Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Kamča.dalmatinka píše:
a cestičky jsem neměla.Prostě rudý pruhy jak kdybych měla popáleniny
Ale svrab desne svedi, ne?
asha píše:Kamča.dalmatinka píše:Ale svrab desne svedi, ne?
a cestičky jsem neměla.Prostě rudý pruhy jak kdybych měla popáleniny
Měl by svědit… to bychom u nás měli.
Ale svrab nebude mizet po antihistaminikách
což u nás zase platí stoprocentně. Na pár dní pokoj, pak nanovo.
Není to vyrážka, je to vlastně suchá, hrubá a červená kůže, která po léku zůstane sušší (ale dcera měla sušší kůži od narození), ale jinak se na ní nic neprojevuje. ![]()
U nikoho dalšího v rodině se to zatím neprojevilo.
Příspěvek upraven 11.03.11 v 21:09
Holky, nestrašte
Musela jsem jít mladýho prohlídnout zblízka, hřbety rukou má suché a trochu červené a kolem pusy má taky suché hrubé místa, spíš fleky. I rty má dost suché. Nesvědí ho to. Jinak na těch horách se trochu opálil, nemůže to být z jarního slunce, po tý zimě?
delice píše:
Holky, nestrašteMusela jsem jít mladýho prohlídnout zblízka, hřbety rukou má suché a trochu červené a kolem pusy má taky suché hrubé místa, spíš fleky. I rty má dost suché. Nesvědí ho to. Jinak na těch horách se trochu opálil, nemůže to být z jarního slunce, po tý zimě?
No tohle mi prijde jako z mrazu a vody, zvlast, jestli slinta…
ahojky -malé se něco podobného udělalo,když na jeden den v teplárně proběhla KO vody..po puštění jsem večer malé jako obvykle napustila vodu s pěnou…přítel vykoupal a osušila navlékl do pyžamka
Když jsem šla spát tak jsem ji chtěla stáhnout rukávek u noč.košilky a našla tuhle hrůzu
…malá spala a já mazala ruce krémem s panthenolem..zklidňuje a zvláčňuje…od té doby nekoupeme,ale pouze sprchujeme…
BohunkaP píše:asha píše:Kamča.dalmatinka píše:Ale svrab desne svedi, ne?
a cestičky jsem neměla.Prostě rudý pruhy jak kdybych měla popáleninyMěl by svědit… to bychom u nás měli.
Ale svrab nebude mizet po antihistaminikách
což u nás zase platí stoprocentně. Na pár dní pokoj, pak nanovo.
Není to vyrážka, je to vlastně suchá, hrubá a červená kůže, která po léku zůstane sušší (ale dcera měla sušší kůži od narození), ale jinak se na ní nic neprojevuje.
U nikoho dalšího v rodině se to zatím neprojevilo.
Příspěvek upraven 11.03.11 v 21:09
Tak aspon jsi mne uklidnila, ze to neni nic akutniho, uz jsem myslela na nejakou infekcni pohromu.
A nemuže to být plísen?Náš malej ju jednou měl červené poté suché,pak zas červené
Sylvajs píše:
ahojky -malé se něco podobného udělalo,když na jeden den v teplárně proběhla KO vody..po puštění jsem večer malé jako obvykle napustila vodu s pěnou…přítel vykoupal a osušila navlékl do pyžamkaKdyž jsem šla spát tak jsem ji chtěla stáhnout rukávek u noč.košilky a našla tuhle hrůzu…malá spala a já mazala ruce krémem s panthenolem..zklidňuje a zvláčňuje…od té doby nekoupeme,ale pouze sprchujeme…
Takze myslis, ze je to vodou? Prijde mi to nejpravdepodobnejsi. Jen jsem nikdy nevidela, ze by to slo az na predlokti ![]()
My teda jen sprchujeme, ale muze to mit i ze skolky a skoly, buhvi, jak si tam susi ruce.
Příspěvek upraven 11.03.11 v 21:15
lukymaty píše:
A nemuže to být plísen?Náš malej ju jednou měl červené poté suché,pak zas červené
Ale to by neslo tak rychle, si myslim…je to pruh na obou rukou, cca 2-3cm siroky, od zapesti k lokti. Vcera to jeste nemela,myslim, ze ani rano.
Dle mého tam je velmi jemná pokožka…a zřejmě i citlivější na změny..
lukymaty píše:
A plíseň by svědila…? A objevila se najednou, jakoby se zničehonic „vysypala“?
A to mu zmizelo samo nebo jste to nějak léčili?
Sylvajs píše:
Dle mého tam je velmi jemná pokožka…a zřejmě i citlivější na změny..svrab http://tema.novinky.cz/svrab
Ne svrab to neni…diky!
asha píše:Sylvajs píše:Ne svrab to neni…diky!
Dle mého tam je velmi jemná pokožka…a zřejmě i citlivější na změny..
svrab http://tema.novinky.cz/svrab
Taky bych řekla, že u nás ne - jenom to svědění mě rozčiluje…
ale ani tak ne, rozhodně se to nezhoršuje „v teple pod peřinou“ ani nic podobného.
Možná to taky bude tou vodou, ona malá je jak kachna, každou chvíli ručky ve vodě - zkusím to vypozorovat…
Díky za tu diskusi!!!
![]()
asha píše:smích… mě neděkuj..buď rádaSylvajs píše:Ne svrab to neni…diky!
Dle mého tam je velmi jemná pokožka…a zřejmě i citlivější na změny..svrab http://tema.novinky.cz/svrab
Sylvajs píše:asha píše:smích… mě neděkuj..buď rádaSylvajs píše:Ne svrab to neni…diky!
To za ten odkaz ![]()