Kozí mléko při ABKM?

902
9.3.11 11:46

Kozí mléko při ABKM?

Holky, máte nějakou zkušenost s podáváním kozího mléka batoleti s ABKM? Myslím jak na vaření, tak jogurty, sýry a tak?
Zajímá mě jakýkoliv váš postřeh :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
marra
9.3.11 12:17

ahojky kozi mleko je doporucovano,my ho taky meli,do te doby nez malemu zjistily chudokrevnost,prej kozi mleko podporuje chudokrevnost,tak nam ho zakazala doktroka,a to jsem si kvuli tomu poridila domu kozu:)nicmene dealm z neho jogurty i syry,je to mmnamka ale samotne bych ho nepila,straslive mne smrdi,zkus nejakou biofarmmu na netu,s moznosti online objednavky:)

• Citovat
  • Upravit
1214
9.3.11 12:48

Zkušenosti nemám, ale co vím, tak kozí se naopak jako náhražka kravského moc nedoporučuje, protože jsou si ty mléčné bílkoviny hodně podobné a tudíž i kozí mléko je pak alergenem.
Tzn. asi pokud chceš, tak jedině vyzkoušet a uvidíš, jestli to prckovi bude vyhovovat.
Jinak co se chudokrevnosti týče, slyšela jsem spíš opak, že kozí mléko pomáhá při anemii viz třeba http://www.novinky.cz/…evnosti.html
nebo
 http://www.minifarma.estranky.cz/…rodukty.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
6.7.16 08:44

Ahoj. Rada bych se s vami podelila o mou zkusenost s abkm. Ve 4 mesicich po prikrmeni sunarem krev a hlen ve stolici. Nasledne do roka bezmlecna dieta u me ja kojila. Behem teto doby jsem zkousela i nutrilon alergy care. Vzdy po 1 odmerce hleny a kysele zapachajici. Dostali jsme neocate. V roce zmova zkouska alergy csre a opet hleny. No a na radu me kamaradky take s abkm jdem zkusila kozi mleko. Jeji dite meli take a kozi byli naprosto v poradku. A svete div se. Po tydnu pomaleho zavadeni koziho jogurtu vse naprpsto v poradku. Ted davam 1 kozi jogurt denne kozi mleko do kase zn nase mleko goldim a vse naprosto bez problemu!!! Je pravda ze malemu je uz rok ale ta kamaradka ktera mi to poradila mela miminko pul rocni a take netoleroval ani alergy care a kozi kojenecke mleko uplne bez problemu. Navic je opravdu chutne. Tak ze tohle je ma zkusenost a jsem moc stastna ze momentalne jime tvarohy syry atd vse kozi. Kravske jeste zkouset nejakou dobu nebudu. :dance: :dance: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2216
6.7.16 10:15

Nám BKM zjistili nedávno a ptala jsem se dr, že mi kamarádka nabízí kozí mléko a dr vyvedla z míry, že tam ten alergen je taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
6.7.16 11:07

Mám dítě od mala alergické na kravské mléko. Vždy po vypití krev ve stolici. Nekojila jsem, měl jako náhradu nutrilon alergy care, to jedinné nic nedělalo. Zkusila jsem i jiná živočišná mléka-kozí, ovčí, kobylí (nejvíc podobné lidskému mateřskému). Vždy byl chvíli klid a pak se zas krev objevila. Tak jsem začala nejdříve kupovat a pak vyrábět rostlinná mléka sama. Vyjde to levněji. Vyrostl v chlapáka, nic ze stašení pí alergoložky o tom, že mu roslinný nebudou stačit se nestalo. Dneska, ve 12 letech si občas dá bílý jogurt a konečně nevadí. Tehdy nemohl nic, ani žádné výrobky z živočišných mlík. Jestli můžu poradit, jestli máš třeba fb, jdi do skupiny mezi vegany nebo alespoń vegetariány a naučit se s jejich pomocí vařit jídla, která obsahují vápník-tak jsem to udělala já, protože s alergoložkou vůbec nebyla řeč. Pak jsem i změnila Dr. a ten současný nám jen fandí. Děti opravdu mléko nepotřebují, ty živiny najdeš i v zelenině. Jinak prosím tě, hodně vápníku je např. v makovém mléku…
Na noc namoč mák-pytlík na třeba 1 litr/litr a půl (jedno, jestli celý nebo mletý),ráno bud hoď do mixéru nebo mixuj ponorným, slej přes plátno nebo hadrovou plenu. Čím méně vody dáš, tím je to smetanovější a husčí. A je to. Scezený mák nedráždí žlučník, někomu vadí i na slinivku. Dá se dát do buchet a nebo vyhodit. Hotové mléko osladím medem nebo namočenými vypeckovanými datlemi(ty hodně sladí),přihoď k tomu sezóní ovoce a je to. Mám vyzkoušeno i s dětmi, které nic zdravého do pusy nevezmou a s mými dětmi tohle pijí jako jahodový nebo banánový kokteil a nepoznají nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek