Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@jitule876 píše:
@Kallkapa ne! moje dcera kafe pit nebude a asi jsme dnes i vyresili diky jine rade tadyjestli ty bydlis doma s tchyni a delas ji sluhu a uklizis po ni tak prosim ale ja to delat nebudu! to se s ni radeji hadama a snazime se ji donutit deno denne aby neco delala!
@sophinka uz vas fakt nektere vidim jak jste celodenne dvou detem za zadkem a hlidate kazdy pohyb! nechodite na wc, nemyjete nadobi ani neuklizitenebudu nic delat za tchyni ktera ma mit dost rozumu po tom co vychovala tri deti
Ne s tchýni nebydlím a nikdy bych nebydlela. Na to mám dost rozumu i peněz aby k takové situaci nedošlo
. Ale co bych nesnesla když už bych s někým bydlela - mít poházené v bytě nádobí pod gaučem, pod skříní, pod bůhví čím - nežiji přece ve skvótu - takže ať by mi to dělal v bytě kdokoliv a nehodlal to uklidit uklidila bych to já. Přece se nebudu doma štítit - dítě nedítě. Když už by šlo o zdraví mého dítěte, tak je to bez váhání. Nejde o sloužení tchýní ale o bezpečnost dítěte, takže i kdybych se měla plazit co dvě hodiny po zemi a hledat hrnek ( i když nechápu proč bych to dělala, když je babča v jednom bytě a jasně vidím kdy pije kávu, neobtěžovalo by mě po každé kávě se zeptat „babi kde je hrnek? Dám ho do dřezu“. No prostě situace lze vyřešit, ale musela bys mít chuť jí řešit a né se k tomu stavět tak, že si něčí služka atd..Nejde o sloužení ale o tvé dítě, kterému ty máš zajistit bezpečné prostředí. Když to není možné z finančního hlediska, bydlet tak aby Vás neohrožovali věci někoho jiného, jde to aspoň tak, že budeš upravovat terén
. Tak ať melta chutná ![]()
@jitule876 píše:
@sophinkame prave kaka na nocniku a vetsi si hraje venku s muzem-takze o nich vim take
to je fuk.mi uz to vyresili nejspis diky rade maminky co s tim ma take zkusenosti
@jitule876 Představ si, že spousta matek není tak nezodpovědná jako ty a máme stále takhle malé děti pod dohledem. A fakt to není nic, zač bychom se měly stydět
Ty si hledáš výmluvy, ale prostě je to lenost a spusta výmluv. A fakt si představ, že pokud jdu na toaletu, fakt mám dítě zabezpečené, buď ho dám na chvilku do postýlky v obýváku či je připoutané v židličce… Nenechala bych ho tu samotného, na to mi na něm moc záleží.
@sophinka píše:jasně ale asi ji nehlídáš celý den, když zakládáš diskuzi, že roční dítě pije kafe tak často, že se bojíš závislosti
@Kallkapa píše:
Nejde o sloužení tchýní ale o bezpečnost dítěte, takže i kdybych se měla plazit co dvě hodiny po zemi a hledat hrnek ( i když nechápu proč bych to dělala, když je babča v jednom bytě a jasně vidím kdy pije kávu, neobtěžovalo by mě po každé kávě se zeptat „babi kde je hrnek? Dám ho do dřezu“. No prostě situace lze vyřešit, ale musela bys mít chuť jí řešit a né se k tomu stavět tak, že si něčí služka atd..Nejde o sloužení ale o tvé dítě, kterému ty máš zajistit bezpečné prostředí. Když to není možné z finančního hlediska, bydlet tak aby Vás neohrožovali věci někoho jiného, jde to aspoň tak, že budeš upravovat terén.
Přesně ![]()
Ten problém bych i docela pochopila, kdyby tchyně pila alkohol, čas od času do sebe potajmu někde hodila panáka, šup šup, aby to pokud možno nikdo neviděl a sklenky nechávala, kde jí upadnou… pak bych chápala, že je těžké je najít. Ale kafe se musí uvařit, nalít, vypít - v bytě se společnou kuchyní a obývákem (a s pokojem tchyně, do něhož děti téměř nechodí) opravdu nejsem schopná pochopit, že není možné hrnky uhlídat. ![]()
Tak jsem po pauze zase zavítala sem a koukám, že jsme se nějak nepohnuli ![]()
takže pořád dopíjí, jo? ![]()
@jitule876 píše:
ten dum je meho muze spolecne s jeho matkou a nenechame se vystrnadit. kdyby jsi cetla diskuzi od zacatku tak vis ze deti mam z prvniho manzelstvi a sem jsme privdany.ono obcas cost je fajn. mi nehodlame vrazet penize cizim kdyz muzeme davat do sveho a kdfy si poridim deti je snad ma vec. mi tu tchyni taky nechcem a to ji mam zbalit kufry nebo co? jednou cekam jeji vnouce tak se s ni hold budu nadale dohadovat ale zit tu budeme s muzem a detmi dale
Takže přednější je ušetřit prachy i za tuccenu, že nemáte svou domácnost a bezpečný prostředí pro děti? To teda fakt nechápu. Domek/byt po rodičích tu má každej druhej, jenže většinou tam jdeš bydlet jenom pokud je s druhou stranou jaksi domluva.
