Angína a antibiotika

Anonymní
27.5.25 23:54

Angína a antibiotika, lekar

Ahoj. Zase mam anginu. Jednou jsem mela takovou hnusnou kdy mi nezabraly atb a skoncila jsem v nemocnici, to me ale potom uz v krku strasne bolelo a mela jsem vysoky neustupujici horecky tak mi dali kapacky a uleva to byla nadherna do vecera.
Potom jsem mela dalsi anginu a normalne atb zabraly za par dni.
No a ted mam uz 14 dni bolest v krku, jsem unavena jako blazen, mam tam cepy ale jinak krok toho ze jsem unavena a trosku me boli v krku nic vic. Z toho od patku mam atb a furt je mi tak divne, slabo, cepy neustoupily a furt me trochu boli ta jedna strana v krku. Vlastne necitim asi zadnou zmenu. Dr. mi rekla ze mam pockat do ctvrtka, stery delala a pry normalni streptokok a zvyseny pocet bilych krvinek, proste angina, penicilin a ze by mely zabrat jinak mam prijit ve ctvrtek.
Ale ja vim ze normalne mi zaberou do tri dnu a tohle je vopruz, uz nemam energii, boli me zaludek, chci se uzdravit, musim uz fungovat. Momentalne bych neustale jen spala. Hlavne nechci cekat zase nez to nepujde zastavit jako minule, to mi taky bylo jen 14 dni divne a jen me bolelo v krku, sice o dost vic nez ted ale a pak bum horecky a neslo to zastavit ani dvema druhy antibiotik.
Holky šly by jste hned zitra nebo ten den jeste pockaly? Osobne si myslim ze by se ten stav uz min. v pondeli zlepsil. Je mi divny ze normalne mi zaberou opravdu do 2-3 dnu je mi fajn.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22894
28.5.25 06:26

Já mám k tomuto už respekt. Manžel pár let zpět přecházel bolest v krku a když došel k doktorce, rovnou ho poslala do nemocnice, kde ho ještě ten den operovali a odebírali mandli. Pár dní si tam polezel :roll:
Mě pomáhají antibiotika třeba od 3.dne, ale ty streptokoky můžou být už na určitý druh rezistentní, hlavně pokud jsi měla třeba nedávno vícero antibiotik, možná bude chtít brát silnější, než penicilin.. asi bych zavolala a poradila se, jestli se mám přijít ukázat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
28.5.25 08:48

Ahoj, mám zkušenost s angínama, že když se angína vrátí znova krátce po dobráni antibiotik, že napodruhé nebo napotřetí už antibiotika dobře nezabírají a angína se vleče. Prvně jsem se taky divila, a furt chodila na kontroly, že to není normální, ale doktorka říkala, že to normální je a že klidně pocit zlepšení může pak být až po týdnu nebo po dobrání celého balení. Pokud nemáš horečku, vydržela bych do zítřka. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí