Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Pěkné pondělí holky, začínám byt zoufala večer kolem sedme Anežku nachystame do postylky ze bude noční spinkani. Takze prebaleni, umyti, mazleni, převlečení do pyžamka a kojeni. Bohuzel uz 4noc nemuze zabrat hned, zabere az po 2-3hod.
prosim o nějakou radu.
Kolik Anežce je? Asi bych ji dávala spát pozdějc, pokud ráno nemusí vstávat
Oba kluci usinaji az kolem deváté. Tak jsem tomu přizpůsobila režim
možná není unavená
Přidávám se k ostatním, zkusila bych dát spát později. Zvlášť teď, když je dlouho světlo, se nechce nikomu brzo spát.
Moje dite chodi spat nejdřív v devet, spis i v deset, prijde mi to normalnejsi nez v sedm
A to i kdyz byla mimino, v sedm by mi nikdy neusla a byla vzhůru jak tvoje dalsi dve, tri hodiny.
S nasi 5m Anezkou je to uz 14 dni to same… byla zvykla na rezim - koupel, prso a do postylky… bud hned usla a nebo se jeste koukala, povidala a pak usla sama… posledni dobou je rev jen co se priblizime do loznice
@Jannetta píše:
Pěkné pondělí holky, začínám byt zoufala večer kolem sedme Anežku nachystame do postylky ze bude noční spinkani. Takze prebaleni, umyti, mazleni, převlečení do pyžamka a kojeni. Bohuzel uz 4noc nemuze zabrat hned, zabere az po 2-3hod.prosim o nějakou radu.
Prostě a jednoduše se jí nechce spinkat. Buď budete čekat než usne ty 2-3 hodinky, nebo jí dáte spát, až bude chtít.
Já mám dvě holky 10 a 2,5 let a teď jelikož jsou prázdniny, tak jdeme všechny tři spát, až se nám chce a vstáváme také až se nám chce.
Takže je to jen na vás, jak se rozhodnete, buď poslechnete rozum, který vám říká, že by měla spát v tolik, protože by tak měla jít spát a nebo poslechnete intuici, která už vám řekne, co je přirozené.
Posunula bych uspávání. U nás se uspává teď. I tak s řevem, ale v deset už je zas přetažená. Dřív jak v devět zvládá malá usínat jen v zimě, když je brzo tma. Jak je dýl světlo je problém.
Čtvrtou noc? Mně kluci usínají místo v osm až kolem půlnoci už od května. ![]()
Edit: uspávání už jsem posunula, ale bylo mi to prd platné.
Dekuji holky, zkusím tedy posunout spani…dnesni noc jsem si ji dala do postele a po hodině kdy dundala prs usla…ale zase kazdou hodinu byla v noci v zhuru ![]()