Anemie u 8měsíčního prcka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2452
19.9.13 18:41

Anemie u 8.mesicniho prcka

Zdravim maminy, chtěla jsem se zeptat zdali některá máte zkušenost s anemii a kapkami na to? (Na železo)děkuji mockrát..

Malému na 8.měsíční brali krev a zjistili anemii. Doktorka nám dala kapky dokonce rovnou dvě balení a jmenují se Aktiferrin. Do malého je nemohu dostat. První půl hodiny před jídlem jak píši, to se mi pozvracel a podruhé před mlikem těsně. Dostala jsem to do nej, ale když představím ráno a večer, chudák teda.. neexistuje něco jiného?

Pište prosim zkušenosti, rady,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
91
19.9.13 18:58

Mala dostala na anemii homeopatika. Prijde mi to lepsi, nez leky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2452
19.9.13 19:07

@MájaMája ja jsem s těch kapek hotová (((( zítra tam budu volat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
19.9.13 19:11

Nevím, jak moc chudokrevný syn je. My to zvládli jen dietou, doporučil nám to doktor jako pokus před léky.

• Citovat
  • Upravit
16631
19.9.13 19:50

Ahoj, malej má 1.5 roku a taky je dostal - HB měl 91, dvě balení - ze začátku to byl boj. Ale po 14 dnech už není tak zle… takže vydržet. Dr. mi říkala, že pokud mu bude blbě - zvracení, navalování mám dávat po jídle. Sice se prý míń vstřebávají, ale aspoň něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
19.9.13 20:20

Já se zeptám jinak-kde jste vzali podezření, že je anémický??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
19.9.13 20:25

Ony ty kapky jsou myslím kyselé, tak proto to často děti nechtějí. My jsme to děckám dávali na lžičce s sab-simplexem. Takhle jim to dávaly sestry už v nemnocnici, skoro od narození.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3392
19.9.13 20:26

@misa1990 taky jsme to brali a vždy tři balení nám doktorka napsala a poctivě jsme vybrali. Vždy se to zlepšilo a krev mu bere na kontrolu tak dvakrát za rok. Trochu nás po kapkách trápila zácpa, ale řešili jsme to tak, že jsme podávali domací zavařené ovoce-kompot a nebo štávičku z kompotu. Když už mají děti zoubky, tak jim po kapkách pěkně zežloutnou, ale my už zoubky čistíme a časem se to vymyjeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
19.9.13 20:26
@kotýsek píše:

Malej je blonďák a světlý, byli jsme u dr. s nachlazením a ona, že je bledý a udělali KO.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
19.9.13 20:39

Kluk byl v téhle době taky anemický. Nejdřív jsme na radu doktorky upravili stravu, ale hodnoty železa pořád klesaly. Tak mu dala kapky maltofer. Měla jsem strach, že je nebude chtít, ale strašně mu chutnaly :) stačila jedna lahvicka a hodnoty se dostaly do normálu.

@kotýsek píše:

Doktorce se na prohlídce zdál bledý, tak ho poslala na krev. Mně přišel normální :)

• Citovat
  • Upravit
497
19.9.13 20:42

Jj, my měli taky Maltofer a dlouho, snad půl roku a bez problémů. :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
19.9.13 20:45

No ono např. syn odmítá jakýkoliv maso, takže i tady může být zakopaný pes u nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3392
19.9.13 20:46

@Navli tak mu ho rozmixuj do omáčky a nebo polévky. To by poznal, že je v tom maso?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2452
19.9.13 20:48

@honzátko.x děkuji za info. Malej ma jeden zoubek proriznuty a druhy asi půlku vylezou..:-) roztomilé..
Tak se budu snažit mu to dávat..ale je to boj teda chudák..a vy jste to dávala třeba do čaje ci jen na lžičku a pak zabumbat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
19.9.13 20:50
@honzátko.x píše:
@Navli tak mu ho rozmixuj do omáčky a nebo polévky. To by poznal, že je v tom maso?

Jo ani prd… maso zkouším v různých podobách - mixlé v polévce, v omáčce, kousky malé, velké, měkčí, tvrdší… prostě jak mu dám maso vyplije, jak podruhý už odmítne celý jídlo a protože je s jídle po rotavirech na štíru - dává se mi 4 měs. do kupy - tři měs. před tím se vrátil k plnému kojení nemám odvahu mu to dávat víc jak na konci jídla, aby snědl aspoň něco… Snad tomu někdy přijde na chuť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí