Vyrážka - červené fleky

11
1.4.11 17:40

Vyrážka

Milé maminky, Mému malému jsou 3 měsíce a po celém tělíčku i obličeji se mu dělají červené fleky a v nich takové pupínky jako když vás něco štípne nebo se spálíteo kopřivu. Nemáme žádná zvířata a doma čisto. Od doktorky máme Jarische a gencianu ale nepomáhá to vždy to zmizí a oběví se na jiném místě. Nemáte s tím některá zkušenost co a z čeho by to mohlo být. Už sem z toho zoufalá. Za jakoukoli radu děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2803
1.4.11 17:50

Tohle se nám přesně stalo včera. Poprvé. Je to alergie. A je třeba zjistit na co. Většinou na prádlo - prášek, špatně vypláchlé,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
1.4.11 17:52

taky to může být alergie na sluníčko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
1.4.11 17:53

Nám doktroka řekla, že je to alergická reakce. Doporučila Fenistil kapky. Malému se to objevilo, když jsme začali s příkrmy, ale nevím, zda to má nějakou spojitost. Bylo to červené, na dotek horké a byly v tom jakoby „puchýrky“, jako by se popáli od kopřivy, jak píšeš.
Ale jak to přišlo, tak to odešlo. :nevim: Tedy, samozřejmě jsme dávali ty kapky a máme dávat vždy, když se to objeví, ale naštěstí už nic od té doby neměl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
1.4.11 18:03

Já jsem s prckem raděj jela do Motola, kde jsou odborníci. My v rodině žádné kožní problémy nikdo nemáme a já jsem to neznala.
Ono to za nějakou dobu bledne a udělá se to jinde.

Doktor nám předepsal Zyrtec - prý je nejlepší. 5kapek večer a 5 ráno a opravdu, do rána to zmizelo :palec: Namazat fenistilem se to taky může - fenistil gel.

Já jsem zdroj odhalila - včera na procházku jsem prckovi oblíkla novou mikinku, rovnou koupenou z obchodu. Takže nevypranou. Byla tak hezká, že jsem to nemohla vydržet.. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
1.4.11 18:10

Mimča to taky mají často z fleecu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
1.4.11 18:17

A dají se ty kapky normálně koupit? A jsou i pro takhle malé děti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
1.4.11 18:42
saaarinka píše:
A dají se ty kapky normálně koupit? A jsou i pro takhle malé děti?

Určitě si zajděte k doktorovi… Zyrtec je jen na předpis, ale jestli je i pro 3měsíční mimi, to nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
1.4.11 19:08

Zrovna dneska jsme s tím byli u dr.Malej je flekatej jak beruška, nejspíš z prvního příkrmu - mrkve.Dostali jsme Aerius kapky na alergii, dále pak Excipial Lipolotio, a Locoid crelo na nejhorší místa…Každopádně tohle neřeš s náma, ale s dr., tohle doktora chce.Mimochodem, nemyslím, že by na to genciánka mohla zabrat, ta s ekzémem podle mého nemá nic společného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
1.4.11 19:08

Fenistil je volně prodejný, ale od kolika měsíců je, to si bohužel nepamatuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2654
1.4.11 19:10

Tak já přesně s tím samým byla včera u doktorky…klukovi se udělali mega fleky na těle…doktorka diagnostikovala silnou kopřivku…tak jsem na dietě…žádné ovoce žádné výrobky s příchutěma…čekat a po očištění postupně zas přidávat ovoce jestli to vypozorujeme.....ale ty máš ještě miminko malé bez příkrmů…tak tam bych se možná přikláněla k nějakému pracímu prášku :nevim: …já osobně ho taky raději změním…a uvidíme…no dneska už byl celkem klid tK SNAD TO bude už jen lepší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2654
1.4.11 19:11

Hmmmm tak nám na to doktorka nedala vůbec nic :think: přišlo mi to teda divný…ak nevím mám si raději něco koupit sama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5697
1.4.11 20:24

ahoj holky, Kubík je sice starší, ale osypal se mu celý hrudníček - jakoby krupička. Má to na dotyk teplé, dr to uzavřela s tím, že se jedná ASI o alergii, mám dávat 1/4 Dithiadenu 2× denně. Na pohotovost jsem jela dnes navečer, protože Dithiaden jsem mu dala už včera a místo toho, aby to trošku slezlo, se mu to rozšířilo.
Příčinu neznám, nejspíš to bude Tymiánový krém JUST, který obsahuje myslím i silize eukalyptu nebo něčeho takového. Dithiaden je ale dost silný, tak mám trošku strach. Měl i teplotu na dnešek v noci přes 38, do toho má kašel a rýmu.
Máte někdo takovou zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21580
1.4.11 20:33

alternací ke kapkám zyrtec jsou kapky fenistyl. ty jsou volně prodejné. jinak viki měl kapky zyrtec už ve 4 měsících, kdy jsem mu je dávala preventivně před očkováním hexou, aby neměl vyrážku. a pomohly. alergie to může být na prací prášky, pyl, sluníčko nebo se ti mohl prcek jenom zapotit. ale taky to může být potravinová alergie. teda pokud kojíš. viktor se mi osype v obličeji, když si dám ořechy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
1.4.11 21:58

Já už dva dny přemýšlím z čeho by to mohlo být. Myslíte že by to mohlo opravdu být z toho prášku i když máme od narození ten samý a navíc má to i na nožičkách a ty má doma nahatý. Kojím takže to jestli to nemá z mlíčka už mě taky napadlo ale nevím že bych jedla něco co by mu tak škodilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Užitečné odkazy

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek