co nejdříve za sebou a aby ho už netrápila…je to fakt hrůza, jak dokáže ta vyrážkas potrápit ![]()
Veru-nka píše:
xangel87- Jéé, tak to mě mrzí…sama jsem hotová z vyrážky co má…natož kdyby se to konečně zlepšilo a vrátilo se to i na bříško atd…Držim palečky, ať má malej vyrážku co nejdříve za sebou a aby ho už netrápila…je to fakt hrůza, jak dokáže ta vyrážkas potrápit
No můžu ti říct, že mi teď začly po koupání téct slzy když jsem ho viděla…Ručičky, bříško, část zad, nemá kousek normální kůže
Bude nejspíš atopik po mě.Jediný čím se uklidňuju, že ho to nesvědí, protože nepláče ![]()
Holky, malá se nám taky osypala, ona se tedy osypávala často (z kosmetiky, po antibiotikách…), ale jednou to byla hrůza, červené bříško až hrůza. Koupili jsme nový krém, co nám doporučila kožní (řekla nám jich víc a že musíme zkoušet, co nám bude vyhovovat), myslela jsem, že je z toho výběru nejlepší, byl i na kůži se sklonem k atopickému ekzemu, tak jsem jí namazala a když jsem se koukla po hodině, chtělo se mi brečet, jak byla rudá, jako kdybych jí někde rožnila a horké to bylo taky hrozně.
![]()
Teď už naštěstí kosmetiku máme najitou a neměníme.
Ten obličej měla z krému proti mrazu a větru. ![]()
barah - nebyl od Astridu ten proti větru a mrazu? Mi přijde, že malému též moc nesedne…
xangel87 píše:
barah - nebyl od Astridu ten proti větru a mrazu? Mi přijde, že malému též moc nesedne…
Podle obalu bych ho poznala, ale teď si nevzpomenu.
Jsou to už tři roky. Teď nedám ale dopusiti na Excipial s mandlovým olejem, mažu tím i malého a všechno v pohodě.
Tenhle krém, fakt mi přijde, že má po tom tvářičky ještě sušší, už ho kupovat nebudu…
xangel87 píše:
Excipial jsem pořídila taky, ještě nevím, jaký bude mít efekt…Ten astrid je tohle ..
Fakt nevím, ale, myslím, že Astrid to nebyl. Já toho jako nastávající prvorodička nakoupila hrozně moc, v porodnici jsem ještě dostala vzorky všech možných patlátek a pak jsem musela všechno rozdat. ![]()
Nejvíc se mi vymstil ten krám proti mrazu a mléko od Hipp.
Holky já teda doporučuju žádnou kosmetiku vůbec nepoužívat, z toho je víc škody než užitku, jen nějaké neutrální promašťovadlo… nám doktorka doporučila Linolu.
Přeju všem ať vyrážka brzo zmizí ![]()