Hnis v očičkách

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
492
23.7.12 16:18

Hnis v očičkách

Ahoj maminy,
chtěla jsem se zeptat, můj maličký má měsíc, a od včera od večera, pokaždý když se probudí, tak má očička zalepená takovým jako hnisem. Náš pediatr má teď dovolenou a na záskok nemám telefon. Myslíte, že mu mám vytírat třeba borovou vodou, nebo něčím jiným, nebo raději zítra zajít za zastupující doktorkou? Asi to nebude nic vážného, ale stejně jsem z toho vyplašená…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
919
23.7.12 16:21

Já měla u prvního syna to samé.
Vytírali jsme borovou vodou a od očního lékaře jsme dostali mastičku(bohužel nevím název).
Zkus jít rovnou k očnímu, minimálně radu ti dá určitě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Imane
23.7.12 16:23

Nám doktorka poradila normálně 3krát denně kapku Ophtalmo-Septonexu (snad se to tak píše :) )

• Citovat
  • Upravit
284
23.7.12 16:26

My měli hnis v očičku už z porodnice a dr.na očním nám doporučila totohttp://www.lekarna.cz/ocuflash-gtt-2×10ml/je to na přírodní bázi a opravdu teď je nám 7 měsíců a koupila jsem to opět když se potápíme na plavču měl po ránu hnis a je to pryč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
23.7.12 16:27

Nase mala to mela take, na radu mudry jsme kapali opthalmoseptonex a na stridacku jeste Kanamycin. Nic moc ale nezabiralo, Mudra rekla, ze obvykle do 3 mesicu se to ztrati a taky mela pravdu. Par dnu pred 3.mesicem jako kdyz utne, z niceho nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
23.7.12 16:28

Borová voda se do očí používat nemá. Zkusila bych Ophtalmo-Septonex nebo ten Ocuflash. Pak už jedině k MUDr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
492
23.7.12 16:38

Děkuji za rady! A z čeho to je, nevíte? A dneska celý den spí strašně neklidně, vždy tak po pěti minutách se vzbudí a je jako naštvaný že nemůže spát, ale nepláče, myslíte že to je z toho? Nebo to je náhoda, že se to tak sešlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
23.7.12 16:46

Dcera to měla už od porodu doktorka nám napsala fucithalmic pak ophthalmo-septonex a tobrex a na konec omisan baby ten se prodává bez receptu, ale nepomohlo nic už sem myslela, že nás čeká čištění kanálků, ale na 3 měsíci to zmizelo samo. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
23.7.12 18:07

Taky to měl malý, hned po porodu a bylo to z důvodu, že měl celou dobu otevřené očička, takže plodová voda mu tam vlezla, hned v porodnici jsem dostala framykoin mast a bylo to pak dobrý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
23.7.12 18:08

My vytírali borovou vodou a nejlépe zabral ocu flash. já mám super doktorku, nehnala nás na protáhnutí kanálků, což mi přijde děs, ale říkala, žeto většinou do 8 měsíce zmizí, zrak to nijak neohrožuje a zmizelo to úplně začátkem 7 měsíce nebo chvilku předtím. Ty ocu flash můžeš používat i na vytření očiček, fakt je doporučuji :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Samurka
23.7.12 18:12

Potvrzuji, že jsme taky u druhého dítěte měli stejný problém, mazali jsme, kapali, masírovali, hlavně jsme se rezolutně bránili jakýmkoliv zákrokům, pročisťování apod., protože stařičký oční lékař a prababičky - matky kupy dětí utěšovali, že to přejde, že opravdu jen špatně fungují kanálky a opravdu - po třech měsících to opravdu zmizelo samo ;)
Kamarádka měla stejný problém u prvorozeného a prošla několik klinik s pročišťováním jehlou apod.

• Citovat
  • Upravit
65
23.7.12 18:30

@helenkka Uplne souhlasim, nepruchodne slzne kanalky. Rychle prostouchnuti u ocare, pak 5 dnu antibiotikove kapicky a vse bylo hned v poradku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
492
24.7.12 08:48

A ještě hlopupý dotaz, včera jsem teda koupila ten Ophthalmo-Septonex a snažím se malýmu kapat, ale on jakmile uvidí něco tak blízko u oka, tak ho prostě zavře a hrozně sebou mlátí, tak mu to kapu do koutku a on to pak částečně vmrká ale ne celou kapičku… tak jestli nemáte nějaký trik jak mu to tam vkápnout celý?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí