Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Máš zbytečný strach. To, že se standardně v krvi nevyskytují, se s referenčními mezemi nijak nevylučuje. Navíc zrovna u tohoto jsou ty meze tak nízké, si predstav, kolika procentům krve to tak odpovídá. Srovnej si to např. s HCG, crp… Fyziologické množství v krvi je zanedbatelné s výšinami, jakých mohou dosáhnout.
@Havlova píše: Více
„To, že se standardně v krvi nevyskytují, se s referenčními mezemi nijak nevylučuje. Navíc zrovna u tohoto jsou ty meze tak nízké, si predstav, kolika procentům krve to tak odpovídá. Srovnej si to např. s HCG, crp…“
Za mě víc zmatené tohle být nemohlo…a je uvedeno naprosto zbytečně…
Ahoj holky,
nechala jsem si udělat krevní obraz (zákl. + diferenciál), jelikož se v poslední době necítím dobře. Malátnost, občasné motání hlavy, pískání v uších. Všechny krevní hodnoty byly v normě, ale všimla jsem si tam kategorie,,nezralé granulocyty". Měla jsem je též v referenčním rozmezí, ale spíš mě znepokojilo, že něco takového v krvi mám. Četla jsem, že by se v ideálním případě vůbec neměly v krvi vyskytovat, ale proč pak ten referenční rámec? Nerozumím tomu.. Je to prosím někdo s podobnou zkušeností? Nebo někdo, kdo se v této problematice vyzná? Je normální mít nezralé granulocyty do určitého množství v krvi?