Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Detem se v poslednich dnech udelala divna vyrazka, nejdriv jsem tomu nevenovala pozornost, mely to jen na hrbetech rukou, sucha kuze. Ted jsem koukla na malou a ma cerveny drsny hrbety rukou a pruh cerveny hruby kuze na kazdym predlokti, na spodni strane. Kluk to ma jen na hrbetech rukou. Nevite, co to muze byt?
Snad se mi podari stahnout fotku, nekdo mi ztopil vercajk ![]()
Náš malý má takhle atopický ekzém
Ale může to být i z prášku,jídla,aviváže…Zkusila bych to něčím promazat.Vazelínou,infadolanem jestli máš ![]()
verenika píše:
Náš malý má takhle atopický ekzémAle může to být i z prášku,jídla,aviváže…Zkusila bych to něčím promazat.Vazelínou,infadolanem jestli máš
Atop ne, to vypada jinak, navic je divny, ze by to meli oba najednou. Mala rekla, ze to chytla od brachy, takze on prvni.
Zadny chemicky sajrajty nepouzivame, vazelinu a dalsi vysousece taky ne, k jidlu nic zvlastniho nemeli
Nechci to mazat, dokud nevim, co to je. Ale diky!
Jo a nesvedi to.
Můj to má taky na hřbetech rukou a kolem pusy
Myslela jsem že si ve školce špatně smyje mýdlo, ale kolem pusy? Mažu mu to infadolanem ale je to stejné. Atopák nemá. Napadlo mě ze zimy, nejvíc to má ted co se vrátil z hor.
delice píše:
Můj to má taky na hřbetech rukou a kolem pusyMyslela jsem že si ve školce špatně smyje mýdlo, ale kolem pusy? Mažu mu to infadolanem ale je to stejné. Atopák nemá. Napadlo mě ze zimy, nejvíc to má ted co se vrátil z hor.
Taky mne prave napadlo, ze to je zimou, tak jsem to neresila..ale to predlokti?
Asho a to jsou jako cesticky? Me tak pritom popisu napadl svrab
ale to je asi blbost ![]()
Jen vsuvka, vazelína není vysušovač. Vlastně ani nepronikne do kůže, jen vytvoří film napovrchu a tím zabraňuje právě vysoušení kůže - tedy vypařování vody.
Zkus přidat foto, ať se mrknem, takhle je těžké něco odhadnout.
Mahora píše:
Jen vsuvka, vazelína není vysušovač. Vlastně ani nepronikne do kůže, jen vytvoří film napovrchu a tím zabraňuje právě vysoušení kůže - tedy vypařování vody.Zkus přidat foto, ať se mrknem, takhle je těžké něco odhadnout.
Jsi mě předběhla s tou vazelínou ![]()
když nevíme jak to vypadá tak těžko poradíme,ale stejně asi neuhodneme.raději se vyprav v pondělí k dr. ![]()
Mahora píše:
Jen vsuvka, vazelína není vysušovač. Vlastně ani nepronikne do kůže, jen vytvoří film napovrchu a tím zabraňuje právě vysoušení kůže - tedy vypařování vody.Zkus přidat foto, ať se mrknem, takhle je těžké něco odhadnout.
Vazelina je ropny produkt a vysusuje jak pr..e
S ni jsem si uzila, az to neni hezky
Stopla jsem to, kdyz jsem si musela mazat ruce uz asi dvacetkrat denne. Jo, chvili promasteny byly…ale sussi byly cim dal vic ![]()
Tak to fakt nevím
Jen že mě to hned zaujalo ty suché červené ruce. Kolem pusy to má takové hrubé. No nemá to moc, tak zatím k dr. nejdu, ale kdyby se to rozlejzalo, tak bych zašla.
asha píše:
Detem se v poslednich dnech udelala divna vyrazka, nejdriv jsem tomu nevenovala pozornost, mely to jen na hrbetech rukou, sucha kuze. Ted jsem koukla na malou a ma cerveny drsny hrbety rukou a pruh cerveny hruby kuze na kazdym predlokti, na spodni strane. Kluk to ma jen na hrbetech rukou. Nevite, co to muze byt?
Týýýýjo, tak teď jsi mě dostala!!! Helenka má naprosto totéž - poslední týden, červené hřbety rukou, rudá hrubá kůže zespoda až k předloktí… a svědí ji to teda, o tom jediném nepíšeš…? EDIT: jo, píšeš, už to vidím - tak u nás to svědí.
Vždycky na to zabere Aerius (máme ho doma, protože v zimě trpěla na dýchací problémy) a potření Fenistil-mastičkou, zklidní se to po něm a dva tři dny je pokoj. Pak se to objeví znova… teď to bylo potřetí. Taky se chystám k doktorce, jenomže zatím se mi nedaří skloubit ordinační hodiny s momentem výskytu vyrážky ![]()
Mě takle vypadal svrab.Chytla sem to od krysy kterou jsem adoptovala.brzy jsme to měli všichni.Začlo to na hřbetech ruky
Mirii píše:
Asho a to jsou jako cesticky? Me tak pritom popisu napadl svrabale to je asi blbost
Ne to nejsou cesticky, to je pruh, od zapesti nahoru. Sice jsem to vyfotila, ale videt to na tom stejne moc neni, navic nemam cim stahnout… Je to cerveny, vysuseny, na hrbetech rukou hrubsi, sem tam stroupek, asi jak je kuze presusena, tak se snadno odre.
Jj…v pondeli k dr., jenze mame jarnaky a zitra razime 120 kilaku od domova ![]()
a cestičky jsem neměla.Prostě rudý pruhy jak kdybych měla popáleniny
BohunkaP píše:asha píše:
Detem se v poslednich dnech udelala divna vyrazka, nejdriv jsem tomu nevenovala pozornost, mely to jen na hrbetech rukou, sucha kuze. Ted jsem koukla na malou a ma cerveny drsny hrbety rukou a pruh cerveny hruby kuze na kazdym predlokti, na spodni strane. Kluk to ma jen na hrbetech rukou. Nevite, co to muze byt?Týýýýjo, tak teď jsi mě dostala!!! Helenka má naprosto totéž - poslední týden, červené hřbety rukou, rudá hrubá kůže zespoda až k předloktí… a svědí ji to teda, o tom jediném nepíšeš…? EDIT: jo, píšeš, už to vidím - tak u nás to svědí.
Vždycky na to zabere Aerius (máme ho doma, protože v zimě trpěla na dýchací problémy) a potření Fenistil-mastičkou, zklidní se to po něm a dva tři dny je pokoj. Pak se to objeví znova… teď to bylo potřetí. Taky se chystám k doktorce, jenomže zatím se mi nedaří skloubit ordinační hodiny s momentem výskytu vyrážky
No to je presny! Ale rikaji, ze to nesvedi ![]()