Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky, chtěla jsem se zeptat, jestli tu máte některá zkušenost s léčbou anémie u kojence 3m., který byl o 2měs. dříve narozený…Od doktorky máme železo v kapičkách, už sme vyzkoušeli aktiferin, maltofer a po obojím, zácpa, křeče, prdy..kamarádka mi doporučila homeopatku a ta mi doporučila tkáňové soli ferrum phosforicum a cuprum…tak se chci optat, jestli ste tu některá taky měla nedonošeňátko s anémií, která se upravila po léčbě těmito solemi.
Klasická doktorka, když sem jí to říkala, jestli to můžu zkusit, tak řekla, že už to nějaké maminky zkoušeli a nemělo to vliv, ale zkusit to můžu a homeopatka s tím má zase dobré zkušenosti a železo v těch kapičkách by zase vůbec nedávala, že se špatně vstřebává…
Děkuji za každý názor, radu…
Ahoj, naprosto uzasny je Ferrogreen Plus- je CISTE PRIRODNI, presto maji povinnost na nalepku napsat, ze muzou deti az od 3 let (je to tak u vseho, co je alternativni), velmi vtipne na tom je, ze Aktiferin, hnus hnusu- naopak ciste chemickyho slozeni, se cpe detem od narozeni…Aktiferin ma spoustu vedlejsi ucinku- hlavne zacpu a navazuje se pomalu do krve, protoze je to chemie a telo ji neumi prijmout rychleji, musi se pit az pul roku!, u ferrogreenu staci jedna mala lahvicka a bez vedlejsich ucinku. Koukni sem na diskuze. Ale bohuzel ho uz nejakou dobu nemohu na netu vubec sehnat, chtela jsem ho jen tak jednou rocne dat cele nasi rodince (ma v sobe i mineralni latky) a mela jsem s nim vynikajici zkusenost, kdyz mela dcera malo zeleza v peti letech. Tak nevim, proc uz se u nas neprodava ci co…
tkanove soli jsem mela jednou taky, nevim ale jestli se muzou dat miminku.
Zkus se na ty tkanove soli zeptat primo vyrobce- tady jsem je kupovala ja.
http://www.tkanove-soli.cz/
Nemám s homeopatiky dobré zkušenosti, vyzkoušet je sice můžeš, ale kapky bych si osobně přestat brát nedovolila…
@Tute Presne tak, anemie byva casta, a to i u donosenych deti az do veku tri let- mam v rodine nekolik doktoru- chirurg, detska, a potvrdili vsichni. Dokonce doporucovali, ze by se mel udelat u ditete jen tak pro kontrolu jednou za rok rychlotest z kapky krve z prstu (nektere detske dr tento pristroj uz maji), protoze zelezo je dost dulezity.
Že anémie u nedonošenců bývá vím, máme toho spousta spojeného s nezralostí..
..Nevia děkuji za tip, jinak aktiferin jestě dobrý, ale v maltoferu jsou parabeny
…sole už mám doma z této lékárny http://zeleny-andel.cz/.
Tute, to doufám, že nás nečeká
…
@Tute a delali testy na alergii na lepek? Kamaradka ma celiakii a leta se nevedelo, proc porad nema zelezo, nechutenstvi taky mela atd… jinak verim naprosto svymu chytrymu stryckovi chirurgovi, tete detske dr i kamosum z farmacie- kdyz jsem to resila, vsichni se shodli, ze aktiferin je chemie zpusobujici zacpu a krece, a vstrebava se naopak spatne- proc by se jinak musel brat pul roku, kdezto ferogreen, co mi doporucili, je bez vedlejsich ucinku a zelezo po 2-3 tydnech v norme. Mam pocit, ze je v nem kys listova prirodni taky… Vyzkouseno osobne. Samozrejme, ze lekari predepisuji aktiferin, proc by meli predepisovat prirodni pripravky
Ta kamaradka musi doplnovat zelezo kvuli celiakii prakticky porad, no a s aktiferinem trpela jak zvire, porad zacpa a bolesti, az kdyz presla na ferrogreen, tak uleva. Ale nechci ti nic cpat
jen z logiky veci- dam vzdy prednost prirodnimu pripravku, pokud plni ucel, nez chemii. ![]()
Tady jen pro info vykopirovano z netu:
Ferrogreen sirup 170 ml
Zelené ŽELEZO - Ferrogreen je unikátní bylinný extrakt s vysokým obsahem lehce vstřebatelného organického železa. S obsahem stopových prvků minerálů a vitamínů ze šťáv ŘEŘICHY, KOPŘIVY A ŠPENÁTU.
Neobsahuje konzervanty, barviva ani lepek.
Je doporučen všem těm, kteří pro své fyziologické vlastnosti mají zapotřebí většího přísunu železa, jako anemici, ženy v těhotenství a během kojení, děti ve vývoji a lidé v pokročilém věku.
Způsob užívání: Běžně se užívá jedna polévková lžíce denně před hlavním jídlem (7,5 ml).
Nutriční hodnoty:
Průměrný obsah na 100ml dávka 7,5ml DDD% Železo 86,6 mg 6,5 mg 47 %
Mangan 29,8 mg 2,2 mg 44 %
Vitamín C 637 mg 48 mg 80 %
Vitamín B12 8,9 µg 0.65 µg 65 %
Kys. listová B9 1,19 mg 90 µg 45 %
Kopřiva e. f. 0,13 g 9,5 mg Řeřicha e. f. 0,9 g 68 mg
A ten ferrogreen můžou tedy i malé děti, kojenci??Co ta tvoje dětská mudra na to??