Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravím holky mám tu nějakou pedikérku co by poradila prosím, nemam tušení co to je a co s tím ![]()
Mam to už delší dobu a vždy se to začne zlepšovat a najednou zase zhorší. Jsem už z toho nešťastná ale k doktorovi jít nechci bojim se že dojde na stržení celého nehtu ![]()
Šla bych s tím k lékaři. Akutni to není, takže bez tvého souhlasu ti stejně nehet na místě rozhodně strhávat nebudou.
@Terinn_a727 píše: Více
běž s tím na kožní, strhávání nehtů se dnes už moc neprovozuje, pokud nemáš úraz, plíseň se dá léčit léčivými laky na předpis nebo tabletami ústně užívanými
@stinga dobře děkuji moc za radu mam nějakou vodičku z lékárny ale i po lehkém upravení povrchu pilníkem jak píšou a naneseni to nic neudělalo ![]()
ta léčba musí být dlouhodobá, a ty vodičky, co se dají volně koupit, jsou slabota,
kožní doktorka ti předepíše buď lak, který se dává každý den nebo takový, co se dává 2× týdně, ale před tím se musí nehet ošmirglovat,
trvá to několik měsíců, klidně 6-7 měsíců, než se to vyléčí, protože ten nehet, co je už poškozený, zůstane poškozený napořád - jedná se o to, aby se plíseň nedělala na nově vyrůstajícím nehtu,
a kdyby to nepomohlo, tak jsou léky na předpis, ale jsou dost agresivní na játra, takže při užívání se chodí na krev na jaterní testy
Ten nehet musí odrůst, to už ti nezmizí, trvá to i rok. Já mám od doktora doporučení měsíc mazat, nejen nehet, ale i dole, odkud vyrůstá, pak měsíc pauza, měsíc mazat atd. až do zhojení. Desinfikovat boty, nosit na střídačku, měnit často ponožky.
Já se toho zbavila koupelema v jablečným octu a nehet pak odrostl. A je to na delší dobu jak nehet postupně odrůstá. Nic se nestrhává, nepomáhá to, potřebuješ se zbavit plísně a to zejména v lůžku nehtu.