Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky, vy kdo kupujete Neocate Advance, kolik doplácíte na plechovku??
Na obyčejným jsem dávala zhruba 130Kč/ks a teď mi v lékárně říkali, že na ten Advance to bude kolem 400Kč/ks?! Je to možný??!!
To budeš muset zaplatit. Nevím kolik u Neocate já kupovala Nutrilon digestive care a taky jsem doplácela, ale potom ti přijde od pojišťovny vyrovnání a vrátí ti to. Já už od nich dostala asi 8 000 zpátky za těch cca 5 měsíců, takže neboj.
Holky a na kolik vas vyjde um na mesic? jako to co platite fakt ze sveho, co pojistovna nehradi
Na normální Neocate doplácím 32 Kč..je obrovský rozdíl v jednotlivých lékárnách, zkus jich obvolat víc..ale 400 se mi zdá strašně moc
Já mám klasický NeoCate a nedoplácím nic, jen 30kč za recept. Je to o lékárně, zkus jich opravdu obvolat víc.
Tak jsem zvědavá jak to dopadne, domluvila jsem se v jedný lékárně na objednání, ale přesnej doplatek, že mi teď není schopná říct. Brala jsem od nich obyčejný Neocate, tak doufám, že i na tomhle udělají nějakou slušnou cenu. Jinak mám v záloze lékárnu s 290Kč za plechovku, míň jsem nesehnala ![]()
Dle mě je obecně stanovená úhrada pojišťovnou, ale mění se prodejní cena a podle toho pak ta daná lékárna stanovuje doplatek, aby měla nějakou marži.
Veruš, allo a chodíte do nějaký menší lékárny, nebo do sítě? Předpokládám, že v Pardubicích to asi není, hm? ![]()
Příspěvek upraven 23.02.11 v 21:10
jizvíková píše:
Holky a na kolik vas vyjde um na mesic? jako to co platite fakt ze sveho, co pojistovna nehradi
Na měsíc mi to vycházelo cca 650Kč, pije 2× denně. Teď to ale bude zřejmě víc ![]()
já platila v nemocniční lékárně 245,–Kč za pixlu ![]()
ale chtěla jsem se zeptat, kolik neocatu advance by mělo vypít denně roční dítě? dostali jsme v pátek na zkoušku 1 balení a doktorka mi řekla, že mu mám dát 1× denně a zbytek nahrazovat vodou nebo čajem… ale malej mi doteď pil 3-4× denně 210ml UM Nestlé Althéra
navíc na plechovce u neocatu píšou o odměrce 25g, ale v té plechovce je odměrka 50g
tak mu zatím dělám mlíko jenom večer z tý 50g odměrky, ale nevim jestli to tak je správně ![]()
Zdravím dnes jsem byla s malou pro výsledky a taky doktor napsal Neocate advance a v lékarně doplatek 450,– za 400g. Ještě nemám s tím zkušenosti, ale prý to není tak dobré jak mléko. Uvidím jestli to malá bude pít.
Zdravím lucku1978, dnes jsem byla taky donucena nasadit malému neocate a zatím mi z toho nevipil skoro nic, buď mu to nechutná nebo bude problém někde jinde. Mám z toho celkem obavy, protože mi malej při pití mlíčka vypije tak 30-40 ml a pak už jen plače a nechce to pít. Podle paní doktorky má alergii na kravské mlíko, tak jsme vyzkoušeli všechno možný a teď teda poslední šance ten neocate, tak se chci zeptat jestli jste se už rozpili a pokud ano tak za jak dlouho? Děkuji předem zajakoukoliv zkušenost nebo radu co dál.
Ahoj, my jsme s nim zacinali ve ctvrtek a byl to teda pekny boj. Vubec to nechtel pit a ze zacatku jsem mu to musela davat strikackou abych do nej vubec neco dostala. Ale den ode dne je to lepsi a pije vic a vic. Tak je to hlavne o tom vydrzet. I kdyz mi doktorka rikala ze mela i pripad, kdy to do toho miminka nedostali ani nahodou. Zalezi asi pripad od pripadu. Tak doufam ze uz jste se rozpili. n
ahoj, ja taky mam neocate, a jak nekdo psal, je obrovskej rozdil v lekarnach..ja ted doplacim 35Kc na jeden..muzu se zeptat, kolik ti toho tak vypije? ja mam 3,5 mesicniho kluka, a ji mi pres den po 2hod 90ml…v noci kdyz se mi vzbudi po vic jak 3hod dam mu 120ml..vubec nevim kolik mu toho vlastne davat ![]()
Zdravím npetulinku,večer přidávám Neocate malé do nemléčné kaše to ji sice moc neleze, ale něco sní a v noci jak se mi vzbudí tak vypije 100ml. Ráno už nevypije nic. Malá má 13měsíců a ptalla jsem se setry kolik by toho měla vypít, říkala, že stačí 1-2 šálky za den. Před Neocate jsem ji dávala Sunar nutra a to vypila 500ml za 12hod. Musí si na to zvyknout chce to trpělivost. Zkoušela jsem to a je to trochu nahořklý, tak se malým dětem nedivím.
Já platila za plechovku 400g 450,– + 30,– za recept. Ptala jsem se jak je to možný a říkala mi, že Neocate je více druhů. Všechny pojišťovny proplacejí stejnou částku jak mi bylo řečeno. Odměrka je 50ml a to při zvážení je 25g jak píšou na plechovce a přidat 85ml vody. Taky jsem s toho byla trochu vedle. ![]()