Maminky s dětmi s ABKM

9133
21.3.11 16:52

Maminky s dětmi s ABKM

Hezký den,najdou se nějaké maminky,které by se chtěli připojit do této diskuse a vyměňovat si rady,zkušenosti,strasti i radosti s touto alergií?
Mám syna,kterému je jedenáct měsíců a je alergický na bkm a vejce.Pořád ještě ve spoustě věcí tápu a zajímá mně,jak se s tím perou ostatní.Budu moc ráda,když se někdo přidá.
Díky myška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15319
21.3.11 17:08

Ahoj, taky se pereme s dietou bez mlíka. :-D My už ji přeprali - naučili se s ní žít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9133
21.3.11 17:40

Ahoj Neliso :mavam:
Tak my se teprve učíme.Kolik je tvému dítku a jak dlouho to už víte,že má alergii?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
21.3.11 20:04

4 roky, dietu drží druhým rokem. Zachránilo nás rýžové mlíko, s tím se dá vařit. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9133
21.3.11 21:20

Tak já zatím spíš řeším,co mám jíst já.Malýho kojim,takže dietu držim taky.On se navíc osype i po Nutrilonu AC a Neocate ani nepolkne a zvedne se mu žaludek.Takže je fakt závislej jen na tom mým mlíku.
Máš holčičku,nebo kluka,jak se jmenuje?A lepší se ta alergie,nebo je to pořád stejný?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1613
21.3.11 21:41

Tak jsem tu taky :mavam: já si zkusila koupit to rýžový mlíko a moc mi teda nechutná :poblion: ale na vaření a pečení snad bude dobrý… teď jsme začali zavádět do příkrmů lepek, tak zkusím upéct bezvaječnou a bezmlíkovou vánočku :think: a místo másla nějakej „košer“ margarín :oops: jsem zvědavá co z toho vzejde :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
21.3.11 21:46
michamicha píše:
Tak jsem tu taky :mavam: já si zkusila koupit to rýžový mlíko a moc mi teda nechutná :poblion: ale na vaření a pečení snad bude dobrý… teď jsme začali zavádět do příkrmů lepek, tak zkusím upéct bezvaječnou a bezmlíkovou vánočku :think: a místo másla nějakej „košer“ margarín :oops: jsem zvědavá co z toho vzejde :mrgreen: :mrgreen:

Být tebou, tak raději olej místo margarínu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9133
21.3.11 21:48
michamicha píše:
Tak jsem tu taky :mavam: já si zkusila koupit to rýžový mlíko a moc mi teda nechutná :poblion: ale na vaření a pečení snad bude dobrý… teď jsme začali zavádět do příkrmů lepek, tak zkusím upéct bezvaječnou a bezmlíkovou vánočku :think: a místo másla nějakej „košer“ margarín :oops: jsem zvědavá co z toho vzejde :mrgreen: :mrgreen:

No já používám Ramu Linie,ta je ok.Já jsem ještě nic nepekla.Tak dej vědět jaká byla.Jestli dobrá,tak si vezmu recept :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
21.3.11 22:08

Ahoj, my uz teda pomalu „koncime“ :wink: nebo bych spis mela napsat neresime to tolik, ale treba nekdy s necim poradim :wink:
Jak uz jsem psala, mame vejce a kravske mleko, vejce se hodne zlepsilo, mleko porad drzime.
Hodne jsem kupovala ryzove a ovesne mleko, kdyz jsem drzela pri kojeni bezmlecnou dietu, i jsem z nich varila, ale musim rict, ze po tom roce uz se mi z nich zvedal zaludek 8-) :oops:
Malej se osypaval i po sojovejch jogurtech nebo pomazankach, takze sojove nepripadalo v uvahu, chutnal mu takovy ryzovy dezert z Natur obchodu, ale ty byly dost drahe, dva asi za 55 kc, takze to nemel tak casto…
Vadilo mu i AL 110, to je nejake mleko uz nevim bez ceho :oops: , jediny co bylo trochu ok byla Beba HA… tu pije rano doted, kravske mleko jeste nemel nikdy, obcas si uz da margarin nebo bilou Aktivii..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
21.3.11 22:44

