Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
No tak se asi špatně utres jinak nevím…zkus používat vlhčený toaletní papír nebo si porid nějaké bidetove prkenko ![]()
A možná bys přecejen měla navštívit proktologickou poradnu. Kde jinde bys chtěla řešit intimní choulostivý problém než u lékaře?
A nemáš problém třeba se změnou konzistence? Jestli je stolice tužší, můžeš mít málo vlákniny/hydratace a může se pak hůře utírat 🤷🏼♀️ jiný důvod mě nenapadá
@tynkkka tuhá stolice většinou vyjde tak že se zadek ani neumaze…nejhorší je taková konzistence jako změkle máslo nebo modelína…to utiras utiras a pořád tam trochu je…mám letité zkušenosti z prace na LDNce…
@Vladusxx no tak myslela jsem spíš obecně změna konzistence, to je jedno jaká..jojo, už taky nějaké ty zadky utrela, když jsem byla v přímé péči ☺️
@tynkkka No, možná ses strefila..jsem v poslední době dost vystresovaná a všímám si, že mám trošku jinou konzistenci stolice, občas je dost tvrdá a občas naopak taková měkčí, což by možná mohla být příčina..
![]()
Určitě užívej ten vlhčený papír a pokud máš možnost se pak osprchovat, tak se osprchuj. Osobně by mi tedy utření suchým papírem nestačilo.
Je to až v poslední době? nejsi po porodu? napadla mě inkontinence stolice…
Můžeš zkusit psylium. Pokleslé pánevní dno a rektokéla může trápit i mladou holku, která nerodila.
Hemeroidy nebo výčnělek z trhliny? Nenahmatáš si na konečníku výčnělek? Doporučení: Vlhčený ubrousky, častá sprcha a dostatek pitného režimu.
Milé ženy,
omlouvám se za trošku nechutné téma, ale nevím, s kým to řešit/na koho se obrátit.
řešila bych to v případě, že by toho bylo větší množství a nepomáhala by sprcha/další dotření..
V poslední době se mi stává, že mám po stolici na kalhotkách hnědý proužek..
Po použití WC se vždy důkladně utřu, jako jsem to dělala celý život, ale přesto se trošička dostane na kalhotky..
Nestává se mi to pouze v případě, že se jdu po použití toalety umýt, nebo se utírám tak důkladně, že mám z toho odřené pozadí.
Není to tak, že bych špinila celý den - když si toho všimnu, tak se pořádně dotřu a po zbytek dne se mi to už nestane..
Stává se někomu něco podobného? Zjistily jste příčinu? Napadlo mě, že bych mohla mít třeba hemeroidy, ale těžko říct, jestli se to třeba takto projevuje..
k lékaři se mi s tím opravdu nechce, je to dost choulostivý problém..
PS: nejsem po porodu, jsem mladá a děti ještě nemám..