Špinění (troška stolice) v kalhotkách, co s tím?

Anonymní
26.5.25 10:22

špinění (troška stolice) v kalhotkách

Milé ženy,

omlouvám se za trošku nechutné téma, ale nevím, s kým to řešit/na koho se obrátit.
V poslední době se mi stává, že mám po stolici na kalhotkách hnědý proužek..
Po použití WC se vždy důkladně utřu, jako jsem to dělala celý život, ale přesto se trošička dostane na kalhotky..
Nestává se mi to pouze v případě, že se jdu po použití toalety umýt, nebo se utírám tak důkladně, že mám z toho odřené pozadí.
Není to tak, že bych špinila celý den - když si toho všimnu, tak se pořádně dotřu a po zbytek dne se mi to už nestane..
Stává se někomu něco podobného? Zjistily jste příčinu? Napadlo mě, že bych mohla mít třeba hemeroidy, ale těžko říct, jestli se to třeba takto projevuje.. :think:
k lékaři se mi s tím opravdu nechce, je to dost choulostivý problém.. :oops: řešila bych to v případě, že by toho bylo větší množství a nepomáhala by sprcha/další dotření..
PS: nejsem po porodu, jsem mladá a děti ještě nemám..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11866
26.5.25 10:38

No tak se asi špatně utres jinak nevím…zkus používat vlhčený toaletní papír nebo si porid nějaké bidetove prkenko :nevim:
A možná bys přecejen měla navštívit proktologickou poradnu. Kde jinde bys chtěla řešit intimní choulostivý problém než u lékaře?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
26.5.25 11:41

A nemáš problém třeba se změnou konzistence? Jestli je stolice tužší, můžeš mít málo vlákniny/hydratace a může se pak hůře utírat 🤷🏼‍♀️ jiný důvod mě nenapadá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11866
26.5.25 11:48

@tynkkka tuhá stolice většinou vyjde tak že se zadek ani neumaze…nejhorší je taková konzistence jako změkle máslo nebo modelína…to utiras utiras a pořád tam trochu je…mám letité zkušenosti z prace na LDNce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
26.5.25 11:56

@Vladusxx no tak myslela jsem spíš obecně změna konzistence, to je jedno jaká..jojo, už taky nějaké ty zadky utrela, když jsem byla v přímé péči ☺️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.5.25 12:09

@tynkkka No, možná ses strefila..jsem v poslední době dost vystresovaná a všímám si, že mám trošku jinou konzistenci stolice, občas je dost tvrdá a občas naopak taková měkčí, což by možná mohla být příčina.. :think: :)

• Citovat
  • Upravit
Asta135
26.5.25 12:45

Určitě užívej ten vlhčený papír a pokud máš možnost se pak osprchovat, tak se osprchuj. Osobně by mi tedy utření suchým papírem nestačilo.

• Citovat
  • Upravit
9293
26.5.25 14:10

Jak radí holky, používej vlhčený toaletní papír.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17441
26.5.25 14:46

Je to až v poslední době? nejsi po porodu? napadla mě inkontinence stolice…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2296
26.5.25 15:37

Můžeš zkusit psylium. Pokleslé pánevní dno a rektokéla může trápit i mladou holku, která nerodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
601
26.5.25 22:19

Hemeroidy nebo výčnělek z trhliny? Nenahmatáš si na konečníku výčnělek? Doporučení: Vlhčený ubrousky, častá sprcha a dostatek pitného režimu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí