Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ähoj,
je mi líto, se se malá potýká s takovou potvorou, jako je lupénka. Má ji léta můj táta a mě se objevila po porodu na rukou. Ale já jsem se toho snad zbavila( nebo potvora číhá…) a dost mi pomohly slovenské termály v Podhájské. Mají tam složení vody skoro jako v |Mrtvém moři, což je pro lupenkáře a kožaře vůbec ráj. Jinak doporučuju hodně promašťovast, ono to docela svědí.
A co se jídelníčku týká, našla jsem toto:
http://www.lecitel-kartarka.cz/…y-jidelnicku
A pamatuju si, že tátovi dělalao špatně kyselý: mošty, džusy, kyselý okurky a tak.
Přeju, ať lupča zmizí, tak, jak se objevila!
![]()
mischni píše: Ähoj,
je mi líto, se se malá potýká s takovou potvorou, jako je lupénka. Má ji léta můj táta a mě se objevila po porodu na rukou. Ale já jsem se toho snad zbavila( nebo potvora číhá…) a dost mi pomohly slovenské termály v Podhájské. Mají tam složení vody skoro jako v |Mrtvém moři, což je pro lupenkáře a kožaře vůbec ráj. Jinak doporučuju hodně promašťovast, ono to docela svědí.
A co se jídelníčku týká, našla jsem toto:
http://www.lecitel-kartarka.cz/…y-jidelnicku
A pamatuju si, že tátovi dělalao špatně kyselý: mošty, džusy, kyselý okurky a tak.
Přeju, ať lupča zmizí, tak, jak se objevila!![]()
Moc děkuji! Ona ta potvora není zatím potvrzená-takže šance že to není je(já teda doufám a modlím se)
Ale má se stravovat jak kdyby ji měla kdyby to fakt byla ať se nedráždí-potvora. Dostala nějaké 2 masti a léky takže 5× denně promašťujeme
Právě že ona miluje takový jídla co teď nesmí…kyselý rybičky, kečup, mandarinky… Všem teď vykládá, že umře hlady
Díky za ten odkaz, kouknu ![]()
Ahoj já mám lupénku už 10let, dostala jsem jí v 18.Několikrát jsem s ní ležela v nemocnici a je to běh na dlouhou trať. Bylo mi zakázáno citrus. ovoce, džusy, čokoláda, rajčata, kečup,atd.je toho spoustanejlepší na lupču je samo moře a mě hodně zabírala fototerapie. Přeju brzké uzdravení pokud je to lupénka, nebo aspoň viditelné zlepšení, protože nejen že to otravuje život svěděním, ale je to záhul i na psychiku.
drřím palečky ať se to zlepší ![]()
Ahoj, jak říká Verča B., na lupenku je dobré moře a nejlepší Mrtvé moře. U našeho Kubíka se lupenka objevila přibližně na půl roce, žádné diety ani přípravky od lékařů nepomáhaly. Jediné, co se mi osvědčilo je Mrtvé moře a kosmetika s minerály od Mrtvého moře. Používáme značku Sea of Spa a její řadu pro citlivou pokožku Skin Relief, nemůžu vynachválit. Každý rok létáme do Izraele a kosmetiku používáme celoročně. Kubíkovi jsou dnes 4 roky a žádné šupinky se už nevyskytují
je to samozřejmě běh na dlouhou trať, ale tyhle „běhy“ jsou do budoucna nejideálnější. Teď máme 3-měsíční holčičku, tak doufám, že se u ní problémy taky neobjeví! Držím pěsti a přeji, ať se podaří zbavit se nepříjemností i Kristince!
Ahoj holky, mám sedmnáctiměsíční dceru, u které se objevila lupenka. Zatím nevím nic bližšího, protože jsem se to dozvěděla teprve v pátek 6.4.2013, na chirurgii z testů, co malé dělali. Máme se objednat na kožní. Chtěla bych Vás poprosit o radu, jak se z toho nezbláznit, protože jsem si na internetu přečetla, co tato nemoc dokáže. V rodině ji nikdo nemá, tak je to pro mě docela šok, protože jsem na nic takového nebyla připravená. Potřebuji být kvůli dceři silná, ale nějak to nejde. Děkuji
@JK1 píše:
Ahoj holky, mám sedmnáctiměsíční dceru, u které se objevila lupenka. Zatím nevím nic bližšího, protože jsem se to dozvěděla teprve v pátek 6.4.2013, na chirurgii z testů, co malé dělali. Máme se objednat na kožní. Chtěla bych Vás poprosit o radu, jak se z toho nezbláznit, protože jsem si na internetu přečetla, co tato nemoc dokáže. V rodině ji nikdo nemá, tak je to pro mě docela šok, protože jsem na nic takového nebyla připravená. Potřebuji být kvůli dceři silná, ale nějak to nejde. Děkuji
Jsem lupenkářka, jestli něco potřebuješ vědět, tak se ptej. Nějak jsem nepochopila, co jsi vlastně chtěla vědět, nebo jestli jenom postěžovat?
@QQQQ píše:
Zdravím všechny mamčiU dcerky je podezření na lupénku. Dostali jsme od doktorky papír s potravinami které má jíst, ale já ho někde založila
Vůbec tomu nerozumím jak se má stravovat
Nebylo tam nic konkrétního pro její osobu, ale všeobecné zásady stravování lupénkářů. Od narození do teď- šesti let byla zdravá a teď se na ni valí jeden zdr. problém za druhým. Vždyť toto je už snad 3tí diskuse co tu zakládám během asi týdne na téma Kristinka
Už mi z toho hrabe
Může třeba paštiku? Nebo okurek? Co na oběd? Jsem zoufalá
Už mám zase slzy v očích
![]()
![]()
V první řadě musíš dítě zbavit parazitů, v tomto případě vlasovců, kteří ji roznášejí po těle.
Ženský je toto lupénka?
Samozřejmě doktor je v plánu.
Co myslíte?
@Anonymní píše: Ženský je toto lupénka?
Co myslíte?
spíš ne, lupénka vypadá jinak, plošné červené fleky
Co myslíte?
Může být, je jí spousta druhů.
Ano, může být
např, taková psoriasis guttata… ![]()
má to i na druhé straně? myslím na levé?
Co myslíte?
Dobrý den, můžu se prosím zeptat jak jste se synem dopadli? Syn má něco podobného a tento týden má soustředění tak se k lékaři dostaneme až příští týden. Googlim googlim, ale nic jsem nenašla…moc děkuji
Zdravím všechny mamči
U dcerky je podezření na lupénku. Dostali jsme od doktorky papír s potravinami které má jíst, ale já ho někde založila
Vůbec tomu nerozumím jak se má stravovat
Nebylo tam nic konkrétního pro její osobu, ale všeobecné zásady stravování lupénkářů. Od narození do teď- šesti let byla zdravá a teď se na ni valí jeden zdr. problém za druhým. Vždyť toto je už snad 3tí diskuse co tu zakládám během asi týdne na téma Kristinka
Už mi z toho hrabe
Může třeba paštiku? Nebo okurek? Co na oběd? Jsem zoufalá
Už mám zase slzy v očích