Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, prosím o radu. Náš malý má angínu a od pondělí bere antibiotika Ospen 400. Nejdříve horečky odezněly, ale každý večer měl lehce zvýšenou teplotku. Jenže dnes již odpoledne a teď už má skoro 38. Máte nějakou zkušenost s vracejícími se horečkami? Bojím se, že ta ATB nezabírají. Za 9 dní odjíždíme na dovolenou a já se obávám, aby byl do té doby v pořádku:( Děkuji předem za případnou radu
To je divný…my jsme doma také s angínou, také bereme Ospen, ale 750 (synovi jsou čtyři roky) a ATB začal brát ve čtvrtek, to měl už druhý den teploty a v pátek večer už byl bez teplot…řekla bych, že ATB tvému dítku asi nezabírají ![]()
Malé píchali penicilín, až po 3 dnech byla bez teplot, ale už se jí nevrátily. Jestli by byla teplota i zítra, tak bych radši zašla za Dr.
V březnu měl syn angínu, stejná ATB a teplotu měl 5 dní skoro 40, vždy až v podvečer a až kolem 3 ráno se vypotil a pak celý den jakžtakž, v podvečer zase stejný scénář. Po dobrání byl úplně OK. Teď má angínu opět
, tak jsem zvědavá, jaký bude mít průbšh tahle.
Taky si myslím, že léky nezabírají. Teď měl 38,5, tak dostal čípek a snad to leze dolů. Uvidím ráno a asi raději zavolám doktorce.
A leky na snizovani teploty davas dal??
Kdysi mi dr mezi reci rikal, ze casto si pacienti mysli, ze kdyz dostanou na nemoc ATB, tak ze uz nemusi brat nic jineho a vsechno se tim vyresi, ale ze to tak samozrejme neni, teplotu je dal nutno srazet, dokud trva.
Jinak mne samotny se parkrat stalo, ze jsem dostala ATB a jeste skoro po tydnu brani se mi sice jakztakz ulevilo, ale zvys. teploty apod jsem mela porad. Ze treba az po tom tydnu a vic se dalo mluvit o uplne uleve.
Tak drzim palce, at odjedete.
My pred par dny prijeli, a malej mi taky hapruje (ryma, teplota), asi ze zmeny teplot venku. A to nas to ceka jeste v srpnu jednou (dovolena).
Horečky jsem srážela, jakmile přelezly 38. Do 38 se to dělat prý nemá. Takže v pondělí je ještě měl a pak už uterý a středa ne, protože měl jen lehce přes 37. Dnes měl opět 38,6, takže jsem hned nasadila čípek. Je mi právě divné, že už to bylo skoro OK a zase se to čtvrtý den vrátilo.
Ja myslim, ze to bude dobry, taky se mi to takhle stavalo, ze teplota litala a pak ze dne na den bylo po nemoci.
S tim srazenim mas pravdu, ale moje deti jsou pri teplotach tak schvaceny (a i me samotny staci 37,5 a lezu po ctyrech), ze kdyz se mi jich uz zzeli, tak srazim i tu zvysenou. Zrovna vcera hicoval, sotva koukal, pritom vys nez na 37,8 to nevylezlo… tak sirup dostal, zase nac ho trapit, jsem si rikala. Zatim je to u obou bez nasledku ![]()
Jojo, přesně tak to máme taky:) Posledně měl 37,8 a už padal, tak jsem mu hned nasadila panadol, nechtěla jsem ho trápit. Dělám to prostě pocitově.
Tak uvidím, ale bojím se bojím, aby se to netáhlo. Máme za sebou za posledních pár týdnů už dost trápení se zdravím, tak už snad stačí.
Podle mě to tedy dobrý není, mamka je zdr. sestra a antibiotika mají zabrat max do 3 dne, to už by měl být bez teplot, pokud zabraly den a vyskočily, je proti nim možná resistentní, to znamená, že je buď už měl v předchozích 3 měsících. Nebo jste je měli kdysi a nedobrali, nebo prostě je tam jiný kmen, než je angína. Zašla bych si k Dr. na CRP, zda to není tedy viróza, protože na tu antibiotika nezaberou. Ale třeba to oprvdu bude zítra dobrý.
Příspěvek upraven 26.07.12 v 22:45
A hlavně nevím kam jedete, ale s Ospenem se nesmí na slunce. Mohou neskočit červené skvrny, které už nikdy nezmizí.
Nene, budeme v Česku a nemá být nic moc, takže slunce ani nehrozí:)
Kačko, ráno hned zajdu k doktorce, taky se mi to už nezdá. Antibiotika má poprvé (je mu 13 měsíců), takže to spíš nebude jen angína…uvidíme…