Ahojda holky, tak já se taky přidávám :)
Dcerka (22m) je pořád na dietě, pije Neocate Advance, což já osobně nechápu, protože něco tak hnusnýho jsem fakt nepila :D
Místo másla používám Floru Light, jak na chleba (kupuju jen obyč Šumavu a nebo peču doma), tak na vaření a na prostřídání Alsan, ale ten je drahej jak pes a ještě ho prodávají jen ve zdravý výživě.
Na vaření kupuju buď v DM krabicový rýžový mlíko s calciem, nebo ve zdravý výživě Rýžový mlíko Zajíc. Když jsem držela dietu, místo klasickýho mlíka jsem pila právě Zajíce :) Chuťove je mnohem lepší než ty krabicový náhražky. A puding je z něj taky super!

Je fakt, že když si člověk zvykne, tak to bez toho mlíka jde celkem bez problému .. ty první 2 - 3 měsíce jsou nejhorší, než se člověk zorientuje a zjistí, že mlíko je prakticky ve všem :)
S vejci problém u nás není naštěstí, to bych viděla jako horší je něčím nahrazovat .. resp. jde to škrobem, ale volako to nejni ono.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1613
21.3.11 22:59
Founik píše:
Ahojda holky, tak já se taky přidávám :)
Dcerka (22m) je pořád na dietě, pije Neocate Advance, což já osobně nechápu, protože něco tak hnusnýho jsem fakt nepila :D
Místo másla používám Floru Light, jak na chleba (kupuju jen obyč Šumavu a nebo peču doma), tak na vaření a na prostřídání Alsan, ale ten je drahej jak pes a ještě ho prodávají jen ve zdravý výživě.
Na vaření kupuju buď v DM krabicový rýžový mlíko s calciem, nebo ve zdravý výživě Rýžový mlíko Zajíc. Když jsem držela dietu, místo klasickýho mlíka jsem pila právě Zajíce :) Chuťove je mnohem lepší než ty krabicový náhražky. A puding je z něj taky super!Je fakt, že když si člověk zvykne, tak to bez toho mlíka jde celkem bez problému .. ty první 2 - 3 měsíce jsou nejhorší, než se člověk zorientuje a zjistí, že mlíko je prakticky ve všem :)
S vejci problém u nás není naštěstí, to bych viděla jako horší je něčím nahrazovat .. resp. jde to škrobem, ale volako to nejni ono.

Ha, tak floru light kupujeme normálně :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3112
22.3.11 09:24

Čau.
Jdu sem taky nakouknout.

Mám šestiletého syna a ted mu na alergo zjistili intoleranci mléčné bílkoviny.
doted to nechápu,protože nikdy neměl žádný problém :zed:

Tak ted sme vyřadili mléčné výrobky,ale zatím to nehrotíme,jogurty sem tam jí a ve vaření to zatím neřeším,uvidíme podle dalších odběrů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9133
22.3.11 09:46

ahoj holky,to je fajn,že je nás víc :dance:
Já myslela taky Floru a napasala jsem Ramu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
22.3.11 09:56
myška07 píše:
ahoj holky,to je fajn,že je nás víc :dance:
Já myslela taky Floru a napasala jsem Ramu :lol:

Teda víš, že jsem se u té Ramy taky zasekla? :) Ještě se dá Perla s vitamíny, tam taky není mléčná bílkovina, ale tu nekupuju, páč dcerce nechutná :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
22.3.11 09:59
pate81 píše: Čau.
Jdu sem taky nakouknout.

Mám šestiletého syna a ted mu na alergo zjistili intoleranci mléčné bílkoviny.
doted to nechápu,protože nikdy neměl žádný problém :zed:

Tak ted sme vyřadili mléčné výrobky,ale zatím to nehrotíme,jogurty sem tam jí a ve vaření to zatím neřeším,uvidíme podle dalších odběrů.

A můžu se zeptat .. když neměl žádné potíže, na ty alergo testy jste šli jen tak? :nevim: Teď tomu nějak nerozumim :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek