Vyrážka - 2,5 roku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
262
16.3.11 21:34

děkuji moc všem,zkusím mazat,mazat něčím co ho nebude dráždit..excipial,indulona…
ono ty fotky jsou fakt blbé,jsou to malinkatý pupínky jedna vedle druhé se suchými strupy,no a po koupání to hrozně zčervená.Ani ho už nemyju mýdlem aby to neměl z toho,tak myjeme v čisté vodě jednou za 3 dny,vím,že miminka se nemají často koupat že to vysušuje,tak to aplikuju i na něm,ale nelepší se to..třeba tady mají nějakou jinou vodu? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712

My používáme Oilatum krém i olej. Používali jsme olej Linolu a ten jí, když měla kůži podrážděnou, štípal.
Excipial u nás konkrétně nezabral.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673

Ahoj,dnes jsem stímhle byla u doktorky.Má to má tříměsíční dcera.Předepsala nám do koupele Balneum Herbal a mazat slunečnicovým olejem.A musím říct že hned po prvním umytí a namazání je to o dost lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
16.3.11 21:35

:mavam: Ahoj July, malej má něco podobnýho, docela dost u krku, nesvědí ho to a je to jako struhadlo. Mam pocit, že to má z vody a zimy, protože ho to vysušuje. Začala jsem ho víc mazat a lepší se to. Máme dost tvrdou vodu, tak jestli to nemůže být tím? Vyskočilo mu to taky teď nedávno.

Jinak malýho taky koupu tak ob den, max. za 2 dny.

Příspěvek upraven 16.03.11 v 21:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
16.3.11 21:35
Amabilis77 píše:
Hlavně pořádně promastit. Jestli máš doma něco, co je podobné modré induloně, tak prozatímně vyzkoušej :nevim: Ale pozor, třeba olej strašně vysušuje, tak ten ne.

jj,p oleji měl suchou pokožku,to mám taky,ten jsem vyhodila :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
16.3.11 21:37
Pettulle píše: :mavam: Ahoj July, malej má něco podobnýho, docela dost u krku, nesvědí ho to a je to jako struhadlo. Mam pocit, že to má z vody a zimy, protože ho to vysušuje. Začala jsem ho víc mazat a lepší se to. Máme dost tvrdou vodu, tak jestli to nemůže být tím? Vyskočilo mu to taky teď nedávno.

ahojky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4257

tak pokud vám to míchali v lékárnách a krásně a hned vám to zabralo,tak tipuji,že to byly naředěné kortikoidy - takže bych se přikláněla k atopickému ekzému… :zed: Pořádně mu to mazej - nejlépě něcím,co hodně promaštuje a není „voňavé“- obyč vazelína,Lipobase - tou se může natírat i celé tělo, Excipial - po něm se mi OBA osypali ještě více.

Zkus koupele v černém čaji - do vany,kde se normálně koupe mu vlij cca 2 l fakt silného černého čaje. Vana a koupelna trpí,ale OBA se mi po tom před očima léčili… Doporučilo mi to hodně maminek!!!

Jo a jak dlouho jste v tom Švédsku? Jestli třeba nezareagoval na vodu… Malý se mi osypal od krku po patu po koupeli v jiném městě… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1906

Mě to přijde jako exém. Nezačal jíst nebo pít něco nového? Nám se takhle pomalu rozjel exém po obyčejném kravském mléku ve dvou letech,kdy jsem si myslela že bych mohla zrušit UM, bylo to horší a horší, pak mě ta souvislost napadla, (dr.se ptal), tak jsme se vrátili k UM a exém zase pomalu vymizel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4228
16.3.11 21:39
july.l píše:
děkuji moc všem,zkusím mazat,mazat něčím co ho nebude dráždit..excipial,indulona…
ono ty fotky jsou fakt blbé,jsou to malinkatý pupínky jedna vedle druhé se suchými strupy,no a po koupání to hrozně zčervená.Ani ho už nemyju mýdlem aby to neměl z toho,tak myjeme v čisté vodě jednou za 3 dny,vím,že miminka se nemají často koupat že to vysušuje,tak to aplikuju i na něm,ale nelepší se to..třeba tady mají nějakou jinou vodu? :nevim:

taky tak při mytí to u mě vždy úplně zrudlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
16.3.11 21:45
KacenkaK píše:
tak pokud vám to míchali v lékárnách a krásně a hned vám to zabralo,tak tipuji,že to byly naředěné kortikoidy - takže bych se přikláněla k atopickému ekzému… :zed: Pořádně mu to mazej - nejlépě něcím,co hodně promaštuje a není „voňavé“- obyč vazelína,Lipobase - tou se může natírat i celé tělo, Excipial - po něm se mi OBA osypali ještě více.

Zkus koupele v černém čaji - do vany,kde se normálně koupe mu vlij cca 2 l fakt silného černého čaje. Vana a koupelna trpí,ale OBA se mi po tom před očima léčili… Doporučilo mi to hodně maminek!!!

Jo a jak dlouho jste v tom Švédsku? Jestli třeba nezareagoval na vodu… Malý se mi osypal od krku po patu po koupeli v jiném městě… :zed:

jsme tu půl roku,právě pro něj je všechno jiný,voda,jídlo
zkusím ten čaj :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
16.3.11 21:46
delice píše:
Mě to přijde jako exém. Nezačal jíst nebo pít něco nového? Nám se takhle pomalu rozjel exém po obyčejném kravském mléku ve dvou letech,kdy jsem si myslela že bych mohla zrušit UM, bylo to horší a horší, pak mě ta souvislost napadla, (dr.se ptal), tak jsme se vrátili k UM a exém zase pomalu vymizel.

tady už UM pro takhle velký nemají,takže používám čerstvé kravské mléko :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9044
16.3.11 21:47

Ahoj July,moc jsem neprocitala predchozi prispevky,tak mozna napisu uz to,co tu je :)
Ma syn ty cerveny mista takovy jakoby sussi?Me prijde,ze to je presne to,co ma nas malej vzdycky pres zimu.. Je vzdycky takovej sussi a prave se mu delaji takove cervene fleky nejcasteji na spodni strane stehen,v ohybech loktu a kolene,na hrudnicku a brisku.Ty cervene fleky mi prijdou takove sussi a hrube.Nejdrive nam doktorka psala ruzne masticky,ale nejlepe nam na to pomohla modra Indulona,kterou malyho mazu kazdy den.
Jak zacne byt venku teplo,tak se to strati a az do zimy mame pokoj.
On na to trochu trpi i pritel,ze jak prijde zima,vic se vysusuje a malej to ma po nem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4257
16.3.11 21:47

po koupáni to rudne,ptž se pokožka prokrví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
16.3.11 21:49

tady je to trochu vidět,musela jsme tu fotku ztmavit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
467
16.3.11 21:56

Ahoj,

jsem atopik a myslim, ze ekzem to teda je.

Jediny co vim,z me zkusenosti, ze mi trvale nepomohlo nic, promazavani je nutnost a mi nejvice vyhovuje cista vazelina, nic jineho. A to jsem od malicka mela predepsano tolik zazracnych masti a nic, more a slunce pomohlo jen na chvili.

Mozna,snad,doufam…pomohla hormonalni zmena…porodila jsem svou prvni dceru a ekzem nikde :dance:

Ale syn asi rodit nebude :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek