Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Taky se hlásím, ale docela mě udivuje, že to má někdo i na zlato a stříbro. Já nemůžu žádnou bižuterii, kov, ale zlato, stříbro, chirurg. ocel a pod. mi nevadí. Jednou jsem na výletě na zámku koupila řetízek (v prodejně se suvenýry), dušovali se, že je stříbrný, ukazovali punc a než jsem prošli prohlídku (60 minut) měla jsem krk samý bolák, tak jsem jim to šla rovnou omlátit o hlavu a ještě mi jako omluvu dali knížku o tom zámku, pěkně jsem je seřvala a to jsem jinak klidná povaha:-).
Oni do toho právě dávají i nějaké příměsi (hlavně nikl), jako že to není čisté zlato nebo stříbro, ale zákazníkům to samozřejmě neřeknou. ![]()
To mi stalo něco podobného, dostala jsem jako dárek stříbrný řetízek, punc to mělo a já na krku celá olezla. Teď ho mám schovaný pro dceru, snad nebude taky alergická.
Stříbro se někdy napodobuje slitinou mědi a niklu. Po stránce pevnosti a tvárnosti se to blíží té chirurgické oceli…
Dělal jsem ve fabrice s jednou paní, která měla šílenou alergickou reakci a nikdo nevěděl na co… Až po dlouhé sérii testů přišli na to, že je to kobalt. Pracovala v brusírně a hádejte, co tam bylo hlavní přísadou do ocelí…? ![]()
To já dělala na chemický a když, při odstávce, vypnuli vzduchotechniku, tak jsem to měla všude, i ve vlasech.
Kožní mi na to dala kortikoidy. Hrůza, hnus, fuj.
Ahoj u džín mám ze spod přes nýty nažehlenou látku (prodávají různé barvy, tak to není ani vidět). Stejně jde podžehlit i ten knoflík(džíny)
opasky nenosim,hodinky nenosim, gombik podsijem alebo odstrihnem a dam klasicky, blbe je to s cvokami, tam mi nepomaha nic… podliepala som si leukoplastom, ale nepomohlo ![]()
nausnice mozem len strieborne al. zlate a aj to musim davat pozor…
tak já jsem alergická taky na kovy kromě zlata a stříbra, po porodu se to zhoršilo tak, že už mi vadí u riflý každý ten kovový cvoček… dřív mi vadil jen knoflík. Snažila jsem se sehnat nějaké bez kovových (podle mojí doktorky tojde) ale žádné jsem nesehnala
vždycky se těším domů až si dím tepláky
podšití, podlepení ani nic podobného nepomohlo… ![]()
Veškeré cvočky i knoflík z džín lze s trochou (spíše více) úsilí odstranit (respektive vypáčit a vyrvat) pomocí štípaček či jiného nástroje. Daří se mi to celkem úspěšně, zůstanou sice dírky, ale většinou malé až nepatrné. Nezdá se mi, že by cvočky měly jinou než estetickou funkci, a bezpochyby jsou vyráběné z těch nejvíce alergizujících kovů
Zajímavé. Ani jsem nevěděla, že něco takového, jako alergie na kov existuje. Já jakožto podnikatelka v kovovýrobě bych se tomu ráda vyhla, snad to nebude impuls pro budoucí děti ![]()
Také se hlásím do klubu alergiků
Všechny knoflíky a cvočky mám podšité látkou. Nenosím řádné opasky, kovové doplňky a vlastně se vyhýbám všem kovům. Myslela jsem, že nebudu mít alergii na chirurg. ocel, ale chybička se vloudila. Naušnice jsem měla v uších cca 5 minut a potom jsem myslela, že mi ty uši upadnou. To byla bolest, potom jsem to léčila asi měsíc.
Tak mám krásné naušnice, hodinky a snubní prstýnek a leží mi to na stole. ![]()
Ahoj, ráda bych vyřešila taky problém, ale u dcerky, která má pravděpodobně reakci na kůži z kovu, konkrétně z těch cvočků co jsou na bodýčkách… Není problém se tomu vyhnout, dávám jí trička, ovšem jako 14-ti měsíční dítě má plínky a to už problém je… Body jí krásně plínky podrželo,ale ted jak je v plínce trošku načůráno, už jí jde plínka do nohavice a táhne jí to dolů
Neporadí někdo, čím by se ta plínka dala zafixovat tak jako kdyby měla body?
Co koupit klasické bavlněné kalhotky a nandavat je na plenku? Nebo ty nalhotky na látkovky, ale ty bývají neprodyšné, pokud nechceš něco drahého.
pavur píše:
Ahoj, ráda bych vyřešila taky problém, ale u dcerky, která má pravděpodobně reakci na kůži z kovu, konkrétně z těch cvočků co jsou na bodýčkách… Není problém se tomu vyhnout, dávám jí trička, ovšem jako 14-ti měsíční dítě má plínky a to už problém je… Body jí krásně plínky podrželo,ale ted jak je v plínce trošku načůráno, už jí jde plínka do nohavice a táhne jí to dolůNeporadí někdo, čím by se ta plínka dala zafixovat tak jako kdyby měla body?
Existují i rozepínací plenkové kalhotky na suché zipy.
Jinak hlásím, že jsem potkal další tři osoby s alergií na kovy - na chrom, na nikl a na titan. No a ten pán s alergií na titan měl kdysi v hlavě titanový implantát. „Díky“ tomu se na alergii přišlo - začal mu nabíhat otok na mozku… takže byla nutná reoperace.
Háta_x, a udrží to tu plenku? Nebude to klouzat i s těma kalhotkama jak to trochu ztěžkne?
![]()
Tak to ti z praxe nepovim
plenkové kalhotky by to udržet měly, když udrží klasické látkovky. A ty bavlněné spoďárky stojí pár korun, za zkoušku nic nedáš.
PS: nebylo by lepší častěji přebalovat? ![]()
pavur píše:
Háta_x, a udrží to tu plenku? Nebude to klouzat i s těma kalhotkama jak to trochu ztěžkne?![]()