Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Elik píše:
Holky já teda doporučuju žádnou kosmetiku vůbec nepoužívat, z toho je víc škody než užitku, jen nějaké neutrální promašťovadlo… nám doktorka doporučila Linolu.Přeju všem ať vyrážka brzo zmizí
Linolu používáme na syna, olej, ale dceru zaše „kouše“. ![]()
Taky ale už zastávám názor, čím méně, tím lépe. ![]()
Někde jsem četla, že kůže má „paměť“ a pak nepomáhá nic, když se na ní napatlá kde co.
Elik píše:
Holky já teda doporučuju žádnou kosmetiku vůbec nepoužívat, z toho je víc škody než užitku, jen nějaké neutrální promašťovadlo… nám doktorka doporučila Linolu.Přeju všem ať vyrážka brzo zmizí
S tím souhlasím, já třeba malého koupu pouze v čisté vodě, ani žádné mýdlo nepoužívám, pouze ho pak natírám tím Excipialem, dřív Leniensem…
My jsme začali používat abmiderman na promaštění a zatím žídná změna, tak uvidíme,no
Taky se dost bojím, že bude atopik po mě…to jsem zvědavá:-( Nebo myslíte, že může být už alergik?
Veru-nka píše:
My jsme začali používat abmiderman na promaštění a zatím žídná změna, tak uvidíme,noTaky se dost bojím, že bude atopik po mě…to jsem zvědavá:-( Nebo myslíte, že může být už alergik?
Včera jsem se ti dozvěděla od dr. zajímavou věc - ekzém je prý projev alergie..Takže já jako atopik jsem logicky i alergik…
A v tom případě i můj syn má evidentně alergii, když se mu udělal všude ekzém
Přiznám se, že tomu nerozumím, nikdy jsem se o to nezajímala.
Xangel87: Já tedy jsem silný atopik i alergik…Tak to si mě tedy moc nepotěšila
Ale je to vážně zajímavý…tak, že když má vyrážku tak je rovnou alergik? To těm mrňouskům začíná tedy velmi brzo ![]()
No soudě podle dr. ano
Řekl doslova, že ekzém je vždy reakce na nějakou alergii, tak jsem to tak pochopila
Navíc nám dal kapky na alergii…
Tak to je vážně skvělý
Já tedy vůbec nic o vyrážce nevím…jen mi doktorka řekla, že malýmu začíná ekzem a má běžnou novoroz.vyrážku…tak jsem tedy zvědavá. Už kapky na alergi? Jéé, šmudlínek…
Verunko neboj, on z toho nejspíš za chvíli vyroste. Moji kluci to měli ve třech měsících oba, no a jednomu se to už nevrátilo… druhému bohužel ano, a hodně ![]()
Jinak ekzém může být na podkladě alergie, ale nemusí
Náš byl v roce na imunologickém vyšetření krve, a vyšlo mu úplně v pořádku, žádná alergie
bohužel doktorka říkala, že takové ekzémy vzdorují léčbě více než ty alergické… tam když se přijde na co je ta alergie, tak se tomu stačí vyhnout a je to. Ale když to není alergie ![]()
Děkuju Ti za podporu Eliku
Přijde mi, že to má více a více…Zítra chci jít zase k doktorce ale enchci vypadat jak hysterka když jsem tam byla v pátek a napsala mi mastičky…Tak nevím
To máš pravdu když to alergie není a vyrážka je stále, to jsou určo potom starosti
To je enskutečný, vážně…Takový mrňousci a už takové trápení:-( Malýmu jsou dneska 4.týdny a přijde mi osypaný víc jak než já před rokem
Tak, že jeden Tvůj mrňousek to má dobrý a druhý,ne? Tak snad to bdue mít lepší! Držím palečky.
U nás hlasím zlepšení o 100%
Přijde mi, že zásluhou toho Excipialu, malej má kůži jako nikdy…No a potírala jsem mu to nejhorší i tím Locoidem, dnes už ho možná ani nepoužiju, protože vypadáme fakt výborně…No a teď jestli to nebyla opravdu reakce na mrkev, babo raď ![]()
Tak to je super zpráva
To bude mít určitě už dobré…musí
Vážně mám za Vás radost
Možná to ta reakce byla ![]()
Veru-nka píše:
Tak to je super zprávaTo bude mít určitě už dobré…musí
Vážně mám za Vás radost
Možná to ta reakce byla
No je to vážně možné, no vyprdli jsme se na mrkev nebo kaši a jsme zas výhradně na MM, tak uvidíme, až zas nasadíme příkrmy ![]()
Tak uvidíš…pokud už bude mrňousek v pořádku( a snad bude
) tak to byla holt reakce na tu mrkev. Hlavně, že ¨Vás už vyrážka netrápí! My jí máme taky lepší, tak snad to bude jen lepší ![]()
Ahojky,
já dneska zjistila, že to má víc na té straně tvářičky na které hajá…a má to zase více,tak to jsem totálně už vedle protože mě nenapadá z čeho to může mít
Denně dávám všechno čistý a nevím ![]()