Já teda nevím, ale kdyby mi cuclo čerstvé kávy tak bych ještě řekla, jednu za čas hlt, ale jak zakladatelka psala, že někde staré hrnky s kávou pod gaučem a tak ![]()
Já nevím, já za tým zadkem v roce stála, protože my bydlíme na rodinném domě a prostě tady má děda různá ředidla, benzíny a prostě taky si to neumí uklidit, stane se někdy, že to nechá, ale prostě jsem malého nestupila z očí, když jsem to věděla, kdyžtak jsem to uklidila. Samozřejmě jsem mu řekla svoje, ale prostě stane se, člověk někde něco i sám nechá..
Třeba bych ještě poradila než jdeš na ten záchod, kdekoliv jinde, požádně prohlédnout místnost, kde dítě je..
Taky mám všechno doma zabezpečené na každém rohu chránič všude dětské pjistky na oknech, zarážky ve dveřích špinty v zásuvkach, dětská vrátka do kuchyně a stejně jsem kluka 3 roky neuhlídala. Zašla jsem si na záchod mylý vylezl na sedačku a strhnul dolu těžké starožitné hodiny, naštěstí ne na sebe. Nikdy by mne nenapadlo, že něco takoveho udělá, dřív si jich ani nevšimnul. I tohle se může stát a můžu ho hlídat od rána do večera a to jsem na to hlídání opravdu ras, takže bych zakladatelku neodsuzovala stát se může cokoliv a můžete být opatrné kolik chcete,
@jitule876 U syna to postupně přešlo samo. Teď je mu 2,5 a už ho kafe nechává celkem v klidu. Když ho piju tak si třeba přijde cůcnout ale už mu asi nechutná tak jako předtím.
@zikado píše:
I tohle se může stát a můžu ho hlídat od rána do večera a to jsem na to hlídání opravdu ras, takže bych zakladatelku neodsuzovala stát se může cokoliv a můžete být opatrné kolik chcete,
Ty jsi ale zřejmě nepročetla diskusi.
Tady nejde o to, že „se to může stát“ - jasně, že může. Kdykoli, cokoli, komukoli. Ale ne pravidelně, opakovaně… něco jako kdybys Ty řešila, jak nejlépe ošetřit klukovi modřiny, protože na něj opakovaně padají hodiny - místo abys přemýšlela, jak ty hodiny zabezpečit, aby nespadly.
Zakladatelka nechce uklízet po tchyni, takže raději řeší, jak odvyknout dítě kávě. Což je scestné. ![]()
@BohunkaP Už nic zabezpečovat nemusím jsou na maděru koupili jsme plastove. Pochopila jsem to tak, že se nenapije z každého hrníčku jen z těch co náhodou najde, třeba pod tou postelí. Přece nepoleze šmejdit babině do pokoje jestli tam zase nemá náhodou zase zapomenutý hrníček. To by ji asi hnala svinským krokem. Psala že v obyváku to po ní uklidí
A to já zase nikdy nebyla synovi pořád za prdelí. Vychovávám ho od malička tak, abych mu za ní stát nemusela.
Ale po tom všem, co tu čtu (myslím obecně, ne tuto diskuzi) mám extrémně hodné a rozumné dítě (třikrát ťukám na zuby). Ono stejně když se něco stalo, třeba, abych se držela tématu, na sebe vylil moje kafe (nespálil se), tak jsem seděla u něj na zemi.
@zikado tady po tchyni uklizi hrnky i ma dcera ktere je pet pokud jsou na viditelnem miste a ja take stejne jako muz, ale nebudu lezt po ctyrech a hledat ty co si pred spanim milostiva nekam zastrci. nejsme zalezli doma cely den.mi chodime ven a nejsem na to abych hned po navratu prohledavala barak kvuli nadobi co tu nekde babca necha.to fakt ne. uklizime kdyz to vidime!
@BohunkaP ty jsi take asi necetla celou diskuzi.po tchyni kdyz vidime tak uklidime, ale po ctyrech lezt nebudu! tchyne byla nekolikrat za den upozornena na hrnky a nic.jeji odpoved-at se nestaram o jeji dum a jeji veci._muz se s ni denne kvuli odlozenym vecem hada, ale nic nepomaha. a chci tu najit reseni ne jak odvyknout dite kavy, ale odnaucit ji radne hrnkum. tak tedy si to porecti cele znovu. dekuji
@monika32 asi mas fakt ho.no co na praci, kdyz muzes stat malemu vecne u zadke.ja mam deti dve a musim si vsimat obou! a pokud me tu chces urazet tak debatu opust.ja nejsem hej nebo pockej!
@Kallkapa mi penize na zbyt nemame. davame je do baraku aby to tu vypadalo. snaha tzu je ze vsech stran s tim neco delat ale chtela bych videt tebe ci jine maminy ktere by po praci prisli s detma domu a jeste prohledavali po kolenou byt kde co je.to fakt ne…muz se tu snazi delat poradky take ale babicka hold nechce.
nikdo nerekl ze se stiti! to jsi vzala zase kde? babe uz ted peru posrany veci a utiram ji prdel kdyz nahodou jednou nebo dvakrat v tydnu nestihne zajit na wc. a to by jste koukali co pri dezinfekci baraku pak najdem.to je presne to k cemu jsem az nechtela zajit. vylevat se tady kvuli babi ale najit moznosti jak tomu jeste jinak zabranit s temi hrnky, protiopze tu odmitame byt vezni v jedne mistnosti. melta celkem zabrala
@kvaček do babinych mistnosti je vetsinou zavreno, kdyz babi nezapomene. jinak zavirame mi. koukam po prostorech ktere jsou videt pohledem
@Radka77 TAK TO JE FAJN. TADY ZATIM ZABRALA TA MELTA ALE REDIME JI HODNE MLEKEM.SPIS JE TO TAKOVE MLEKO ZAKAPLE MELTOU ![]()