Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
BOHUNKO:Tak ještě že si na to přišla a zbytečně jste neletěli k doktorce,člověk se tomu pak zasměje co všechno ty děti napadne.
Tak u nás to bude tím samým, víc hlídám, jak si myje ruce a je to lepší, i do školky je poučený, a kolem té pusy je to asi z pasty, kontolovala jsem ho při čištění zubů a sice si dobře vyčistil i vypláchl ale zbytek pasty kolem pusy neumyl a jen utřel. Tak pořádně smýváme jak mýdlo, tak pastu, ruce jsou už dobré,ale suché pusa ještě trochu červená, nevím, čím by to bylo dobré máznout? Obyč krémem?
delice píše:
nevím, čím by to bylo dobré máznout? Obyč krémem?
Co vazelína z lékárny?
S tou vazelínou mě tady na té diskuzi na první stránce jeden příspěvek dost zarazil. Mám jí doma, ale ted váhám
Lůj jsme ještě nezkoušeli ale kolem té pusy to asi zkusím. Díky za rady. ![]()
delice píše:
S tou vazelínou mě tady na té diskuzi na první stránce jeden příspěvek dost zarazil. Mám jí doma, ale ted váhámLůj jsme ještě nezkoušeli ale kolem té pusy to asi zkusím. Díky za rady.
delice, myslím, že se není opravdu čeho bát. Vazelína v žádném případě neproniká do kůže. Přidává se i do některých kosmetických krémů, právě aby zabraňovala dehydrataci. Ale tyto krémy jsou pak ochranné, a ne „léčivé“. Těsně kolem úst bych ale nemazala, to raději ten jelenní lůj
. Jinak v lékárně ti určitě poradí, co je nejvhodnější.
Ahojky nás také trápila vyráška a když už jsme vyzkoušeli všechny různé mastě od lékaře,které nás stáli spoustu peněz a bez výsledku,zkusila jsem babskou radu a dítě vykoupala ve vaně s pěti lžícemi obyčejného bramborového škrobu a do čtyř dnů měl kůži čistou a hladkou. Od té doby když se oběví nějaká vyrážka dáme škrob do vany je to ok, a dokonce se v tom koupe i manžel jelikož od mala trpí atopickým ekzémem. ![]()