Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Anonymní, vysvětlování roční dítě nepochopí - ale snad existují i jiné varianty než dva extrémy „sáhodlouhé vysvětlování v. plesknutí“.
V tomhle případě není namístě nic jiného než hrnky dítěti důsledně odebírat - „ne, tenhle nesmíš, ten patří do dřezu - Tvůj hrnek je tady, koukej“.
@berry4 nase znama je take takovehop nazoru ze to neuskodi, ale ja se jen bojim aby mi mala jednou nemela problemy se zaludkem-kava je svinstvo a to vime vsichni. jinak diky za podporu-je jasne ze si to vyzerem ![]()
@jitule876 Hele plno výmluv, útoků a zbytečných. Když už si i myslíš, že je malé zle z tohoto, tak už nemám slov k tomu, že ty hrnky neumeješ. A vztekej se jak chceš, pro mě je zdraví dítěte přednější než lenost umýt pár hrnků, či hrdost, že ty to dělat nebudeš. Jako neznám nikoho kdo by krmil dítě kapesníkama a jestli ty jo, pak znáš fakt divné lidi ![]()
Tak to je mazec tolik káv denně.
Podle mě to prostě uhlídat nejde. A čím více se bude zakazovat tím to bude horší. Tady těžko radit. Já bych to dělala tak, že bych tchýni vždy šálek kávy vylila a řekla, že to vypila malá a třeba by si to více hlídala.
@Anonymní píše:
Nooo supermatky…tohle byl důvod, proč jsem anonymní…nikdo tady nepsal, že dítě má být bito!!! Rozlišujte prosím mezi bitím a lepnutím!!! A pokud dítě leze všudemožně a pravidelně upíjí, tak by mělo vědět, že to nesmí, když je schopno pochopit jednoduchý pokyn typu,,zvedni králíčka'' tak by mělo být schopno pochopit, že tohle pít nemůže, že se to mamince nelíbí, tudíž je to špatně…
Jojo, radši otloukat dítě, než se postarat o to, aby se k tomuto nedostalo. Chudáci tvoje děti fakt jo… A tím, že jsi anonymní jsi si jistá, že tohle není správné řešení. Že se za svůj názor stydíš ![]()
No tak pokud děti ani neplácneš po ruce, tak to ti neporadím, neteř se kávy napila jen párkrát a plácnutí po ruce doprovozeným maminčiným,,neee, to má maminka'' to vyřešilo, tak samo to vyřešilo problémy s horkou kávou na stole atd…malá už ví, že nesmí a už jí to ani nezajímá…není to nic, co by dítě bolelo, způsobilo mu nedejbože modřiny, nebo něco podobného…hned z toho nedělejte mlácení a bití!!!
Přečetla jsem první stranu - prostě dítě k hrnkům nepustím, nechápu vůbec otázku
.
je to stejné jako ji nepustíš k pytli s pracím práškem a láhvi s aviváží, vodce a psím granulím, když nebude mít příležitost, nebude mít „závislost“. pokud je babička senilní, tak holt máš práci navíc a budeš hlídat. kofein určitě působí na dítě silněji než na dospělého a v roce mi to teda přijde hodně nedobré a to sama kafe piju a i v těhotenství jsem pila. každopádně si nechci představovat, co ještě malá už jedla a pila s takovým výchovným přístupem ![]()
@Anonymní píše:
@soldi ano, ale taky dítě, které má roček asi nepochopí nějaké sáhodlouhé vysvětlování, jak je kávička špatná a kazí bříško…neříkám ji mlátit, to rozhodně ne, ale jednat tak, aby si uvědomila, že dělá něco, co nesmí…mě by zajímalo, co zakladatelka dělá, když malou přistihne kafe pít…děti se musí od malička učit, že rodiče je třeba poslouchat…dítě je nejlépe vychovatelné do 3 let, pak už se případné chyby velmi těžko napravují!!!
zhodou okolnosti mam rocneho syna a teda viem, ze treba mat oci aj na chrbte. ked robi nieco, co nema, tak ho odnasam prec. kludne aj 20 krat za sebou. ale to uz je vec pristupu matky.
zakladatelka, tak skus do vsetkych hrncekov kvapnut ocot, to mas za chvilu hotove a mozno to bude ucinne ![]()
@monika32 podivej se obcas do diskuzi co tu probihaji
ono se obcas pobavis
treba zrovna ted…ze rodice soulozi s ditetem v posteli a necavaji ho divat!
