Neštovice průběh

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
8283
25.7.12 20:20

Neštovice průběh

Tak dlouho jsem čekala až syn bude mít neštovice a bála jsem se jestli je vůbec poznám :mrgreen:
poznala, už je máme 3 dnem, a chci se zeptat, dětská dr nám řekla, mazat 14 dní nechodit ven a 14 dní nekoupat, teda jak to vydržíme opravdu nevím, je toto opravdu nutné? tvrdila nám pokud budeme chodit ven můžeme z toho dostat zápl mozkových blan, je to pravda?
ještě jedna věc, manžel ještě neštovice neměl, ochráním ho tím že ho od syna pošlu pryč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2575
25.7.12 20:23

Naše malá měla neštovice teď nedávno. Podle toho, co vím já, tak mazat ano, nekoupat, pouze sprchovat, nechodit na sluníčko a co se týče manžela - nejspíš je už pozdě, poněvadž neštovice jsou infekční i těsně předtím, než se vysypou a přenáší se i kýchnutím, tak nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
25.7.12 20:26

Sprchovat můžeme? mě právě řekla jen omývat žínkou ale to vůbec nejde sundat ten krém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
25.7.12 20:26

Ahoj, pokud už syn neštovice má, tak je asi zbytečné posílat manžela pryč. Dítko je infekční už pár dní před výsevem. Jinak my měli nedávno. Zákaz koupání je proto, že to začne mokvat /ale my sprchovali aspoň intimní místa a podpaží, tam neštovice neměl/, chození ven proto, že když bude dítko na slunku, bude mít viditelné skrvrny, tělo je oslabeno, průběh jakékoliv nemoci může být o dost těžší, navíc některá dítka mají právě komplikace ala zánět mozkových blan a pod… Určitě dodržet klidový režim…

Příspěvek upraven 25.07.12 v 20:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
25.7.12 20:28

@zanetka2712 ten krém nesundavej..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2575
25.7.12 20:29

@zanetka2712 no my používaly jen tekutý pudr a ten šel dolů docela dobře :nevim: A sprchovala jsem ji normálně, ale po dvou dnech od vysypání dostala horečky, takže jsme sprchovali až po horečkách, jen jsem jí otírala navlhčenou plínkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
25.7.12 20:31

Tak já myslela že ten starý krém sundat a nanést nový aspon tak jsem to dnes udělala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
25.7.12 20:34

Nevím, co používáš, my měli tekutý pudr, většina se sama během dne odrolila. Neumývala jsem to, naše dr říkala, že by to jinak mokvalo.. Prostě jsme pořád mazali, ono jak se ztratil pupen, ztratil se i pudr :mrgreen: jen ten blbinec byl první 2 dny všude, synátor to měl totiž fakt hodně vč vlasů, očních víček, uší a já nevim kde všude.. dokonce na jazyku a dásních :zed: tam jsme tedy samo nemazali ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5254
25.7.12 20:52

Máme právě teď, chlap je taky nejspíš neměl a děcká mu doporučila zajít ke svému doktorovi na krev, aby mu udělal test na protilátky.
Nekoupat v horké vodě, sprchovat se může. A infekční není, pokud už jsou pupínky zaschlé a jsou stroupky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
25.7.12 21:00
@elfans píše:
Máme právě teď, chlap je taky nejspíš neměl a děcká mu doporučila zajít ke svému doktorovi na krev, aby mu udělal test na protilátky.
Nekoupat v horké vodě, sprchovat se může. A infekční není, pokud už jsou pupínky zaschlé a jsou stroupky.

Ahoj můžu se zeptat zda manželovi ten test na protilátky udělali? Já ho chtěla udělat a doktorm mi řekl že mi to pojištovna prej neproplatí že je to dost drahá záležitost… :roll: Děkuju :) Zakladatelce se omlouvám :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
25.7.12 21:05

Taky by mě to zajímalo, v každém případě se hned nechá naočkovat i proti ostatním dětským nemocem, néměl totiž vůbec nic, to prý dělají na hygieně a stojí to asi 1000, říkala jsem mu to dřív, ted si myslím že toho lituje že tam nešel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3905
25.7.12 21:36

My jsme mazali vodockou betadyne, zlaty pudr, ten sel aspon vyprat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5254
25.7.12 21:38

@Minnnie Udělali, ale jeho doktor je rodinný známy. Taky prý říkal, že test je to drahý, ale nic po něm nechtěl, jde to přes pojišťovnu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
25.7.12 21:46
@elfans píše:
@Minnnie Udělali, ale jeho doktor je rodinný známy. Taky prý říkal, že test je to drahý, ale nic po něm nechtěl, jde to přes pojišťovnu. :nevim:

Děkuju, mě řekl že to pojištovna neproplatí (myslel asi že s tím jsou problémy… :nevim: ) :roll: Já jsem právě prodělala pásovej opar a ne neštovice tak jsem chtěla mít jistotu…Asi na něj nenápadně zaůtočím až to těhotenství bude v plánu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2575
25.7.12 21:49

@Minnnie pro těhotnou jsou nebezpečné právě v prvním a posledním trimestru, tak bys to asi měla nějak zaonačit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí