Alergie na kov

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1172
25.2.11 22:16

Taky se hlásím, ale docela mě udivuje, že to má někdo i na zlato a stříbro. Já nemůžu žádnou bižuterii, kov, ale zlato, stříbro, chirurg. ocel a pod. mi nevadí. Jednou jsem na výletě na zámku koupila řetízek (v prodejně se suvenýry), dušovali se, že je stříbrný, ukazovali punc a než jsem prošli prohlídku (60 minut) měla jsem krk samý bolák, tak jsem jim to šla rovnou omlátit o hlavu a ještě mi jako omluvu dali knížku o tom zámku, pěkně jsem je seřvala a to jsem jinak klidná povaha:-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
25.2.11 22:27

Oni do toho právě dávají i nějaké příměsi (hlavně nikl), jako že to není čisté zlato nebo stříbro, ale zákazníkům to samozřejmě neřeknou. :cert:
To mi stalo něco podobného, dostala jsem jako dárek stříbrný řetízek, punc to mělo a já na krku celá olezla. Teď ho mám schovaný pro dceru, snad nebude taky alergická.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
25.2.11 22:32

Stříbro se někdy napodobuje slitinou mědi a niklu. Po stránce pevnosti a tvárnosti se to blíží té chirurgické oceli…
Dělal jsem ve fabrice s jednou paní, která měla šílenou alergickou reakci a nikdo nevěděl na co… Až po dlouhé sérii testů přišli na to, že je to kobalt. Pracovala v brusírně a hádejte, co tam bylo hlavní přísadou do ocelí…? 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
25.2.11 22:37

To já dělala na chemický a když, při odstávce, vypnuli vzduchotechniku, tak jsem to měla všude, i ve vlasech. :-x Kožní mi na to dala kortikoidy. Hrůza, hnus, fuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
25.2.11 23:37

Ahoj u džín mám ze spod přes nýty nažehlenou látku (prodávají různé barvy, tak to není ani vidět). Stejně jde podžehlit i ten knoflík(džíny)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9217
25.2.11 23:40

opasky nenosim,hodinky nenosim, gombik podsijem alebo odstrihnem a dam klasicky, blbe je to s cvokami, tam mi nepomaha nic… podliepala som si leukoplastom, ale nepomohlo :-(
nausnice mozem len strieborne al. zlate a aj to musim davat pozor…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2830
26.2.11 10:49

tak já jsem alergická taky na kovy kromě zlata a stříbra, po porodu se to zhoršilo tak, že už mi vadí u riflý každý ten kovový cvoček… dřív mi vadil jen knoflík. Snažila jsem se sehnat nějaké bez kovových (podle mojí doktorky tojde) ale žádné jsem nesehnala :-( vždycky se těším domů až si dím tepláky :-D podšití, podlepení ani nic podobného nepomohlo… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ele22
3.5.11 14:14

Veškeré cvočky i knoflík z džín lze s trochou (spíše více) úsilí odstranit (respektive vypáčit a vyrvat) pomocí štípaček či jiného nástroje. Daří se mi to celkem úspěšně, zůstanou sice dírky, ale většinou malé až nepatrné. Nezdá se mi, že by cvočky měly jinou než estetickou funkci, a bezpochyby jsou vyráběné z těch nejvíce alergizujících kovů

• Citovat
  • Upravit
3
4.9.11 22:59

alergie na Kov

Zajímavé. Ani jsem nevěděla, že něco takového, jako alergie na kov existuje. Já jakožto podnikatelka v kovovýrobě bych se tomu ráda vyhla, snad to nebude impuls pro budoucí děti :-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
4.9.11 23:39

Také se hlásím do klubu alergiků :-( Všechny knoflíky a cvočky mám podšité látkou. Nenosím řádné opasky, kovové doplňky a vlastně se vyhýbám všem kovům. Myslela jsem, že nebudu mít alergii na chirurg. ocel, ale chybička se vloudila. Naušnice jsem měla v uších cca 5 minut a potom jsem myslela, že mi ty uši upadnou. To byla bolest, potom jsem to léčila asi měsíc. :cry: Tak mám krásné naušnice, hodinky a snubní prstýnek a leží mi to na stole. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1075
20.2.12 12:43

Ahoj, ráda bych vyřešila taky problém, ale u dcerky, která má pravděpodobně reakci na kůži z kovu, konkrétně z těch cvočků co jsou na bodýčkách… Není problém se tomu vyhnout, dávám jí trička, ovšem jako 14-ti měsíční dítě má plínky a to už problém je… Body jí krásně plínky podrželo,ale ted jak je v plínce trošku načůráno, už jí jde plínka do nohavice a táhne jí to dolů :zed: Neporadí někdo, čím by se ta plínka dala zafixovat tak jako kdyby měla body?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
20.2.12 12:48

Co koupit klasické bavlněné kalhotky a nandavat je na plenku? Nebo ty nalhotky na látkovky, ale ty bývají neprodyšné, pokud nechceš něco drahého.

pavur píše:
Ahoj, ráda bych vyřešila taky problém, ale u dcerky, která má pravděpodobně reakci na kůži z kovu, konkrétně z těch cvočků co jsou na bodýčkách… Není problém se tomu vyhnout, dávám jí trička, ovšem jako 14-ti měsíční dítě má plínky a to už problém je… Body jí krásně plínky podrželo,ale ted jak je v plínce trošku načůráno, už jí jde plínka do nohavice a táhne jí to dolů :zed: Neporadí někdo, čím by se ta plínka dala zafixovat tak jako kdyby měla body?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
20.2.12 12:54

Existují i rozepínací plenkové kalhotky na suché zipy.
Jinak hlásím, že jsem potkal další tři osoby s alergií na kovy - na chrom, na nikl a na titan. No a ten pán s alergií na titan měl kdysi v hlavě titanový implantát. „Díky“ tomu se na alergii přišlo - začal mu nabíhat otok na mozku… takže byla nutná reoperace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1075
20.2.12 14:42

Háta_x, a udrží to tu plenku? Nebude to klouzat i s těma kalhotkama jak to trochu ztěžkne? :roll: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
20.2.12 19:22

Tak to ti z praxe nepovim :D plenkové kalhotky by to udržet měly, když udrží klasické látkovky. A ty bavlněné spoďárky stojí pár korun, za zkoušku nic nedáš.
PS: nebylo by lepší častěji přebalovat? :kytka:

pavur píše:
Háta_x, a udrží to tu plenku? Nebude to klouzat i s těma kalhotkama jak to trochu ztěžkne? :roll: :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek