Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mirii píše:
Kamco to je mazecto ja bych ji teda dala
Kamaradka svrab chytla z dovolene na hoteluale to muzes i v MHD apod…
ja si na sedadla davala desny pozor v Praze, proste s holou nohou jsem si nesedla
Asho drzim palecky at je to jen blbost z vody
Diky
Jen nechapu, ze se nam tyhle veci pokazdy stavaji v patek vecer…a jeste ke vsemu posledni patek pred prazdninama ![]()
No to je teda kráva ta doktorka
To bych se jí snad zeptala taky ![]()
Já sem dost od rány.Jsem dost prudká a nenechám si nic líbit,ale nezmohla sem se vubec na nic.Neřekla sem snad srozumitelně né,jen sem začla s tou krysou.fakt sem byla tak vyplašená a bylo mi tak strašně trapně že sem tam odtud vypálila s receptem. ![]()
Fakt nechápu proč sem se nebránila.Vim že ještě mlela když sem koktala o kryse že muj chlap chodí do bordelu
a pak už sem jen letěla ![]()
Mirii píše:
Jo a Kamco ten svrab si nejspis nemela od toho potkanka…svrab co myvaj kocky,psici,morcata a krysi je uplne jinej druh nez maj lidi, ten vetsinou od zvirat nechytnes. Ale kdo vi,svrab chytnes pomalu i podanim ruky![]()
ona ta krysa posléze chcípla,tak nejspíš opravdu nějakej ten bacil na ní byl.taky sem v té době jezdila mhd,chodila do bazénu,dělala sem v baru kam chodila největší luza no prostě chytnout sem to mohla kdekoliv,ale je fakt že kameron
chcípla pár dní na to.
delice píše:
No to je dobrá ježibaba.Asi zakomplexovaná stará bréca.
jojo vypadala tak na 105 ![]()
Asha-mojej dcerke takto podobne zacala Piata detska nemoc.
Akoby ekzem na ruckach,potom par skvrn na rukach a nohach,neskor na chrbate cele cervene mapy. Zhorsilo sa to po namahe alebo po teplom kupeli/sprche.
Moja mala aj horucku,par dni pred vyrazkou sa stazovala ze ju bolia nozicky a klby,ze nevladze chodit.
Sestrina dcera mala zase typicku vyrazku v tvare motyla na tvari,neskor sa to rozsirilo na cele telo,tiez ocervenelo pri zohriati v kupeli. Ona horucku nemala,len zvysenu teplotu.
Je to vysoko infekcne-bohuzial uz pred vyskytom vyrazok.
Inak sa to lieci Fenistilom,klud doma aby sa nesirila nakaza.
Malo by to prejst za par tyzdnov,obcas sa pri namahe zase vyskytne vyrazka.
Drzim palce nech sa z toho rychlo dostanete ![]()
No jo, tak se asi na medicíně učila že svrabem se nakazí jen v bordelu. ![]()
TornadoLou - tohle ale myslím nebude případ ani Ashy ani náš… U nás je to už minimálně týden (možná i déle), výhradně na hřbetech rukou a předloktích, bez horeček, teplot či jakýchkoli jiných příznaků, s námahou to nesouvisí, Asha popisuje podobný průběh. Krom toho, pokud se nepletu, pátá nemoc nesvědí… (?)
BohunkaP píše:
TornadoLou - tohle ale myslím nebude případ ani Ashy ani náš… U nás je to už minimálně týden (možná i déle), výhradně na hřbetech rukou a předloktích, bez horeček, teplot či jakýchkoli jiných příznaků, s námahou to nesouvisí, Asha popisuje podobný průběh. Krom toho, pokud se nepletu, pátá nemoc nesvědí… (?)
Jj, tohle je jina vyrazka, navic ani teploty, bolesti nic. Ani to nejsou fleky, je to souvisly. Zitra odjizdime, tak uvidime, jestli se to zlepsi.
Se zájmem čtu diskuzi - dcera 8let byla v týdnu se školou v bazénu a odpoledne tváře červené a suché, takové jakoby šupinky a stejně tak oblast ledvin a vnitřní strana stehen. Přičetla jsem to tomu, že asi přechlorovali, protože chodí se školou druhým rokem a i jako rodina chodíme do bazénu často a nikdy nic, jen teď
V obličeji to už bylo lepší, ale dnes zas dost hrůza, ale nějak teď nestíháme, tak jsem jí ani nenahnala pořádně se promazat, k dr.se nedostanem teď. Ona si teda spíš stěžovala, že jí to bolí, tak jsem si i říkala, jestli se v bazénu nějak neošoupala o něco, ale to ten obličej vypadal mnohem líp. Je to záhada ![]()
Samozrejme,neviem aka presne je ta „vasa“ vyrazka,pridavam len moju cerstvu skusenost.
A svedi ich to obidve teda paradne…
Sestrinej dcere to aj napuchlo,na tvaricke az mala bolavy nostek.
Lekarka vravela ze priznaky mozu byt rozne,ze horucke moze/nemusi byt;dokonca ani ten „motylik“ vzdy nie je.
Mozno vdaka tomu to tak rychlo identifikovala…
Tak sa drzte,my tiez bojujeme…
Kamco bud rada,ze poznaka,ze je to svrab…to taky hodne kozaru ani nerozezna,ale teda to musela byt zakomplexovana baba ![]()
Asho tak jak to vypada ted rano?
Tak jenom doplním aktuální vývoj u nás - už jsem na to přišla! Je to fakt vodou a mýdlem - Helenka už je zvyklá umývat si ruce samostatně a jak jsem zjistila, poslední dobou používala následující postup: na suché ruce napatlá tekuté mýdlo, pěkně ho rozmaže („to je takový krémíček, mami, víš“), pokochá se pohledem na dílo (asi tak 2-3 minuty), pak strčí ruce asi tak na dvacet vteřin pod vodu a zbytek pěkně vysuší do ručníku
![]()
Chudinky ruce… ![]()
Asho, tak doufám, že u Vás to je taky něco podobného…?