Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte holky, mlaý mi nad ránem začal zvracet. Všude, kde jsem se dívala, většinou radí léky i když je průjem a myslím, že ta Smecta, Hylak a pod jsou spíš od průjmu, což nemá, ani teplotu..
sice je to zatím banální problém, ale potřebovala bych znát váš názor.. Pokud nedostane tekutiny, tak je skoro v pohodě, posedává, ale neni nějak extra schvácený, ale jakmile mu něco dám hned ho to navaluje..a jde ven
Mám ho nechat být a nic nezkoušet třeba půl dne.. a nebo byste raději pořád dokola zkoušely..Něco podávat k pití…Jídlo teda si netroufám vůbec, spíš mi jde o to pití.. Vyzvrací a je v pohodě..
Jestli byste spíš podávaly, aby pil a nebo spíš ne, aby se uklidnil žaludek..
Byli jsme už dvakrát v nemocnici s rotaviry, tak mám už nerva, že bude zase odvodněný, ale tam možná byla chyba, že jsme pořád dokola zkoušeli a nenechali ho být nebo nevím..
Kolik je malému let…Jestli je starší doporučuju po lžičkách studenou pravou Cocacolu..uvidíš…k jídlu babán, piškoty rýži…mléko a mléčné výrobky neee…a ještě můžeš dát laktobacílky…když to bude trvat dýl a neuvidíš zlepšení tak k lékaři, hlavně aby nebyl dehydratovanej-bude mít suchý jazyk…
3,5.. ale spíš mi přijde, že něco snědl jak nemocný, protože normálně tady pochoduje, ne jak předtím případy, kdy byl opravdu mimo..
Jenom nesmí nic do pusy.. Tak jsem přemýšlela, jak dlouho tak může být třeba tak ještě do 3 hodiny nechat být a tak..
Spíš by mě zajímalo, jestli byste nechaly být a nebo pořád zkoušely, ale tomi přijde, že se pořád zkouší žaludek co vydrží..
Já bych to nechala tak do 12-13 hod a pak bych zkusila 1 lzicku tekutiny tak co 10 - 15 min. Pokud sam od sebe dal nezvraci nebo nema prujem a tedy se neodvodnuje, tak bych mu ten zaludek nechala trochu zklidnit. Stani
Dravím, my něco takového doma měli asi před měsícem u staršího syna. prošli si tím teda oba ale u staršího to byl větší probléém. po týdnu už jsem myslela že pojedeme do nemocnice ale nakonec se to zlepšilo. dávali jsme na pití vodu s černým čajem to moc nechtěl ale občas vypil…párkrát za den lžičku coca coly (podle toho jak máš starého prcka mám řekl dr. až od dvou let).zkoušela jsem jontový nápoj od Hipp (přesně nevím jak se to jmenuje našla jsem to někde tady na emiminu) to nechtěl vůbec ale mladšímu synovi to chutnalo a tomu to pěkně zastavilo průjem. nejvíc nám asi pomohly (a pomáhá do teď když má bolavé bříško) homeopatika nux vomica 9ch. nedávno jsem je zkoušela i já když mi bylo zle od žaludku a byla jsem překvapená jak rychle se mi udělalo dobře:) přeju hodně štěstí ať je brzo fit
častý zvracení máme doma na denním pořádku vím jak je to hrozný ![]()
Jo a nejdou z něho zvratky -jakože jídlo a tak, ale jenom žluté štávy..
Mamka i říkala, žae může bý i překyselený žaludek..
@kvaček Asi bych taky nechal chvilku odpočitnout. Ale pokud už mu budeš něco podávat, tak vychlazené z ledničky a opravdu jen malý doušek! Stačí tak jeden ml, tím se ten žaludek trošku podchladí a nebude se tak zvedat
Ale nejdřív bych zkusila spíš oslazený černýčaj než kolu ![]()
Pokud je jinak v pohodě, nech ho být, zkus po poledni a uvidíš. Klidně oslazený čaj, nemusí být černý, cola se taky radí, že zklidní (v těhu jsem žila na cole a suchých rohlíkách, tak na tom něco bude
). Jinak někdo tu zmiňoval ORS Hipp tuším, taky jde, jinak je i Kulíšek s extraktem ze zázvoru na uklidnění žaludku - dětem ty rehydratační roztoky moc nejedou (pokud, tak podávej velmi studený), ale kamarádce pomohl na poopičí stav ![]()
Meli jsme nedavno stejny problem, na pohotovosti nam doporucila ledovy slazeny cerny caj po lzickach (klidne s kousky ledu), kazdych 15 minut lzicku, dve, pak za 2-3 hodiny zkusit i trochu napit toho caje…
urcite nam nedoporucila colu, ani nic jinyho, jen ten caj a pomohlo to
Holky děkuji za rady..Ono někdy je to banalita, ale třeba jsem si uvědomila, že jsem dávala teplý čaj a vlastně to mu spíš přitížilo..
Je lepší se raději zeptat..Ta cola je jeno n auklidnění pár ližek ne na pití.. to mi řekli i v nemocnici..že to obsahuje nějakou složku nebo co.
Já bych zkusila probiotika, upraví to střevní mikrofloru, zrovna nedávno jsem je dala mému tříletému synovi, ale při průjmu, a zabraly, dala jsem tyto http://www.lekarna.cz/…s-ic-cps-10/
Zeměžluč žaludek spolehlivě uklidní. Dá se koupit ve formě čaje nebo kapek, ze kterých pak ten čaj připravíš. Koukni na http://www.dedekkorenar.cz/…smes-p2.html
Je to pekelně hořké, ale pomáhá. Čaj koupíš bez problému v lékarně, ty kapky spíš v nějakých specializovaných obchodech. Ať je mu brzy líp.
Jak píšou holky studený černý čaj slazený nejlépe glukopurem a lepší je když je z ledničky. CocaCola se taky běžně doporučuje, ale měla by být vybublaná (co vím).
Já tohle ale měla minulý týden osobně a vím, že mi teda nepomohl ani ten čaj ani cola. Když jsem si dala cokoliv k pití tak to šlo hned ven a to jsem to srkala průběžně po doušcích co 15min. K večeru se to zlepšovalo a nějaké tekutiny jsem do sebe dostala. Čistou vodu jsem pak v sobě i udržela. Měla jsem ji chlazenou ledem. Čaj už jsem si nechtěla dávat.
Nějaké ty tekutiny být podle mě musí, zvlášť když je takové teplo.
A omlouvám se za nechutný popis - ale ten vyblitý sladký čaj mě aspoň nedráždil, prostě jakoby zneutralizoval ty žaludeční šťávy.