Vyrážka - 2,5 roku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5052
16.3.11 21:11

to je vypadá opravdu jako ekzem pokud se mu to zhoršilo v poslední době nebyl moc nabalenej v tomhle pěkným počasí já jsem se včera vrátila s malou s venku dala jsem jí punčocháče a ekzem se jí zhoršil taky dnes je to už lepší jsem blbá :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
16.3.11 21:15

my žijeme ve švédsku tady máme maximálně 2°C,je tu ještě sníh a jsme rádi,když se teploměr vyšplhá nad nulu:-)
proto jsem chtěla se poradit tady,než půjdu k lékaři,v čechách jsme měli doktorku,ta nás nikam neposlala a sama nevěděla co to je,ale tady jsem ještě u doktora nebyla,nevím jak se domluvíme:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4228
16.3.11 21:20
july.l píše:
my žijeme ve švédsku tady máme maximálně 2°C,je tu ještě sníh a jsme rádi,když se teploměr vyšplhá nad nulu:-)
proto jsem chtěla se poradit tady,než půjdu k lékaři,v čechách jsme měli doktorku,ta nás nikam neposlala a sama nevěděla co to je,ale tady jsem ještě u doktora nebyla,nevím jak se domluvíme:-(

a nemůže to být opak není mu zima a mrzne mu pokožka…tím se vysušuje…občas mívám taky vyrážku,pouze v zimě ale zato přes celé stehna a kolena…má tu ůžičku suchou?Mě zabírá excipial u lipolocio…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
16.3.11 21:22

Naše malá se osypává od malička, na alergologii jí vzali krev a nezjistili nic. 8-o Přitom má i náznaky senné rýmy. Prý se to může projevit zcela třeba až za dva, pět let nebo taky nikdy a nynější projevy jsou „souhra náhod“ (že se vyskytne víc „faktorů“).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4257
16.3.11 21:22

Ahoj,

mi to přijde jak fajn výsev atopického ekzému. Co ti na to psala vaše dr. v ČR - pamatuješ si? Zkus ho vykoupat v černém čaji - ten je na zklidnění dobrý - nejlepší!!! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
16.3.11 21:23

ano je to suché a dělají se až takové strupovité mapy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
16.3.11 21:24
KacenkaK píše:
Ahoj,mi to přijde jak fajn výsev atopického ekzému. Co ti na to psala vaše dr. v ČR - pamatuješ si? Zkus ho vykoupat v černém čaji - ten je na zklidnění dobrý - nejlepší!!! :wink:

měli jsme asi 3 různé mastičky,dvě z toho dokonce míchali přímo v lékárně,název si nepamatuji,ale tady mají stejně úplně jiné léky,už jsem kupovala na kašel a z našich ,co jsme znala jsem tu nic nesehnala,musela jsem se poradit v lékárně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2672
16.3.11 21:27

a co na kožním byla jsi..?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1672
16.3.11 21:27

Jelikož má manžel atopickej exém, tak bych řekla, že je to tomu podobný. A měl to malej i přes léto? Nebo to má jen přes zimu.

Příspěvek upraven 16.03.11 v 21:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
16.3.11 21:28
VERCATOMIK píše:
Jelikož má manžel atopiskej exém, tak bych řekla, že je to tomu podobný. A měl to malej i přes léto? Nebo to má jen přes zimu.

no v lété to neměl..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1672
16.3.11 21:30
july.l píše:
VERCATOMIK píše:
Jelikož má manžel atopiskej exém, tak bych řekla, že je to tomu podobný. A měl to malej i přes léto? Nebo to má jen přes zimu.
no v lété to neměl..

Manžel má hodně ten atopickej exém. Má na nohách přes zimu mapy kůže a loupe se mu to. Je jako had. A přes léto se mu to vždycky zlepší. Hodně mu pomáhá sluníčko. Takže jestli má malej třeba nějakou slabší formu. Ale je to jen asi hloupej nápad :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4228
july.l píše:
ano je to suché a dělají se až takové strupovité mapy…

Neříkám…že mám pravdu…ale to co popisuješ je to samé co mívám já…taky to být mrazem nemusí,ale…mě nepomohlo ani navlíkání,šlo to přes punčocháče přes rifle…a semtam se tvořily takové jako kdyby proužky (bílé šupinečky v řadách,ale podklad byla červená vyrážka,pupínky)…zkusila bych ten excipial…tím nemůžeš nic zkazit…samozřejmě kdyby to nezabralo,tak šupajdit k dr…podle mě je lepší (pokud to malému moc nevadí) řešení než hned kortikoidy…zdá se mi že je lékaři předepisují moc rádi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777

Hlavně pořádně promastit. Jestli máš doma něco, co je podobné modré induloně, tak prozatímně vyzkoušej :nevim: Ale pozor, třeba olej strašně vysušuje, tak ten ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
16.3.11 21:33

jak tak kukám , tak moje dcera má taky takové vyrážky a docela se to rozšiřuje :roll: Je jí 9 a má to poprvé . Doktorka nás posílá na kožní , říkala , že to dělá i voda . Ale je divné , že to nikdy neměla :nevim: , tak to jsem fakt zvědavá.Jsou to takové růžové flíčky a na nich je suchá kůže a je to takového kruhového nebo oválného typu :nevim: Taky to máte takové?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1672
16.3.11 21:33
Amabilis77 píše:
Hlavně pořádně promastit. Jestli máš doma něco, co je podobné modré induloně, tak prozatímně vyzkoušej :nevim: Ale pozor, třeba olej strašně vysušuje, tak ten ne.
Říkala jsem si, že to taky napíšu o tý modrý induloně :palec: . Máme jí doma na každým rohu :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek