Bezvaječné piškoty

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9133
16.3.11 16:53

No dietu máme oba,já ještě kojím.A asi dlouho budu,protože se osype i po Nutrilonu AC a z Neokate se mu zvedá žaludek,prostě ho nepolkne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
4.4.11 14:09

Holky,

My mame taky problem po mleku, vajickach i po bilem pecivu, zatim jsme zacali kasickou a zeleninkou. Radeji nove davam krupicnou kukuricovou kasicku protoze po Silaku je zacpa, dokonce i kase na dobrou noc maji psenici a to se mne Nicolas hned osipe. Krevni testy jsme delali na alergie ale ty trvaji 3 tydny a nemusi byt pozitivni presto muze alergie mit. Ja sama si nedam ani bezlaktozovy jogurt protoze kdyz pak nakojim malej reaguje prujmem. Bere nekdo z Vas kdo koji vapnik v tabletach misto mleka, pokud ano ktery?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gamila
17.6.11 10:50

bezv.bezml.sušenky

Bezvaječné i bezmléčné sušenky existují, obvykle ve zdravých výživách,ale třeba i v DM, někdy i v Albertu… etc. V Dm se tuším dají koupit výborné Bio Špaldové sušenky, myslím, že se jmenují „dobrý život“. Rozhodně pro děti, dle mého názoru, podstatně zdravější a výživnější (chutnější!!) než normální piškoty :). Máme štěstí, dnes už je totiž trh nasycen i takovými pamlsky :).

• Citovat
  • Upravit
Gamila
17.6.11 10:56

My máme Neocate už od pěti měsíců (malý má 2 a půl). Nechápe to nikdo, ale Neocate miluje a nedá se o něj připravit :). Z počátku byl alergický na spoustu věcí ( rajčata, citrusy atd.) ale momentálně o čem víme, že nesmí je mléko v jakékoli formě a vejce. Tušíme že ještě med a ořechy (rozhodně nebudeme zkoušet!). Ale díky jeho problémům a dietě se už celá rodina stravuje velice zdravě a hodnotně a došla jsem k názoru, že bez mléka a vajec lze žít úplně bez problému, pokud se ke stravování přistoupí opravdu zodpovědně :). Naučili jsme se tyhle dvě potraviny prostě nahradit a obejít, a tak si dopřáváme pečivo, buchty, dorty dokonce i zmrzlinu - a to ještě zdravě :). Jen to chce se pídit a vydržet :) Hodně štěstí ;)

• Citovat
  • Upravit
Gamila
17.6.11 11:02
patriama píše:
My mame taky problem po mleku, vajickach i po bilem pecivu, zatim jsme zacali kasickou a zeleninkou. Radeji nove davam krupicnou kukuricovou kasicku protoze po Silaku je zacpa, dokonce i kase na dobrou noc maji psenici a to se mne Nicolas hned osipe. Krevni testy jsme delali na alergie ale ty trvaji 3 tydny a nemusi byt pozitivni presto muze alergie mit. Ja sama si nedam ani bezlaktozovy jogurt protoze kdyz pak nakojim malej reaguje prujmem. Bere nekdo z Vas kdo koji vapnik v tabletach misto mleka, pokud ano ktery?

Nejsem si tím teda na 100 pr. jistá, ale celiakie se tuším v krvi neobjeví, je to metabolická porucha.. ale zkoušeli jste třeba pohanku? jáhly? amarant? a z nich kaše? Jsou i v instantních formách (Nomina kaše) ve zdravých výživách. Já je dávala synovy dlouho, protože velmi dobře působí na střeva, není po nich zácpa jako třeba po rýži. Nebo koupit pohanku lámanku a z ní udělat kaši, dochutit kukuřičným sirupem třeba :). Kukuřice - další varianta kaší :). Kolik je dítku?

• Citovat
  • Upravit
3
11.8.11 22:34

Ahoj. O bezvaječných piškotech jsem taky neslyšela, ale budu ráda, když je někdo objeví :-) Syn je alergický na mléko, vejce, ořechy a lepek. Moc mu chutnají sušenky Milly friends od Schäru http://www.kleis.cz/index.php?…, jsou jediné, které jsem objevila, že může, myslím, že jsou fakt dobré..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.4.13 20:05

Ahoj Gamilo, jak prosímtě pečeš dorty a děláš zmrzlinu při alergii na mléko a vejce? my nesmíme ani soju a veškeré alergeny, ale můžeme lepek. Buchty peču to není problém, ale dort neudělám ani zmrzlinu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
23.9.13 10:15

@Janoušek.S Ahojki, jsme na to tom naprosto stejně. Akorát teda plně zatím kojím, takže na dietě jsem já. Dcera má potvrzenou alergii na bílkovinu kravského mléka, vaječný bílek, sóju. Lepek taky můžu, takže chleba jím furt (ověřený bez vajec a syrovátky, jen pšenice a žito, voda, kmín). Všem alergenům se vyhýbám, osypala se mi i po vařené mrkvi :(. Takže pomaličku zkouším nové suroviny. Až začne papat něco jiného než mateřské mléko, tak se budu bát ještě více. Mohly bychom si ale někdy třeba vypomoct s dobrými typy na recepty. Kdyžtak písni, jestli budeš mít zájem, a můžeme se spojit přes email nebo FB. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
23.9.13 12:56

Ahoj. Jestli můžu poradit (syn má také alergii na vejce), zkuste Nestlé Baby sušenky. Jsou bez vajec a připadají mi jako tvrdší piškoty :-) opravdu super na prořezávání zoubků a taky se dobře drží (jiné sladkosti nedáváme).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
8.6.14 16:22

Holky,
nejaky tip na susenky bez vajec a bez mleka pro 10mes.dite?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
8.6.14 16:30

http://detske-susenky.heureka.cz/…specifikace/#… našla jsem toto bez vajec ale teda nevím vůbec jaké to je :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1475
8.6.14 16:31

@miisenka V DM Kachničky z pekárny Zemanka. Pokud ti teda nevadí, že je v nich lepek. Složení je: špaldová mouka, rostlinný tuk, rýžový sirup, sušená jablka. 100 g stojí teď cca 35 kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
8.6.14 16:32
@Amaranthe píše:
@miisenka V DM Kachničky z pekárny Zemanka. Pokud ti teda nevadí, že je v nich lepek. Složení je: špaldová mouka, rostlinný tuk, rýžový sirup, sušená jablka. 100 g stojí teď cca 35 kč.

nevadi.. :palec: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
8.6.14 16:33
@kreto píše:
http://detske-susenky.heureka.cz/…specifikace/#… našla jsem toto bez vajec ale teda nevím vůbec jaké to je :nevim:

obsahuju mleko, ale diky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1475
8.6.14 16:35

@miisenka Zupa :-) Bez vajíček a mlíka mají ještě myslím kokosky, ty jsou ale s kakaem a pak nějaké jablečné hrudky. Ale u toho už nevím přesné složení. Nic dalšího od nich neznám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek