Kosmetika na atopický ekzém

478
22.3.11 20:35

kosmetika na atopický ekzém

Prosím, poraďte,
jakou kostetiku používat na atop.ekzém? Nebo jak celkově proti tomu bojovat? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26890
22.3.11 20:44

Moje mala ma atop.ekzem a ted ji tyden mazu Exomegou od A-dermy a zlepseni o 100%..
V lekarne jsem si koupila takovy maly baleni na zkousku - byl tam sprchovy olej a telovy krem a az po ozkouseni jsem dneska kupovala velkou lahev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
22.3.11 20:46

Naší dceři pomohl Excipia a konopná kosmetika

• Citovat
  • Upravit
7858
22.3.11 21:04

Bambucké máslo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
22.3.11 21:05

Nám pomohl excipial a vysazení „spouštěče“ vyrážky, jenže to je o tom ho najít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
22.3.11 21:28

no, malá naštěstí zatím ekzem nemá, ale u mě při mírnější formě pomohl excipial a při horší cannaderm :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9130
22.3.11 21:29

Ahoj, nám na promaštění nejvíc zabírá lipobase.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26890
22.3.11 21:33

Kdyz to je hrozne individuelni - mala se po excipialu osypala jeste daleko vic a Oilatum u nas taky nic moc :roll: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4492
22.3.11 21:45

Tak malá naštěstí zatím (a doufám, že už to tak zůstane :wink: ) žádnej exém nemá :dance: …ale já si mažu obličej jedině Excipialem krémem (tělový mlíko od Excipialu ale nesnesu, po tom jsem se osypala :pocitac: , to byla síla :zed: )…a když je to špatný, tak pomůžou jedině kortikoidy :oops: (ale ty teď nepoužívám, jen když byla v těhotenství fakt krize, nebo teď, tak maliiiinko máznu Locoidem…ale to mi dala kožařka v porodnici, prý je „slabej“)
No, jinak holky, při těhu i v kojení na kortikoidy fakt pozor, to určitě víte, nemají se pokud možno používat vůbec (to se dr. dobře radí, co, když to nemají :jazyk: ) - moje kamarádka kojila, její malej měl taky exém a jí se nějak rozjel taky…a jenom jednou se trošku namazala a představte si, že exém zmizel i malýmu 8-o …tak je to silný, že to šlo tak rychle přes mlíko do malýho :roll: :zed: ).Tak přeju všem pokud možno žádný blbý exémy :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
23.3.11 08:23

Momentálně zkouším homeopatika, konopnou mast od Topvetu, rakytníkovou od Topvetu a nově ovesnou koupel. Zatím jsme koupali dvakrát a na dnešek se Toninka skoro vůbec neškrábala hurá :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zabik
13.10.11 22:20

Já máme teď čerstvou zkušenost, se kterou se musím podělit. Naše malá má dost silný ekzém. Byli jsme i na hormonálních mastech ( kortikoidy),které sice měly efekt, ale po vysazení se kůže vždy opět zhoršila. Teď nám na kožním doporučili nový krém 2DERM (http://www.mediderm.cz/…2-Rada-2DERM), který je prý pro miminka perfektní. Neobsahuje žádné hormony, jen zinek. Po všem, co jsme vyzkoušeli, se mi fakt tento krém zdá nejlepší. Přesto, že se nyní nemastíme žádnou z hormonálních mastí, má malá pokožku úplně nádhernou

• Citovat
  • Upravit
792
17.10.11 22:27
zabik píše:
Já máme teď čerstvou zkušenost, se kterou se musím podělit. Naše malá má dost silný ekzém. Byli jsme i na hormonálních mastech ( kortikoidy),které sice měly efekt, ale po vysazení se kůže vždy opět zhoršila. Teď nám na kožním doporučili nový krém 2DERM (http://www.mediderm.cz/…2-Rada-2DERM), který je prý pro miminka perfektní. Neobsahuje žádné hormony, jen zinek. Po všem, co jsme vyzkoušeli, se mi fakt tento krém zdá nejlepší. Přesto, že se nyní nemastíme žádnou z hormonálních mastí, má malá pokožku úplně nádhernou

Jste tedy spokojená s tím krémem, není nejlevnější, člověk ty peníze dá, když ví, že to pomůže, ale nechtěla bych zjistit, že je to na prd. Malej ekzém má jen malinko, sem tam prdelka /co já vím, jestli je to opruzenina nebo ekzém/, no a ted na zimu uz mu zas zaciná pod kolinkama. Malej má 2roky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zabik
24.10.11 21:53

2DERM

My máme opravdu dobrou zkušenost. Nikdo Vám samozřejmě nezaručí, že právě Vám sedne. V každém případě je to krém, který neobsahuje žádné nebezpečné látky, pouze zinek, který krásně hojí. Na kožním nám vysvětlovali, že funguje na principu na ochranné vrstvičky, přes kterou se kůže nevysušuje a naopak dovnitř se nedostávají žádné alergeny…Je fakt dost drahý, ale nám vydržel hodně dlouho - dávali jsme jen teňounkou vrstvičku. Někde mívají i malé vzorečky, ale nevím, jestli se efekt dá z takového malého množství poznat

• Citovat
  • Upravit
330
30.10.11 15:36

Mladej má po těle takový červený fleky. Dr. na kožním říkal, že je toa topickej exém. Mě se to nezdá, protože když jsem se koukala jak vypadá AE tak vypadá trochu jinak. Teď jsme objednaný k jinýmu kožnímu, tak uvidíme. Už jsme toho vyzkoušeli spousta a malýmu se to dost zhoršihlo :-( . Nejdříve to měj jenom na nožičkách trochu v létě, teď to má už po celým těle a pořád :-( . Měli jsme exipial,Locoid lipocream,A-derma exomega krém,sebamed,oilatum,kosmín a konopný krém. Je pravda, že už není tak vysušenej,fleky taky nemá pořád,ale na večer a v noci se dost škrábe a ty fleky mu zase vyskáčou, hlavně na nohách a krku :-( . Jsem zvědavá, co nám řekne ten novej kožař.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
330
30.10.11 15:45

Tak takovýhle má fleky :-( . Hlavně teda večer. Myslíte, že to atopickej exém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek