Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Hezký den,najdou se nějaké maminky,které by se chtěli připojit do této diskuse a vyměňovat si rady,zkušenosti,strasti i radosti s touto alergií?
Mám syna,kterému je jedenáct měsíců a je alergický na bkm a vejce.Pořád ještě ve spoustě věcí tápu a zajímá mně,jak se s tím perou ostatní.Budu moc ráda,když se někdo přidá.
Díky myška
Ahoj, taky se pereme s dietou bez mlíka.
My už ji přeprali - naučili se s ní žít.
Ahoj Neliso ![]()
Tak my se teprve učíme.Kolik je tvému dítku a jak dlouho to už víte,že má alergii?
4 roky, dietu drží druhým rokem. Zachránilo nás rýžové mlíko, s tím se dá vařit. ![]()
Tak já zatím spíš řeším,co mám jíst já.Malýho kojim,takže dietu držim taky.On se navíc osype i po Nutrilonu AC a Neocate ani nepolkne a zvedne se mu žaludek.Takže je fakt závislej jen na tom mým mlíku.
Máš holčičku,nebo kluka,jak se jmenuje?A lepší se ta alergie,nebo je to pořád stejný?
Tak jsem tu taky
já si zkusila koupit to rýžový mlíko a moc mi teda nechutná
ale na vaření a pečení snad bude dobrý… teď jsme začali zavádět do příkrmů lepek, tak zkusím upéct bezvaječnou a bezmlíkovou vánočku
a místo másla nějakej „košer“ margarín
jsem zvědavá co z toho vzejde
![]()
michamicha píše:
Tak jsem tu takyjá si zkusila koupit to rýžový mlíko a moc mi teda nechutná
ale na vaření a pečení snad bude dobrý… teď jsme začali zavádět do příkrmů lepek, tak zkusím upéct bezvaječnou a bezmlíkovou vánočku
![]()
Být tebou, tak raději olej místo margarínu…
michamicha píše:
Tak jsem tu takyjá si zkusila koupit to rýžový mlíko a moc mi teda nechutná
![]()
No já používám Ramu Linie,ta je ok.Já jsem ještě nic nepekla.Tak dej vědět jaká byla.Jestli dobrá,tak si vezmu recept ![]()
Ahoj, my uz teda pomalu „koncime“
nebo bych spis mela napsat neresime to tolik, ale treba nekdy s necim poradim ![]()
Jak uz jsem psala, mame vejce a kravske mleko, vejce se hodne zlepsilo, mleko porad drzime.
Hodne jsem kupovala ryzove a ovesne mleko, kdyz jsem drzela pri kojeni bezmlecnou dietu, i jsem z nich varila, ale musim rict, ze po tom roce uz se mi z nich zvedal zaludek
![]()
Malej se osypaval i po sojovejch jogurtech nebo pomazankach, takze sojove nepripadalo v uvahu, chutnal mu takovy ryzovy dezert z Natur obchodu, ale ty byly dost drahe, dva asi za 55 kc, takze to nemel tak casto…
Vadilo mu i AL 110, to je nejake mleko uz nevim bez ceho
, jediny co bylo trochu ok byla Beba HA… tu pije rano doted, kravske mleko jeste nemel nikdy, obcas si uz da margarin nebo bilou Aktivii..
Ahojda holky, tak já se taky přidávám ![]()
Dcerka (22m) je pořád na dietě, pije Neocate Advance, což já osobně nechápu, protože něco tak hnusnýho jsem fakt nepila ![]()
Místo másla používám Floru Light, jak na chleba (kupuju jen obyč Šumavu a nebo peču doma), tak na vaření a na prostřídání Alsan, ale ten je drahej jak pes a ještě ho prodávají jen ve zdravý výživě.
Na vaření kupuju buď v DM krabicový rýžový mlíko s calciem, nebo ve zdravý výživě Rýžový mlíko Zajíc. Když jsem držela dietu, místo klasickýho mlíka jsem pila právě Zajíce
Chuťove je mnohem lepší než ty krabicový náhražky. A puding je z něj taky super!
Je fakt, že když si člověk zvykne, tak to bez toho mlíka jde celkem bez problému .. ty první 2 - 3 měsíce jsou nejhorší, než se člověk zorientuje a zjistí, že mlíko je prakticky ve všem ![]()
S vejci problém u nás není naštěstí, to bych viděla jako horší je něčím nahrazovat .. resp. jde to škrobem, ale volako to nejni ono.
Founik píše:
Ahojda holky, tak já se taky přidávám
Dcerka (22m) je pořád na dietě, pije Neocate Advance, což já osobně nechápu, protože něco tak hnusnýho jsem fakt nepila
Místo másla používám Floru Light, jak na chleba (kupuju jen obyč Šumavu a nebo peču doma), tak na vaření a na prostřídání Alsan, ale ten je drahej jak pes a ještě ho prodávají jen ve zdravý výživě.
Na vaření kupuju buď v DM krabicový rýžový mlíko s calciem, nebo ve zdravý výživě Rýžový mlíko Zajíc. Když jsem držela dietu, místo klasickýho mlíka jsem pila právě ZajíceChuťove je mnohem lepší než ty krabicový náhražky. A puding je z něj taky super!Je fakt, že když si člověk zvykne, tak to bez toho mlíka jde celkem bez problému .. ty první 2 - 3 měsíce jsou nejhorší, než se člověk zorientuje a zjistí, že mlíko je prakticky ve všem
S vejci problém u nás není naštěstí, to bych viděla jako horší je něčím nahrazovat .. resp. jde to škrobem, ale volako to nejni ono.
Ha, tak floru light kupujeme normálně ![]()
Čau.
Jdu sem taky nakouknout.
Mám šestiletého syna a ted mu na alergo zjistili intoleranci mléčné bílkoviny.
doted to nechápu,protože nikdy neměl žádný problém ![]()
Tak ted sme vyřadili mléčné výrobky,ale zatím to nehrotíme,jogurty sem tam jí a ve vaření to zatím neřeším,uvidíme podle dalších odběrů.
ahoj holky,to je fajn,že je nás víc ![]()
Já myslela taky Floru a napasala jsem Ramu ![]()
myška07 píše:
ahoj holky,to je fajn,že je nás víc
Já myslela taky Floru a napasala jsem Ramu
Teda víš, že jsem se u té Ramy taky zasekla?
Ještě se dá Perla s vitamíny, tam taky není mléčná bílkovina, ale tu nekupuju, páč dcerce nechutná ![]()
pate81 píše: Čau.
Jdu sem taky nakouknout.Mám šestiletého syna a ted mu na alergo zjistili intoleranci mléčné bílkoviny.
Tak ted sme vyřadili mléčné výrobky,ale zatím to nehrotíme,jogurty sem tam jí a ve vaření to zatím neřeším,uvidíme podle dalších odběrů.
doted to nechápu,protože nikdy neměl žádný problém
A můžu se zeptat .. když neměl žádné potíže, na ty alergo testy jste šli jen tak?
Teď tomu nějak nerozumim ![]()