Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
chci se optat, zda některá z vás nemá dítě závislé taky na kávě! Moje roční dcera vysloveně hledá po bytě hrnečky - je schopná pro ně vylézt i na stůl, aby našla kávu. Když náhodou zapomeneme někde hrnek nebo naše slavná babička je má všude, tak se se mnou malá dost pere!
doktorka mi řekla, že malé dítě nemůže na kávu navyknout, ale mě už přijde, že se to u nás stalo. Nemůže se malé něco stát - zdravotně? Mamky poraďte mi, jak jí to bez násilí odnaučit. Díky
Nechápu, ona to kafe pije?
nebo jak? Jak ji odnaučit závislosti? No tak nemít před ní hrnečky kávy.
To není problém, ne? Nejde spíš po všech hrnečkách?
Ano dopiji i zbytecky, ale pouze kafe! čaje se vůbec nedotkne.ona už vyleze snad všude a hádej se se senilni babou aby si po sobě hrnky uklizela.
Tak uvař meltu nebo caro, naš malý 4 roky se po ní může utlouct.
Tak to bych se hádala, prostě hrnky hned umýt, pít kávu když spí. Jako nechat dítě pít kafe a ještě ji kupovat bezkofeinové, to už je trochu nad mé chápání ![]()
@zikado ćaro mi plive potvora
už nevím čím jí přečůrat aby přestala. melta je bez kofeinu take? nikdy jsem to nemela a nedelam?
Tak jedine hrnky sbirat
nebo nastrazit s carem treba, ty ji jako tu kavu davas pit???To myslim, ze ne ne? Podle me o zavislosti nemuze byt rec, spise detska hra ![]()
Dávej jí meltu, moje malá taky miluje „kafe“ a ráno je to to první, co vyžaduje. Nemá ani tucha, že její raní káva je melta.
@monika32
přesně. A jestli je babička senilní a zapomíná je uklidit, tak stejně v roce musíš být dítěti pořád za prdelkou a není problém hrnek uklidit. Když se bude vtekat, tak ať. Náš malej se tak vzteká, když mu nedám mobil/kabel/ovladač… ![]()
Příspěvek upraven 21.07.12 v 18:14
@monika32 mi s mužem ok už jsme zvyklí si po sobě hned uklízet, ale bába nám pije krev…nebo spíš malička bábě kafe
já jí snad začnu do kafe sypat sůl a snad to přestane chutnat oboum
@jitule876 píše:
@zikado ćaro mi plive potvorauž nevím čím jí přečůrat aby přestala. melta je bez kofeinu take? nikdy jsem to nemela a nedelam?
Nezlob se na me, ale kdyz s tebou decko zameta takhle v jednom roce, co bude v peti?_ ![]()
@Nainuva píše:
@monika32přesně. A jestli je babička senilní a zapomíná je uklidit, tak stejně v roce musíš být dítěti pořád za prdelkou a není problém hrnek uklidit. Když se bude vtekat, tak ať. Náš malej se tak vzteká, když mu nedám mobil/kabel/ovladač…
Příspěvek upraven 21.07.12 v 18:14
Přesně tak, jako dát dítěti něco, co je pro něj špatné nechápu. jak píšeš, taky miluje kabely, zásuvky a rád by noťas, ale má smůlu. S babčou bych udělala fakt krátkej proces a pokud se do toho zakladatelce nechce, tak bych po ni holt každej hrnek chodila mejt, ale to já ne, buď by si babča hrnky myla, nebo by bylo zle ![]()
@jitule876 píše:
@monika32 mi s mužem ok už jsme zvyklí si po sobě hned uklízet, ale bába nám pije krev…nebo spíš malička bábě kafejá jí snad začnu do kafe sypat sůl a snad to přestane chutnat oboum
Tak to fakt rázně babče vysvětlit. A bez pardónů a jestli je líná to umejt ať je dává třebas na lednici/linku, kam prostě malá nikdy nevyleze