nejeli jsme kvuli tomu ze ji je zle z kavy! zacni cist! u dr jsem vyslovila svou domenku!!! boze vy se fakt uz nudite
@BohunkaP ale to ja takhle delam.jen nam nejde ji to odnaucit! v tom je cely problem a vy me hned odsuzujete
@jitule876 píše:
Tak tchyne pije kolem 10-12kafi denne!!! hrnky jsou vsude a ja kavu nepiji abych se s ni delila o praci v tomto smeru. zijeme tu sice kazdy na svem ale kuchyn a ob. pokoj je spolecny. ma starsi dcera ma sve zajmy na to aby po tchyni ktera ma mit rozum ve svych letech uklizela.ja priority urovnane mam a delate tu ze me jak kdybych male to kafe podstrcila pokazde co jej vidim! hrnky davamer bpokem pokud je najdem, ale mala je obcas proste rychlejsi! u dr jsme byli kvuli tomu ze mala zacala zvracet a me napadlo zdali to neni prave z kavy! ano muze tomu byt! ja za malou chodim jako debil ale vy.rat na wc ji sebou fakt netaham a to jsou chvile kdy uz utika do pokoje „hledat“…
navazejte se tu do matekl ktere davaji detem k jidlu papirove kapesniky a ne do nekoho, kdo ocekaval radu.
Nikdo se do Tebe nenaváží - založila jsi diskusi, my píšeme názory. Až se sem přijde zeptat na radu matka, co dává dětem k jídlu papírové kapesníky, řekneme jí svůj názor taky.
Urážíš se a kopeš kolem sebe naprosto zbytečně. Rozum bys měla mít především Ty - ne Tvoje starší dítě, ne tchyně - ale Ty. Protože Ty jsi matka - a Ty bys měla zajistit, aby se podobné věci dětem nestávaly. I za cenu toho, že budeš dělat věci, které Tvé hrdosti zrovna nevoní - a že Tě to holt bude stát víc starostí a práce. Zdraví Tvých dětí by Ti za toto mělo stát.
Nevím proč tu pořád padají supermatky. Jen proto, že někdo napíše, že tohle není dobrý. Každý kdo s tím nesouhlasí je supermatka?
Vymyslíme název i pro ty, kdo s tím souhlasí?
Tohle škatulkování nesnáším. Od toho je to přece diskuze
@Saroya asi tak. neviem, co vlastne chcela zakladatelka pocut ![]()
@EvaG to jsem udelala dvakrat a dostala jsem facaka
! neni to jednoduchy. hrnky tu nechava i pod gaucem apod…a kdyz to nejde s ni tak bych chtela najit vice zpusobu jak to hold odnaucit ditě
@jitule876 píše:
Tak tchyne pije kolem 10-12kafi denne!!! hrnky jsou vsude a ja kavu nepiji abych se s ni delila o praci v tomto smeru. zijeme tu sice kazdy na svem ale kuchyn a ob. pokoj je spolecny. ma starsi dcera ma sve zajmy na to aby po tchyni ktera ma mit rozum ve svych letech uklizela.ja priority urovnane mam a delate tu ze me jak kdybych male to kafe podstrcila pokazde co jej vidim! hrnky davamer bpokem pokud je najdem, ale mala je obcas proste rychlejsi! u dr jsme byli kvuli tomu ze mala zacala zvracet a me napadlo zdali to neni prave z kavy! ano muze tomu byt! ja za malou chodim jako debil ale vy.rat na wc ji sebou fakt netaham a to jsou chvile kdy uz utika do pokoje „hledat“…
navazejte se tu do matekl ktere davaji detem k jidlu papirove kapesniky a ne do nekoho, kdo ocekaval radu.
no tak pokud je to tak, že ji usrkne v momentě, kdy jsi na wc, tak bych z toho asi takové drama nedělala… prostě snažit se uhlídat toho co nejvíce a zbytek prostě je holt daň za senilní babičku. každopádně dítě sní i písek na pískovišti atd, snad to není takové množství ![]()
Nooo supermatky…tohle byl důvod, proč jsem anonymní…nikdo tady nepsal, že dítě má být bito!!! Rozlišujte prosím mezi bitím a lepnutím!!! A pokud dítě leze všudemožně a pravidelně upíjí, tak by mělo vědět, že to nesmí, když je schopno pochopit jednoduchý pokyn typu,,zvedni králíčka'' tak by mělo být schopno pochopit, že tohle pít nemůže, že se to mamince nelíbí, tudíž je to špatně…