Nezralé granulocyty v krvi. Co to znamená?

Anonymní
26.5.25 18:39

nezralé granulocyty v krvi - strach

Ahoj holky,

nechala jsem si udělat krevní obraz (zákl. + diferenciál), jelikož se v poslední době necítím dobře. Malátnost, občasné motání hlavy, pískání v uších. Všechny krevní hodnoty byly v normě, ale všimla jsem si tam kategorie,,nezralé granulocyty". Měla jsem je též v referenčním rozmezí, ale spíš mě znepokojilo, že něco takového v krvi mám. Četla jsem, že by se v ideálním případě vůbec neměly v krvi vyskytovat, ale proč pak ten referenční rámec? Nerozumím tomu.. Je to prosím někdo s podobnou zkušeností? Nebo někdo, kdo se v této problematice vyzná? Je normální mít nezralé granulocyty do určitého množství v krvi? :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1239
26.5.25 19:03

Máš zbytečný strach. To, že se standardně v krvi nevyskytují, se s referenčními mezemi nijak nevylučuje. Navíc zrovna u tohoto jsou ty meze tak nízké, si predstav, kolika procentům krve to tak odpovídá. Srovnej si to např. s HCG, crp… Fyziologické množství v krvi je zanedbatelné s výšinami, jakých mohou dosáhnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1813
26.5.25 19:18
@Catalinn píše: Více

To je teda odpověď:-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42207
26.5.25 19:58

Pravdivá. Malé množství se prostě v krvi vyskytuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1813
26.5.25 20:05
@Havlova píše: Více

„To, že se standardně v krvi nevyskytují, se s referenčními mezemi nijak nevylučuje. Navíc zrovna u tohoto jsou ty meze tak nízké, si predstav, kolika procentům krve to tak odpovídá. Srovnej si to např. s HCG, crp…“

Za mě víc zmatené tohle být nemohlo…a je uvedeno naprosto zbytečně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí