Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj ![]()
Prosím muže mi někdo poradit,kde sehnat bezvaječné piškoty?
Moc děkuju
Myslím, že nic takového neexistuje. Piškoty prostě musí být z vajec. Znám různé bezlepkové, ale bezvaječné jsem nikdy neviděla. K čemu to potřebuješ? Já mám dítě alergické na všechno možné včetně vajec, ale piškoty jsem nikdy neřešila - dostával křupky.
Malej je alrgický na mléko a vejce.Křupky mu dávám,ale chtěla jsem taky nějakou sladkou ňamku.Taky jsem je chtěla použít do dortu k prvním narozeninám.
Tedy slyším prvně, že by byly piškoty i bezvaječné .. nechci rýpat, ale podle mě nejsou. V Globusu mají bezlepkové.
Jinak pokud bys něco pekla, dá se vejce nahradit škrobem.
nevím, jestli existují bezvaječné piškoty, ale já jsem malý kupovala, kukuřičný, amarantový a bezlepkový, mají trošku jinou chuť, ale malá je má dodneška radši než klasické, mě osobně nejvíc chutnají ty amarantové, všechny jsem je kupovala v Globusu
Taky to slysim prvne
Ja je tedy nikdy nenasla, ale asi jsem malo hledala…
Domca je (teda byl, zlepsilo se to hodne) alergicky na mleko a vejce a piskoty jsme museli vyradit uplne..osypal se hned… Takze jel na vsech druzich tech krupek, kukuricne, ryzove, jahlove a buh vi jake, docela mu to vydrzelo.
Dort mel z jakehosi bio pudingu, HA Beby, jablek, trochu cukru, bylo to dost desive
ale vypadal docela dobre
Jo a jeste z tech susenek Safari Hami nebo Hipp, kde sice bylo sus. mleko, ale po nich se neosypal ![]()
Jako sladka mnamka, ale nevim od kolika mesicu/let, to uz si nepamatuju, u nas vedou ty tycinky Hipp nebo Alnatura, ryzovy povrch a uvnitr jakysi ovocny mix, Domca to miluje jeste ted, zadny mliko ani vejce, idealni pro alergiky ![]()
ZelvaVeruna píše:
Jako sladka mnamka, ale nevim od kolika mesicu/let, to uz si nepamatuju, u nas vedou ty tycinky Hipp nebo Alnatura, ryzovy povrch a uvnitr jakysi ovocny mix, Domca to miluje jeste ted, zadny mliko ani vejce, idealni pro alergiky
Moc děkuju.O těch tyčinkách vím,jsou od 2 měsíců,tak ještě chvíli vydržet.Jsem ráda,že se vám to lepší,doufám,že se z toho taky časem vyhrabem.Há jsem Kubíkovi občas dala nějaký piškot,když jsem ještě nevěděla,že je i na vejce alergický a neosypal se.On je hodně na mlíko,na vejce tolik ne.
Tyjo, tak u nás zase neprošly ty tyčinky Hipp, hnedle se po nich osypala .. asi jí nesedělo nějaký to ovoce vevnitř, tak už jsem to nekoupila ![]()
Fíha, takže bezvaječný fakt jsou, tééda
kéž bych to bývala věděla dřív
ale teď zdá se vejce neva, takže jedem na normoš piškotech ![]()
Jinak peču buchty a sůši moc nekupuju, když je skorem všude mlíko, už mě nebavilo to pořád na těch etiketách pročítat.
Founik píše:
Tyjo, tak u nás zase neprošly ty tyčinky Hipp, hnedle se po nich osypala .. asi jí nesedělo nějaký to ovoce vevnitř, tak už jsem to nekoupila
Fíha, takže bezvaječný fakt jsou, téédakéž bych to bývala věděla dřív
ale teď zdá se vejce neva, takže jedem na normoš piškotech
Jinak peču buchty a sůši moc nekupuju, když je skorem všude mlíko, už mě nebavilo to pořád na těch etiketách pročítat.
No já jsem sušenky bez mlíka a bez vajec ještě nenašla.
myška07 píše:Founik píše:No já jsem sušenky bez mlíka a bez vajec ještě nenašla.
Tyjo, tak u nás zase neprošly ty tyčinky Hipp, hnedle se po nich osypala .. asi jí nesedělo nějaký to ovoce vevnitř, tak už jsem to nekoupila
Fíha, takže bezvaječný fakt jsou, téédakéž bych to bývala věděla dřív
ale teď zdá se vejce neva, takže jedem na normoš piškotech
Podle me proste neexistujou.. ve vsech tech detskych jsou vetsinou nejaky ty suseny mlika nebo tak
Taky me to nebavilo porad cist…
Nastesti Domca byl docela zravej na zeleninu a maso a sladky nevyzadoval, stacily mu ty krupky ![]()
(zato ted
)
Jinak nam se to fakt zlepilo za ty 3 roky… Taky mel hlavne mliko, ty vejce se zlepsily docela rychle, poprve mel pupinky po piskotech, pak jsme zkouseli i vajecne testoviny a nakonec ty piskoty a ok, takze vejce uz ted neresime, ale je fakt, ze treba michany vajicka nebo vejce na tvrdo jeste nikdy nemel a zatim mu ho davat nebudu…
Mliko bylo horsi, po omylu s mlecnou kasi jsem volala Dr., ze mi otekl a ma ty pupence, jestli se mi neudusi
TAkze to jsme dodrzovali fakt hodne a dloouho, ted byl potreti na tech krevnich testech, porad tam nejake ty alergicke markery ma, ale zlepsilo se to, takze ma 1× tydne bily jogurt, ty detske susenky uz si taky da a parkrat uz mel i Lucinu nebo i maslo ![]()
Radim vytrvat, pokud to neni nejaka vazna alergie, ale takova ta, jak se lepsi vekem, tak u nas je opravdu videt zlepseni, takze kdyz se dodrzuje ta dieta, tak se s tim da docela pracovat ![]()
No dietu máme oba,já ještě kojím.A asi dlouho budu,protože se osype i po Nutrilonu AC a z Neokate se mu zvedá žaludek,prostě ho nepolkne.