Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
vyfotila jsem synovu vyrážku,nejde to moc kvalitně vyfotit,ale aspoň něco,popisovalo by se mi to špatně a třeba některá z vás už to řešila nebo budete vědět co s tím.Prosím o názory nebo rady.
Nevím,zda je to vyrážk nebo co to je ale už to má dlouho.Je mu 2,5 roku.
děkuji moc za pomoc ..jé to se mi rýmuje:-)
july.l píše:
vyfotila jsem synovu vyrážku,nejde to moc kvalitně vyfotit,ale aspoň něco,popisovalo by se mi to špatně a třeba některá z vás už to řešila nebo budete vědět co s tím.Prosím o názory nebo rady.
Nevím,zda je to vyrážk nebo co to je ale už to má dlouho.Je mu 2,5 roku.
děkuji moc za pomoc ..jé to se mi rýmuje:-)
Ahojky nemůže to být alergie na nějaké jídlo či prací prostředek?
teda ty fotky jsou hrozný,vůbec to není vidět..:-(
zkusím tuhle
Nebo z vody? Naše malá se taky často osype. Nikdo nám nebyl moc schopný říct z čeho, to může být, jak už se psalo jídlo, prášek, léky… Šrabe ho to? myslím, že kapky Fenistil nic nezkazí.
Také bych to tipla na alergii, můj syn měl něco podobnýho na pusince po kyselích rybičkách když byl menší…anebo to také může být exém…určitě zajděte na kožní…
Taky by to mohly být potničky, ale pokud to má dlouho a nebývá příliš „navlečenej“, tak spíš ne ![]()
Pravda, potničky taky.
Malá se jednou nehorázně osypala, na celém hrudníčku a zádech, já se hrozila, co to je, bežela k dětské a ta řekla, že to jsou potničky. A to stačilo, že noc před tím byla moc zabalená.
Taky to může způsobovat oblečení, nový prášek, špatně máchat pračka… je toho hrozně moc.
no právě,že toho je tolik,že nevím,kde začít..doktorka vždycky předepíše kremík a pak to zmizí ,ale takhle moc to ještě neměl a ne tak dlouho…alergie…ale na co,že,teď měl nějakou řídkou stoličku skoro průjem,mohlo by to souviset?
Hlavně jde o to, že alergie se může objevit kdykoliv na cokoliv. Kamarádky holčička se začla osypávat mnulý týden. Je jí přes dva roky a doteď byla jak rybička. Prý to má i ve vláskách. Jinak taková ta typická místa pro alergii jsou podkolenní a loketní jamky… Jinak vyrážka je prý jak struhadlo. Teď mají bezvaječnou a bezmléčnou dietu a čekají na výsledky krevních testů z alergologie.