Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Milé maminky, Mému malému jsou 3 měsíce a po celém tělíčku i obličeji se mu dělají červené fleky a v nich takové pupínky jako když vás něco štípne nebo se spálíteo kopřivu. Nemáme žádná zvířata a doma čisto. Od doktorky máme Jarische a gencianu ale nepomáhá to vždy to zmizí a oběví se na jiném místě. Nemáte s tím některá zkušenost co a z čeho by to mohlo být. Už sem z toho zoufalá. Za jakoukoli radu děkuji
Tohle se nám přesně stalo včera. Poprvé. Je to alergie. A je třeba zjistit na co. Většinou na prádlo - prášek, špatně vypláchlé,…
Nám doktroka řekla, že je to alergická reakce. Doporučila Fenistil kapky. Malému se to objevilo, když jsme začali s příkrmy, ale nevím, zda to má nějakou spojitost. Bylo to červené, na dotek horké a byly v tom jakoby „puchýrky“, jako by se popáli od kopřivy, jak píšeš.
Ale jak to přišlo, tak to odešlo.
Tedy, samozřejmě jsme dávali ty kapky a máme dávat vždy, když se to objeví, ale naštěstí už nic od té doby neměl.
Já jsem s prckem raděj jela do Motola, kde jsou odborníci. My v rodině žádné kožní problémy nikdo nemáme a já jsem to neznala.
Ono to za nějakou dobu bledne a udělá se to jinde.
Doktor nám předepsal Zyrtec - prý je nejlepší. 5kapek večer a 5 ráno a opravdu, do rána to zmizelo
Namazat fenistilem se to taky může - fenistil gel.
Já jsem zdroj odhalila - včera na procházku jsem prckovi oblíkla novou mikinku, rovnou koupenou z obchodu. Takže nevypranou. Byla tak hezká, že jsem to nemohla vydržet.. ![]()
A dají se ty kapky normálně koupit? A jsou i pro takhle malé děti?
saaarinka píše:
A dají se ty kapky normálně koupit? A jsou i pro takhle malé děti?
Určitě si zajděte k doktorovi… Zyrtec je jen na předpis, ale jestli je i pro 3měsíční mimi, to nevím.
Zrovna dneska jsme s tím byli u dr.Malej je flekatej jak beruška, nejspíš z prvního příkrmu - mrkve.Dostali jsme Aerius kapky na alergii, dále pak Excipial Lipolotio, a Locoid crelo na nejhorší místa…Každopádně tohle neřeš s náma, ale s dr., tohle doktora chce.Mimochodem, nemyslím, že by na to genciánka mohla zabrat, ta s ekzémem podle mého nemá nic společného.
Fenistil je volně prodejný, ale od kolika měsíců je, to si bohužel nepamatuju.
Tak já přesně s tím samým byla včera u doktorky…klukovi se udělali mega fleky na těle…doktorka diagnostikovala silnou kopřivku…tak jsem na dietě…žádné ovoce žádné výrobky s příchutěma…čekat a po očištění postupně zas přidávat ovoce jestli to vypozorujeme.....ale ty máš ještě miminko malé bez příkrmů…tak tam bych se možná přikláněla k nějakému pracímu prášku
…já osobně ho taky raději změním…a uvidíme…no dneska už byl celkem klid tK SNAD TO bude už jen lepší…
Hmmmm tak nám na to doktorka nedala vůbec nic
přišlo mi to teda divný…ak nevím mám si raději něco koupit sama?
ahoj holky, Kubík je sice starší, ale osypal se mu celý hrudníček - jakoby krupička. Má to na dotyk teplé, dr to uzavřela s tím, že se jedná ASI o alergii, mám dávat 1/4 Dithiadenu 2× denně. Na pohotovost jsem jela dnes navečer, protože Dithiaden jsem mu dala už včera a místo toho, aby to trošku slezlo, se mu to rozšířilo.
Příčinu neznám, nejspíš to bude Tymiánový krém JUST, který obsahuje myslím i silize eukalyptu nebo něčeho takového. Dithiaden je ale dost silný, tak mám trošku strach. Měl i teplotu na dnešek v noci přes 38, do toho má kašel a rýmu.
Máte někdo takovou zkušenost?
alternací ke kapkám zyrtec jsou kapky fenistyl. ty jsou volně prodejné. jinak viki měl kapky zyrtec už ve 4 měsících, kdy jsem mu je dávala preventivně před očkováním hexou, aby neměl vyrážku. a pomohly. alergie to může být na prací prášky, pyl, sluníčko nebo se ti mohl prcek jenom zapotit. ale taky to může být potravinová alergie. teda pokud kojíš. viktor se mi osype v obličeji, když si dám ořechy…
Já už dva dny přemýšlím z čeho by to mohlo být. Myslíte že by to mohlo opravdu být z toho prášku i když máme od narození ten samý a navíc má to i na nožičkách a ty má doma nahatý. Kojím takže to jestli to nemá z mlíčka už mě taky napadlo ale nevím že bych jedla něco co by mu tak škodilo…