Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Trápí mně alergie na kov, konkrétně nejvíc na nikl. Rady jako vyhýbat se tomu, dodržuji, ale mně to chytne třeba i z knoflíku na riflích nebo z háčku na podprsence. Zkoušela jsem zalakovat lakem na nehty, přelepit, ale bez valného úspěchu. Nemáte nějaké tipy? Děkuji!
mám to samý, nejvíc na břiše od knoflíků a pásků, na nic kloudnýho jsem nepřišla a ráda s tebou budu čekat na rady a tipy ![]()
a ja myslela, ze snad jsem sama ![]()
mne vadi mince
, knoflik na kalhotach atd
ale figl nemam ![]()
Ahojky,taky mám alergii,ale trápí mě to jen u očí musim nosit plastové brýle,jinak mám oči samej strup
,ale kamarádka taky trpí na knoflíky a vždycky si je podšívá nějakou silnější látkou.aby na kůži přišlo něco přijemného.nic jiného taky zatím nevymyslela,ale jí to pomáhá..
nic nepomuze mam alergii na vse kovovy behala jsem od doktora k doktorovy a nic sami masticky a nic nepomohlo prekryti nebo zamaskovani nepomaha kov tim projde
az ted kdyz jsem srarsi tak uz to neni takove me se to uklidnilo ale nesmim nic prstynky nausnice apod. vse je tabu i zlato mi vadi obcas se najde neco z ch.ocele ale jen malo vetsinu mam schovavanou a nikdo krome me a manzela to nikdy nevidel
Háčky na podprsence přešít za plastové (dají se sehnat, těžko, ale dají) nebo vyměnit za plastové zapínání určené původně pro plavky. Taky se dají koupit podprsenky se zapínáním upředu a to je často plastové rovnou. Knoflík na riflích ucvaknout a přišít nějaký hezký kovový klasický s dirkama (dělávám to, protože mi vadí ty vystoupné knoflíky pod úzkým tričkem.)
Tak se hlásím taky a to jsem myslela,že jsem jediná ![]()
Knoflíky,pásky to je peklo.Kvůli tomu jsem úplně přestala nosit hodinky,páč po pěti minutách jsem se začla drbat jak o život.
A to se mi vždycky líbíly tolik obyč náušnicemjak měli holky každej den jíný a já měla smolíka-zkusila jsem je jednou a víckrát ani omylem
na to snad ani rada není ![]()
jj, mela jsem 2 roky rovnatka a 2 roky natekle dasne. uz nikdy vice..
zlate nausnice jsem po 5ti dnech musela vyndat au au.
Makin píše:
jj, mela jsem 2 roky rovnatka a 2 roky natekle dasne. uz nikdy vice..
zlate nausnice jsem po 5ti dnech musela vyndat au au.
Tak to muselo být něco
Ale zlato je jediný,který mi nevadí
jinak ostatní bohužel jo… ![]()
A to mě ještě napadlo,že dřív mě podprsenky výjmečně nevadily,ale od tý doby co jsem nosila kojící tak jsem jsem se mohla udrbat
![]()
znam znam ![]()
hacky na podprde presivam na plastove, cvoky na riflich podsivam latkou, ten hlavni ucvaknu a nasiju obycejny knoflik, pasky nehrozi, kovove zipy na bunde presivam na palstove, neda se proti tomu delat nic, davno jsem mela nejaky spesl lak, ale ten dosel a netusim kde ho mamka tenkrat kupovala a ona uz taky nevi
christy píše:
Tak se hlásím taky a to jsem myslela,že jsem jediná
Knoflíky,pásky to je peklo.Kvůli tomu jsem úplně přestala nosit hodinky,páč po pěti minutách jsem se začla drbat jak o život.
A to se mi vždycky líbíly tolik obyč náušnicemjak měli holky každej den jíný a já měla smolíka-zkusila jsem je jednou a víckrát ani omylemna to snad ani rada není
jo jo, taky jsem tím v pubertě trpěla, že jsem nemohla nic nosit. Pásky jsem úplně odbourala a náušnice jsem riskla jen na páteční diskotéku s tím, že o víkendu budu trpět jak kůň. ![]()
Manžel aspoň říká, že podle mně poznáme, jestli to není falešný. ![]()
Já na zlato nejsem taky alergická, ale oni tam prý do toho můžou dát trochu příměse a to už se škrabu jak zběsilá.
Ahoj mamči, tak se taky přidávám, mám alergii na všechno kromě zlata a stříbra, přesně jak píšete knoflíky, pásky, nepravé náušnice atd. Objevilo se mi to i v podpaží a dr mi řekla, že je to z antiperspirantů, že obsahují nějaké součástky kovů nebo co a že mám kupovat ty bez vůně a ntialergení, ale to je na houby
Je to hrůza, ale asi se nic dělat nedá ![]()
Terrezka píše:
Ahoj mamči, tak se taky přidávám, mám alergii na všechno kromě zlata a stříbra, přesně jak píšete knoflíky, pásky, nepravé náušnice atd. Objevilo se mi to i v podpaží a dr mi řekla, že je to z antiperspirantů, že obsahují nějaké součástky kovů nebo co a že mám kupovat ty bez vůně a ntialergení, ale to je na houbyJe to hrůza, ale asi se nic dělat nedá
Tak na ty antiperspiranty jsem to měla v těhotenství, teď už naštěstí ne.
Hold se z nás stanou švadlenky a budeme přešívat. To by byl ale dobrý nápad na podnikání, jak tak koukám. ![]()
mám také, snesu jen zlato, stříbro a ocel. pásky, knoflíky na kalhotech, hodinky, bižu naušnice - neexistuje.
ale fígl taky nemám ![]()